跳至

首頁

尾頁

大宅

而家同bb出街,仲係咪自己帶哂所有冷熱水呀?

4日假期會去3日街,諗起要帶佢d'糧餉'就頭痛,如果可以帶少d水,就唔使咁重,但係又怕出面d水冇咁乾淨。你哋d bb試過未呀?
[url=][/url]

禁止訪問

Re: 而家同bb出街,仲係咪自己帶哂所有冷熱水呀?

男爵府

YSWONG18 寫道:
4日假期會去3日街,諗起要帶佢d'糧餉'就頭痛,如果可以帶少d水,就唔使咁重,但係又怕出面d水冇咁乾淨。你哋d bb試過未呀?

阿黃,我都係同你一樣,jerry仔嚟緊幾日都係日日有街去.不過我不嬲都係帶好多”裝備”出街,成日都俾我阿媽話”論盡”,所以我係習慣帶齊冷熱水.

反而我想問你,出街你會淨係帶奶粉?定係都會煲定粥�abc等食物?  我煩緊唔知點好,好多時中午一出街就成日,如果晨早煲好,保暖住,去到黃昏先至食都唔知好唔好 又點知好唔好帶bb food + 糊仔,因為jerry仔未食過bb food 你又會點安排呢?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]我都仲係會自己帶冷熱水架, 出面啲水唔係咁信得過 同埋如果會出長時間街, 我會帶埋夜晚果餐粥仔+餸+生果架.

男爵府

DoDo, 咁你即係會一早煲定粥仔,搵個保暖壺keep住?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]Pau Pau, 係呀! 如果出長時間街就煲一次分兩餐食, 通常午餐食咗先出街, 晚餐就用暖壺keep住, 唔出街就分2次煲.

男爵府

睇怕我都會好似你咁....真係好鬼矛盾,想阿仔食好d, 但又怕佢出親街唔肯食,就變咗嘥料.

嘩,你都好夜仲未瞓....

該用戶已被刪除

大宅

我都係咁.一煲完晏晝餐粥. 即再煲用黎帶出街. 再帶多3餐奶粉. 因為有多無少. 好驚有時倒潟無得用. d水一定自己帶. 總之一出街就好似物流公司咁. 不過都成年.慣哂.

[quote]
DoDoDoDo 寫道:
[size=large]Pau Pau, 係呀! 如果出長時間街就煲一次分兩餐食, 通常午餐食

男爵府

好媽媽勳章

我都係自己帶齊冷熱水出街, 每次出街都係帶大背囊一個,好似走難咁,不過每逄假期工人放假bb就無粥仔食了,全日只飲奶

別墅

我情況同denise & dodo 一樣啦 , 但我未用奶樽裝凍水 , 想輕D , 熱水就保溫壺啦 , 等佢飲左支奶就輕少少 , 尿片用多幾塊 , 又輕少少 law...

別墅

睇去邊, 如果去人哋屋企(port to port) 就帶少d水. 如果成日在街, 凍/熱水+飯仔+多一套衫+外套等... 好似走佬. 所以有時睇人哋咁輕鬆. :-(
不過我試過出街仔仔攪到一衫污穢. 成日做污鴨, 所以令願帶多少少, 辛苦d

大宅

paupau,阿桐跟住我暫時剩係得糊仔+bb food食(方便嘛。),同佢出街執嘢好似走難一樣,仲要煲粥帶出街,諗都唔好諗呀。 試過出街佢要食嘢就走去買 bb food (heniz)佢唔多like,食兩啖就唔要,而家出街都只係帶奶咋。我哋食飯咪俾d白飯佢食囉。

dodo, 你好勁,連生果都帶埋。
[url=][/url]

大宅

YSWONG18 寫道:
paupau,阿桐跟住我暫時剩係得糊仔+bb food食(方便嘛。),同佢出街執嘢好似走難一樣,仲要煲粥帶出街,諗都唔好諗呀。 試過出街佢要食嘢就走去買 bb food (heniz)佢唔多like,食兩啖就唔要,而家出街都只係帶奶咋。我哋食飯咪俾d白飯佢食囉。

dodo, 你好勁,連生果都帶埋。

都有嫁方便麻,但係姐姐成日都要少少,有得放低放低「跟住就大大聲同你講,係屋企」

首頁

尾頁

跳至