自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請問而家D 八十後既身體係咪真係差成咁架 !?

如果你真係病既都唔緊要 ! 我好樂意同你分膽工作, 但係你 sick leave 完返嚟, 講嘢句句有忠氣 仲成碟飯晒.. 胃口不知幾好 ! 完全唔似病完囉.. 每個月都總有一兩日病假, 病親多數都係星期一, 大佬呀 !!! 你唔返工, 我要做埋你嗰份… 請病假仲多過大假.. 我真係好憎呢D人… 如果你身體差成咁, 唔該你就多D做吓運動, 食多D有營養既嘢.. 調理好個身體啦… 但係你唔係囉 !!! 同你一TEAM 真係好辛苦呀 !!! (呻完)

我的心肝寶貝, 小魔怪 ^o^

大宅

回覆:你哋有無D身體咁差既女同事 ?

哎,係甘架喇!唔關身體差事,係心態問題啦可能!樓主咪嬲!

珍珠宮

引用:請問而家D+八十後既身體係咪真係差成咁架+!

原帖由 盛盛媽咪 於 13-09-02 發表

如果你真係病既都唔緊要 ! 我好樂意同你分膽工作, 但係你 sic ...
有排呢種人,睇住policy 黎玩,勁賤

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

唔係身體有事, 係假期症侯群啫

柏架山莊   假前興奮,假後射波  發表於 13-9-2 17:09
xi_belle  認同...........  發表於 13-9-2 16:57

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

盛盛媽咪 發表於 13-9-2 16:46

如果你真係病既都唔緊要 ! 我好樂意同你分膽工作, 但係你 sic ...
佢患ga係假期後唔想返工症!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

成日星期一,好玩嘢喎

xi_belle  我都有呢d同事... 好想唔使幫佢執手尾。  發表於 13-9-2 16:58

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

咁你公司請病假有無薪架
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

2018復活節勳章

盛盛媽咪 發表於 13-9-2 16:46

明顯拎例假

大宅

畀面勳章

最慘係連上司都信晒佢
(
上司超好人)…
返嚟咳兩聲就攪惦交足戲好想同位同事講.. 你檔可憐吓我唔好再病喇….

侯爵府

hashtag影視迷勳章

星期一同埋星期五係最易病既~~~
可能關磁場事

細路仔責任感係少D

大宅

畀面勳章

09729loklok 發表於 13-9-2 16:52
咁你公司請病假有無薪架

有醫生紙就有...

09729loklok  咁你都無佢符. 一係工作上的野你執番正, 唔好比佢HEA住咁做,卸哂膊咁囉  發表於 13-9-2 16:58

男爵府

我公司以前都有個,公司規定每月只有一天病假,佢就攞到盡,重要我頂佢D工作,好採已經無做

水晶宮

我有時病起上黎 又真係幾弱..
m痛到嘔/ 痛到頭暈, 就算死頂番左工, 上司會見到面都青晒, 叫我快d回家..

或者係..非常易腸胃炎 (應該係遺傳, 爸爸都係咁) (所以勁少食 新奇餐廳)
初初係公司做 (公司飯) 真係...柯 多過食。柯得多, 人都散啦. (我本身好白,柯多幾柯,同事聲稱我似就死.)

不過我d野 sl 後 自己做番d.....或者係sl期間, 搵辦法解決...
邊睇醫生 邊答同事問題..

wcpcelia  樓主呢個同事,下下都星期一喎mouth:  發表於 13-9-2 18:02

大宅

回覆:你哋有無D身體咁差既女同事

真係好多人濫用病假架,有啲離譜到家住慈雲山,醫生紙喺銅鑼灣都有啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你應該叫佢星期日唔好出街早D訓會有用D

大宅

畀面勳章

自問自己 touch wood 好少病... 除咗有一次炒車整到隻腳.. 放咗一個月病假養傷.. 其他傷風感冒都好好少 !!

伯爵府

畀面勳章

對住D無責任既同事真係無辦法.
你剷佢咩...佢又話返你一句, 你可以唔做等我返黎做架:;pppp:

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

有d 人根本就當係例假.....

大宅

畀面勳章

shannnb 發表於 13-9-2 16:55
我有時病起上黎 又真係幾弱..
m痛到嘔/ 痛到頭暈, 就算死頂番左工, 上司會見到面都青晒, ...

係咪真病好易睇得出... 唔好檔我傻囉

子爵府

回覆:你哋有無D身體咁差既女同事

我舊公司有個男仔都係咁,成日話病話要睇醫生遲啲返,之後又話唔返,但完全無見過佢食藥

首頁

尾頁

跳至