跳至

首頁
23456...49

尾頁

大宅

Re: 第二胎的媽咪一齊傾下

smallpiggie,
可以帶埋阿女去左做產檢咁好,我阿仔成日都話要去,不過佢返小學,星期六要學野,就唔到!

伯爵府

我個friend 都話帶過大去睇次產檢好, 比佢知道mami 個肚係有個bb 響裡面, 認識多d 不過返校未有機會

smallpiggie 寫道:
今日帶埋阿女去左做產檢, 佢好有興趣去睇我照U/S, 仲扮到好似好識睇咁, 好搞笑!

大宅

Kanix,
我去睇私家, 就埋老公平時會睇開星期六下午, 阿女星期六中午返完playgroup就剛剛夾到時間去。不過我個女而家其實都要訓晏覺, 上星期六都係坐住士的車响診所訓住等, 佢鼻鼾又大聲, 成間診所等緊既人都聽到

大宅

smallpiggie,
我通常約平日早上第一個睇,平日易約d.
早上第一個睇唔使等,我最怕等一兩個鐘先有得睇.
除非撞

別墅

Kanix,

嘩, 恭喜哂!! 我呢胎都係仔呀! 妳o係邊度生?

Hello, 我係小溢濠, 我現重12.6kg, 高87cm!

別墅

Dorachiu,

我都同個仔去過睇u/s, 效果非常好, 佢十分好奇, 更期待細佬出世.

Hello, 我係小溢濠, 我現重12.6kg, 高87cm!

大宅

jackieluk,

我會

侯爵府

畀面勳章

We brought my daughter for ultrasound at 16th week, we discovered the baby was a boy together. She watched the ultrasound and at the end, she said "it's a baby". From then on, she always touched or pointed to my belly and said “細佬”. I’m sure he realized mom has a baby inside. Children are very clever, surely they know this.

洋房

Jackie Luk,

你好! 我與你一樣,第一胎在浸會生,是開刀的,所以這次都Book了浸會。

別墅

chitchitbb,

Hello, 我預產期是 8May. 會在浸會生. 到時可能見到呀!我就會試順產。

我有親戚前幾日在浸會生。我老公去了探親戚,聽說有好多大陸人。希望二月開始會好D啦!
我大囝Isaac在2004年8月3日出世
我細囝Eton在2007年4月29日出世

洋房

No eye see!
ZhuZhuMa 寫道:
chitchitbb,

Hello, 我預產期是 8May. 會在浸會生. 到時可能見到呀!我就會試順產。

我有親戚前幾日在浸會生。我老公去了探親戚,聽說有好多大陸人。希望二月開始會好D啦!

別墅

Kanix,

我未開始買bb野, 但友好朋友已陸續送來禮物, 例如bb床, 學行車, 奶瓶消毒器等等. 雖然有些是用過的, 但還很新, 慳返唔少. 妳打算用邊隻奶瓶?

別墅

Chitchitbb,

我預產期係25/5, 但唔知會唔會早, 人地話第二胎會早d. 不過就算o係醫院未能會面, 有心的話都可以滿月後約出來見面啦! 係喎, 搞個浸會召集, 或5月媽媽召集都好喎!

嘩, 妳就好啦, 一仔一女, 我都好想, 但兩個都係仔仔. 不過, 好似妳所講一樣, 暫時個大仔都好似好明, 同好接受咁, 又話會教弟弟做呢樣做o個樣, 事事預埋弟弟. 臨瞓仲會錫啖我個肚同弟弟講goodnight. 希望出世後都係咁雙親雙愛啦! :-P

別墅

ZhuZhuMa,

唉, 咁就慘喇, 希望5月唔好咁多大陸人啦. 我都係兩個仔呀, 一個7歲, 一個25/5/07於浸會生.

伯爵府

jackieluk

乜咁快就收禮物, 根本野新舊都冇所謂.

我一d 野都未買, 因為好多都可以用番家姐仔果. 奶樽會加小量新, 我用nuk 幾好

男爵府

jackieluk

hi!
你大仔又幾乖喎, 我仔依家有時仲會呷細佬醋!
你就好啦, 咁早就有新禮物
我太懶喇, 咩都未買
大仔d野都丟哂/比哂人+唔在香港, 要買過哂d新

你是全職/在職媽媽呀?

別墅

唉~~我問過醫生, 如果我要生既話去到指定私家冇位..點算~~~~
佢話叫我book 4月尾早一個禮拜去催生wor........
我問過friend, 佢話37週後催生都冇問題......
不過我都係好驚.......... :-(

伯爵府

qqyuen

自己生都要無啦啦要提早催生 d 私家e 院真係咁full, 邊間?? 不余肚痛先入政府急症 save $$$

別墅

dorchiu
我去港島港安....我都有register 威爾斯, 不過,都係好full架wor........唉~~~~ :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

dorchiu 寫道:
qqyuen

自己生都要無啦啦要提早催生 d 私家e 院真係咁full, 邊間?? 不余肚痛先入政府急症 save $$$

伯爵府

qqyuen

我諗住去番養和, 我個e 生話 1-mth advanced notice 就夠 下個week 再問清楚d 先

但威爾斯好似有private room & semi-private room, 都好過未足月提早催生 ?-( 開刀擇日就5 同講法...

首頁
23456...49

尾頁

跳至