夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

DEL

該用戶已被刪除

Re: 我是不是一個不好的丈夫?

水晶宮

咁你婚前係咪都有3个星期日帶童軍集會。其實帶童軍集會都係幾小時 (除左去outing),應該都ok ga wor

咁你係咪weekday晚晚都放工返屋企陪佢地丫?

咁星期六呢?可以陪佢嘛?

天空之城, 快樂之地

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

每次問佢想點又提出不合理要求(以後都唔好返之類啦)如果冇會開或OT由差唔多星期一至五都返去買"送"煮飯,星期六帶仔女返興趣班,下午陪佢地落空地玩打波。吹下水姐!等吓有時機推佢落火炕(幫手帶童軍)

複式洋房

女人把所有時間奉獻在家庭,當然希望老公都一樣.
其實,你已ok,起碼會煮飯,

禁止發言

好媽媽勳章

洋房

其實女人就係感架喇 !想老公多D時間陪住自己 :-P !除非要工作就無法啦!

我都係女人所以我都好想老公放假時多D時間陪住自己啦!:mrgreen:

照你寫的我覺得你是一個好父親 ,差不多日日煮飯比佢地食,Weekend就煲老火湯。 真係好 你都算是一個好丈夫啦!

男爵府

女人係甘架喇!梗係想另一半關心下,錫下架喇!明你係為左對仔女既將來好,你都要顧下個老婆既感受,你wk end陪唔到佢,咪平日多d tum下佢囉,有時一句sweet既說話,一個擁抱,都好lum架喇!兩個人tum tum下就一世架喇!
Try your best~

知足常樂     平凡是福 

侯爵府

其實你係一個好老公呀! li d又唔係不良嗜好?你仲星期一至五會買餸煮飯...但講眞又真係悶左d lo...其實你d仔、女都大個!可否有時叫自已父母、外父外母星期一至五夜晚煮飯比小朋友食?同老婆2人世界下、食下飯、行下街ar?你都要諗下老婆會想同你拍下拖ma...仔女係緊要,但你d時閒比哂仔女同自已既興趣...都要顧下老婆感受架!! :mrgreen:

大宅

tiktikbb
好明白, 帶童軍係會用很多時間, 一個集會2hrs, 你會無左一日or大半日. 完全明白. 其實如其你同仔仔集會的時間, 你太太同囡囡會去街的話, 為可不叫你的太太一同幫手童軍活動. 我相信每個旅團都想多些領袖幫手. 而且你認該是帶領小童軍or幼童軍, 不須太多技能都能提供協助. 如果你能慢慢令你太太也滆入童軍活動, 你們的話題會更多. 更多時間一齊出席集會及戶外活動. 好多時玩童軍, 越玩越投入. 正所謂一日童軍, 一世童軍.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩!咁都話唔夠好… 我老公連一包公仔麵都要我整。

大宅

你都係個好老公啦.....
不過,女人好多時都係想老公係身邊陪自己多d,我以前都係girl guides,我都知要用好多時間,你太太可能唔係好明白你.不過,如果可以,你可以同老婆去街行下睇下戲,比起你日日係屋企煮飯比佢食可能會仲好呢^^

大宅

其實你老婆不是投訴無family day咁簡單,重點喺可能你無留時間比佢,單獨同你二人世界,希望我估錯啦!

男爵府

你識諗係唔係自己唔好已經好好架喇
我老公永遠都覺得佢自己好好
永遠都係我唔夠好
日日買送煮飯洗衫洗地都係我做
大肚個時都係咁做
佢都無點幫我
你比好多bk mami既老公好架喇
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

我們覺得你好是另一回事,最重要是你老婆覺得點才重要,每個家庭,每個女人想要的東西不同,你同老婆坐下來,坦誠地,認真地傾談才對。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

你話你帶童軍係俾條路個仔行, 其實中意童軍既係你自己, 唔係你個仔, 你搵個仔做籍口姐。
你口口聲聲話老婆緊仔女d成績多於其他, 試問你自己只係掛同d仔女攪童軍, 打波, 咁佢唔緊張成績仲有邊個緊張呀? 到第時成績唔好, 唔通靠做童軍領導養全家呀??
試問一個女人差不多個個sun都只係同個女去街, 眼見其他女人有老公陪, 個心有幾難受, 你知咩?

複式洋房

你識咁講都唔差得去邊啦

複式洋房

tiktikbb,
唔可以話你係一個好老公,你真係幾個人主意囉...你話番童軍係為對仔女,但你個女都冇得玩既?重有你只係一個好爸爸, 你有冇為你太太做個D咩呢? Cook meal係比全家人, 陪小朋友打球, etc, 但我真係睇唔到你有幾重視個老婆囉...你講既所有野都係為對仔女....可否找一些節目係可以一家人玩或搵機會同老婆過二人世界...記住老婆唔係你既生仔工具...

首頁

尾頁

跳至