親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽咪去過浮羅交怡?有冇酒店可以推介?(我返左黎喇,有D相同大家分享一下!又有D新相係P.3)

因打算新年會帶埋囝囝去浮羅交怡玩,想問下有冇媽咪去過?有冇正酒店可以推介?
妹妹七個幾月,重21磅

子爵府

Re: 請問有冇媽咪去過浮羅交怡?有冇酒店可以推介?

bullbull,

我住過Sheraton Langkawi Beach Resort都唔錯可惜不近市區, 你可參考 --> CLICK HERE!

大宅

請問有冇媽咪去過浮羅交怡?有冇酒店可以推介?(我返左黎喇,有D相同大家分享一下!)

肥仔媽咪,

唔該晒呀,資料好有用!其實我都諗住訂你講個一間。我唔介意離市區較遠,因為主要都係留在酒店玩多。
想問一問你,我見有宣傳單張話哩間酒店最近個海灘唔係咁適合游水,是否真的嗎?因為好想帶囝囝去玩沙同游水。如果個海灘質數唔好,我就會揀過另一間~~~

Thanks
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

bullbull,

I stayed in The Andaman before. It's very nice but a bit expensive. Moreover, it's far away from city centre but that's ok because there are only a few sight-seeing spots there and hence you seldom need to go out.

子爵府

bullbull 寫道:
肥仔媽咪,

我見有宣傳單張話哩間酒店最近個海灘唔係咁適合游水,是否真的嗎?因為好想帶囝囝去玩沙同游水。如果個海灘質數唔好,我就會揀過另一間~~~

Thanks
我去的時候出面個沙灘是可以游水同玩沙, 只不過因為都幾大浪所以好少人出去游, 相信玩沙係冇問題的, 不知有否其他媽咪最近去過呢?

男爵府

我住過Tanjung Rhu, 價錢比較貴, 地點唔方便, 但酒店好正, 房間好大, 游泳池已經有3個, 對出係沙灘, 水退時更可行去對出的小島, 行行下仲執到海膽和聖子 我地訂了 all inclusive 的package. 包飲包食包玩, 真係可以玩足三,四日.

另外住過Holiday Villa, 價錢比較平, 間房好唔得, 但泳池好大, 對出的海灘有齊所有水上活動, 附近又多地方食野.

參觀過Frangipani 和 Casa Der Mar, 兩間酒店唔算大, 但好好feel, 和Holiday Villa一樣, 位於patai tengah/patai cenang, 屬於較旺的渡假區, 水退記得去呢兩間酒店對出的沙灘尋寶, d貝殼多到難以想像.

如果有車牌, 嚮浮羅交怡租車玩就最好, 一百幾十蚊港幣一日, 油又平, 抵過搭的士

大宅

dear bullbull,
how about your trip to Langkawi ? I am interest to go around mid-march with my 5 years I had been to kota-kinabalu before, any suggestion and information can be share?
thanks

大宅

mllau,

我去完返黎喇,真係好適合同埋小朋友一齊去!囝囝玩到唔想返香港~~~ 詳情我已經PM左比你喇~~~

囝囝餵魚餵得很好開心!
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

Hi bullbull,
我都想知呀,可否pm埋比我. Thanks a lot!!!

janetc
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

別墅

Can U pm me the details also. I'm considering to take my boy there for Easter.

Thanks so much!!

Cat *________*

男爵府

bullbull,

可唔可以 PM 埋比我? 謝謝...!

民房

bullbull :

我都好想知呀! 可以pm 給我嗎? 唔該哂 !

大宅

Can U pm me the details also. I'm considering to bring my girl there for Easter. Much Thanks.

大宅

咁多位媽咪我已經PM晒比你地。
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

我整左幾張相出黎同大家分享下:

我住其中一間酒店海灘:

大過手掌o既瀨尿蝦(嘻嘻..食剩條尾):

好似成坐山咁高老虎蝦:

浮羅交怡地標:金鷹廣場

坐cable car上去就會見到哩條白橋,好鬼高架!
妹妹七個幾月,重21磅

別墅

bullbull,

Got your PM, Thanks soooooo much!!!

請問第一張靚相"我住其中一間酒店海灘"=??酒店

"餐餐出去食海鮮"有咩好餐廳推介呢?

浮羅交怡一早一晚温差大嗎?

Thnaks again! Cat *_________*

大宅

cat,

個間酒店係叫Langkawi Lagoon hotel,寫係五星級(但我覺得係四星級,因lobby好細同餐廳食物款式比較少但味道都唔錯架!),個海灘唔可以游水,因為好淺水!

餐廳我就要搵一搵資料,因為唔知個地址放左係邊。但都好近langkawi lagoon hotel and Sheraton Langkawi Beach。你打去book枱同佢地講你住個間酒店,佢地會有車載你去到唔駛錢!

個邊溫差唔算大,我都唔駛比外套囝囝著。
妹妹七個幾月,重21磅

別墅

bullbull,

Thanks a lot for your quick response!!!

Langkawi Lagoon hotel 間「水中高腳屋」好有趣,等我check下$$$先...

請問同魚仔游水,水深嗎?小朋友唔識游水安全嗎?

除此以外,你個4歲囝囝最鍾意玩乜野呢??

麻煩晒

大宅

Cat,

其實囝囝餵魚個度係一個隻大船上,船身左邊係有個鐵網比遊客企係上面餵魚,水位剛剛在囝囝的腰間。因為有救生衣,所以就算唔識游水都冇問題。當然都要大人從旁睇實。
另外佢都好鐘意坐快艇出海。其中一個本地團係去一個山中間有個湖,湖上有電動水上船坐,囝囝可以自己控制前後,都幾好玩。cable car都有坐,上到去一半落車,跟住再要轉坐另一部再上高D。
同埋有個underwater world,有企鵝同熱帶雨森,但因為囝囝興趣不大,所以冇入去。加埋鱷魚、紅樹林.....有成幾十樣活動可以參加(自己坐的士去),酒店會有晒資料。

不過建議你去到後要去金鷹廣場旁邊的商店先報local tour,如果係酒店報名會貴D架。(例如我係酒店要$250馬元,出面只係$200馬元但要自己講價。)
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

bullbull,

Pls PM to me, thanks!
我本來打算去bangkok, 因為驚危險, 已經取消, 見你d相咁靚, 我又想去呀!

首頁

尾頁

跳至