跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問關於Dr. Brown

剛剛買了Dr. Brown 試用﹐張 cleaning instruction 話只有第一次用的奶咀才 boil 3分鐘﹐以後 bottle & 奶咀只用熱水& 洗潔劑清潔﹐咁係唔係即係唔好用蒸氣 or 煲消毒呀 ?

請指教。

別墅

Re: 想請問關於Dr. Brown

不是啦, 可以正常蒸.
tokyogirl 寫道:
剛剛買了Dr. Brown 試用﹐張 cleaning instruction 話只有第一次用的奶咀才 boil 3分鐘﹐以後 bottle & 奶咀只用熱水& 洗潔劑清潔﹐咁係唔係即係唔好用蒸氣 or 煲消毒呀 ?

請指教。

大宅

唔用蒸氣 or 煲消毒 ?! 梗係唔得啦~
我angi由出完到e+都用緊Dr. Brown , 仲介紹左比2個fd & 1個親戚用tim~ 真係幾好ga! angi用e院d樽飲奶奶掃風好鬼耐ga...but用Dr. Brown 到e+, 每次掃風within 10下就"er"左喇~ 有時佢一飲完坐起身都唔駛掃就"er"喇~ 上個月開始直頭唔駛掃tim~
不過Dr. Brown 0既缺點係:
1) parts多, 清洗 & 開奶時都好麻煩~
2) 帶出街"long"下"long"下, 會好易漏~ 所以出街如果飲剩
左奶, 一定要倒左d奶先好放落媽媽袋, 唔係就實成袋奶ah!

tokyogirl 寫道:

請指教。

男爵府

我都係用dr. brown, 每次洗完都有steam架喎......

大宅

eemsfok,

我老公就係上山頂0個日聽你講話用 Dr. Brown﹐所以即刻買俾阿女用

我會同其他奶樽一樣 steam﹐不過用左一個星期覺得好似無乜特別﹐阿女一樣係3-4安就停口﹐要等30-60分鐘先或者會食埋0個2-3安 :-(

首頁

尾頁

跳至