自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我尋日鬧個大陸婆

水晶宮

monalam 寫道:
其實好多時睇番現實問題, 點解有d父母會被子女遺棄, 個因果好多時都係一早種落, 父母不善照顧子女, 父母自己都從無用心去愛護子女, 老來又想依靠子女, 但做父母又從不盡責, 父母是子女的傍樣, 所以自己種既因, 就要自己受番個果.

別墅

環保接龍勳章

renren
妳好勁呀,呢d大陸婆唔教訓吓唔得既,不過個細路返到屋企實比人丙鑊金囉.

男爵府

BK Milk勳章

renren,

好英呀您, 勁~佢呢d大陸喱真係影衰香港, 點解唔返上去安安份份耕田?

比我有你咁勇o既話, 再絕d真係999佢, 告佢唔入都比人笑下佢咁law皮啦, 個bb真係慘, 不過話唔定都係落尼出世囉著數o既可憐b, 比父母當佢係生財工具添, 仲要咁打自己個b, 唔得佢早d c !!!
renren 寫道:
尋日路過花園街,當時好迫人.咁响前面有個大約一歲BB自己行,后面有把聲尖叫咁叫個仔名,咁就知呢個係大陸婆搵仔,我咪捉起BB隻手等佢唔好再行,等亞媽黎.點知個大陸婆一句唔該都無,仲FING開我隻手跟手一巴聲埋去BB塊面度鬧佢好周圍走,我火都黎大聲話:喂,大陸婆,教仔還教仔唔好郁手郁腳吖,何況佢仲細個乜都識做咩打佢啫.係你自己唔啱卦住買野唔理個仔,要打就打自己啦.個八婆話番我:關係咩事呀八婆,走開啦,我打仔關你乜事?跟住一堆鄉下話鬧我...我慶起上身扮野打999,我話你再嘈我報警話你虐待兒童,我大把時間做證人,有人證指證你,等你以后唔使旨意黎香港.個大鄉里真係收晒聲想走,我扯住佢件衫叫佢同我道歉先好走.問佢仲敢唔敢打仔?佢死晒狗話唔打唔打...檔口D老細睇到笑到唔出聲.

子爵府

好媽媽勳章

我成日見到d大陸婆尤得d細路玩到瞓地,係健康院,診所周圍搞人野都唔出聲.到人地出聲叫小朋友唔好搞,果d八婆先捉實個細路係咁打,又嘈生晒响樹鬧,煩到死...呢鑊個bb無啦啦硬食一野,我戥佢唔低同埋個死人樣叉腰又手指指先開聲片個c大陸婆.片完好舒服,下次見到d咁o既大陸婆又片,順便出下氣搞到香港媽咪無晒應有生仔資源
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

複式洋房

我仲慘呀,長時間面對住噪音折磨,我斜對面嗰個單位(走廊頭)係一家綜援大6人(共6人),每個人日日夜夜都無時無刻出出入入,以倍數計開門關門,耳仔受罪。成家人好似冇手咁,好勁力用腳關門"砰",係走廊尾既單位都聽到佢地關門聲。我曾經係間房內都聽到關門聲及氣流,日日如是,精神虐待!!仲有整到條走廊一陣臭味添!!
隔離鄰居曾經落房署投訴過,佢地都係咁,嗰D大6細路仲話隔離鄰居係八婆,一D家教都冇,火都嚟,真係好想用剷車剷走佢地!!

大宅

都話有部分大陸人無教育架啦.....
落到香港扮上等人

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

well done
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

renren 寫道:
我成日見到d大陸婆尤得d細路玩到瞓地,係健康院,診所周圍搞人野都唔出聲.到人地出聲叫小朋友唔好搞,果d八婆先捉實個細路係咁打,又嘈生晒响樹鬧,煩到死...呢鑊個bb無啦啦硬食一野,我戥佢唔低同埋個死人樣叉腰又手指指先開聲片個c大陸婆.片完好舒服,下次見到d咁o既大陸婆又片,順便出下氣搞到香港媽咪無晒應有生仔資源

真係要比個獎你讚揚你

大宅

媽叉得好 , 要佢當面同自己個仔道歉仲好ah! 等佢(關係咩事呀八婆)講得咁過引...哈哈哈~~~
MamiBaby

複式洋房

做得好

大宅

簡直係我地 HK 人的好榜樣!!!

禁止訪問

複式洋房

GOOD JOB!!!
做得好~~ 啲大陸人淨係識生,

一巴打埋BB度都夠譫死!
自己唔教仔仲大聲夾惡!!
正PK!!

首頁

尾頁

跳至