影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

別墅

朱元在Good Doctor中的表演感動了我!正確應該話朴時溫感動了我!!

找到七級公務員也是他做男一。看看他做型仔是否可以駕馭到嗎!!

七級公務員可以一看嗎?看了首集小部份,未知好睇否?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

七級睇佢都ok, 不過個女主腳.....實在太趕客. 而且劇情好鬆散, 所以我睇到10集就放棄左.
你想睇佢, 不如睇面包王金卓求, 佢做男2仲要有d奸, 不過做得幾好, 內心戲都交足貨!!

子爵府

回覆:朱元: Good Doctor vs 七級公務員

我都係睇麵包王認識朱元,佢做得吾錯,所以都想睇七級公務員,但女主角真係

男爵府

套七級公務員, 我只可以話, 如果唔係十級鍾意朱元, 千祈唔好睇!
其實開呢套之前都聽講話女主好唔掂, 但為咗朱元, 都諗住試吓, 睇吓頂唔頂得住啦.
講真個女主真係幾難頂架, 佢唔知係咪整容失敗, 啲眼耳口鼻好唔對稱, 組合起嚟好奇怪, 而且又成個師拉咁仲要扮young, 同朱元有成十年age difference. 最慘就係佢唔只外表唔得, 連把聲都係沙嘅, 好難聽 每到佢出場或講嘢, 我對眼自然走咗去朱元, 甚至字幕到, 隻耳仔會閂埋, 靠睇字幕...所以唔好問我佢做戲好唔好, 因為我真係盡量都唔望佢...
其實呢套劇頭三, 四集係幾好笑, 所以雖然我都覺得女主真係好難頂, 但都睇咗落去...
點知完全比佢頭幾集呃咗, 之後唔知係咪換咗編劇, 個故事完全唔掂.
首先, 一個咁難頂嘅女主, 完全說服唔到我有兩個靚仔爭. 其次就係故事好多不合理嘅地方. 仲要個國情院啲科技小兒科到爆. 我心諗, 如果你話我知係警察, 我都勉強接受到啲落後科技. 但係堂堂國情院? 啲間諜靠呢啲科技應該死咗九年!!! 仲有佢哋啲所謂要員, 完全唔pro, 個劇情俾佢哋搞到一啲都唔緊張, 而係兒戲. 雖然愛情先係呢套劇重點, 但你寫得國情院, 基本功都要有掛?

別墅

OMG!終於撐完一集!女主角真的七級超難頂!算吧啦!乖乖等下周更新的Good Doctor好過啦,多謝各位分享!

琥珀宮

引用:七級睇佢都ok,+不過個女主腳.....實在太趕

原帖由 goo_littlebb 於 13-09-06 發表

七級睇佢都ok, 不過個女主腳.....實在太趕客. 而且劇情 ...
同你一樣,跳了船,不過因為轉玩糖,但玩完都冇心機再接住追番。最最最大死亡原因係難以置信男主角愛上呢個女主角。

琥珀宮

呢齣《七級公務員》係韓國收視低,我妹夫係韓國人,我問佢咁重要機構竟然另招募,唔係由警察做。佢話呢個機構其實係幫總統監控政敵,即係秘密地做衰嘢,唔係劇中所寫做果啲任務,韓國人對呢個機構好反感。

依家換咗新女總統,呢個機構繼續存在,功能係咪都一樣,佢就話都應該係。韓國政治好黑暗。應該咁講,所謂民主社會,都同樣咁黑暗,唔單止共產政府係咁黑暗。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:呢齣《七級公務員》係韓國收視低,我妹夫係

原帖由 SandyKL 於 13-09-07 發表
呢齣《七級公務員》係韓國收視低,我妹夫係韓國人,我問佢咁重要機構竟然另招募,唔係由警察做。佢話呢個機 ...
睇美國都係啦,講到幾人權至上幾自由,連一個維基解密同百力滋(唔記得個名)都容納唔到。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SandyKL+於+13-09-07+發表呢

原帖由 goo_littlebb 於 13-09-07 發表
睇美國都係啦,講到幾人權至上幾自由,連一個維基解密同百力滋(唔記得個名)都容納唔到。

...
美國,早已係一個衰到無倫嘅國家,依家奧巴馬又想伸手去叙利亞,美國班歐洲親戚,一個二個退後啦!受咗一次伊拉克教訓。

美國最叻捉賊喊賊,佢啲爪牙係香港興風作浪,遙距反中,同劇內呢個機構冇分別。

首頁

尾頁

跳至