跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 彩明苑的天空~~

leonora1227,

睇到啦!咁咪好囉!得閒update下妳個囡既相啦.... 我又放左張新相啦! 係上星期去影樓影証件相既時候影到架!恩恩捲晒脷咁,係咪好攪笑呢?

別墅

YML,

妳返工啦... 咁我地幾時可以meet下呀.... 咁咪得我係彩明苑全職媽咪?(除左失左蹤既小桃.....) :-( :-(

伯爵府

kikihoo ,

係呀, 返工喇, 時間真係過得好快~
彩明苑媽咪meet下~~ 可以可以, 星期六日囉, high 吓tea都得~

伯爵府

leonora1227 ,

我係公司有得上網o家, 你呢?
我都係做accounts

複式洋房

想問吓媽媽們有無鄰居放緊3房單位呀, 我想搵呀, thanks

別墅

sue_young

唔多覺喎... 妳有無去彩明商場既地產睇過呀?

sue_young 寫道:
想問吓媽媽們有無鄰居放緊3房單位呀, 我想搵呀, thanks

別墅

YML,

星期日我就唔得啦... 星期六就好d... 睇下大家邊日就到啦...

YML 寫道:
kikihoo ,

係呀, 返工喇, 時間真係過得好快~
彩明苑媽咪meet下~~ 可以可以, 星期六日囉, high 吓tea都得~

大宅

我早幾日公司要出statment , 好小上網, 完來你地傾左咁多野!
YML
你今天返工啦! 咁早要起身出街, 係咪唔慣呢? 我公司都有得上網, (我多數在公司上網, 回家無時間) , 起新年, 我公司仲係放紅色四日,無乜新年氣氛, 你公司呢?

伯爵府

leonora1227,

係呀, 要早D起身~
第一日返工, 真係有d唔慣, e+重好眼訓添~~
我年初四都要返工呀, 公司一樣冇新年氣氛

複式洋房

哈哈~ 你好呀 !! 我都係彩楊啵…
岩岩新黎 BK , 多多指教。

介紹下,
隔離係囡囡叫晴晴, 25 Oct 2005。
媽咪叫娜娜, 旺角室內設計公司行政。
我是王晴豬之媽媽,我叫王師奶,嘿

大宅

晴~*
Hi ! 我係彩梅架! 我呀囡叫 澄澄, 發音同你囡囡一樣, 9 Nov'2005 , 都同你囡囡一樣明年讀書, 有無好介紹呀?
今年要搵定學校啦! 而家要一年前搵定, 你知唔知呀?
我也是在職媽媽, 要上班, 係空運公司做會計文員.
有空再傾啦!

伯爵府

晴~*

哈哈....我個女都係叫晴晴, 我都係住彩楊

leonora1227

我係公司冇裝MSN, 所以唔可以係MSN同你傾呀 ~

別墅

晴~*

歡迎妳!又多個彩明媽咪啦.... 我就住係彩松,係全職媽咪,呢個捲晒脷既囡囡就係叫恩恩,啱啱十個月大....多d上黎chat下啦...

複式洋房

有八卦地問過下人囉,但未正式深入去研究…
因我完全唔知而家係早一年搵學校 = ="
多謝 leonra1227 提醒。搵學校既事,要上心了…
leonora1227 寫道:
晴~*
Hi ! 我係彩梅架! 我呀囡叫 澄澄, 發音同你囡囡一樣, 9 Nov'2005 , 都同你囡囡一樣明年讀書, 有無好介紹呀?
今年要搵定學校啦! 而家要一年前搵定, 你知唔知呀?
我也是在職媽媽, 要上班, 係空運公司做會計文員.
有空再傾啦!

如果你係夜晚十點左右返屋企,
應該會係樓下管理處見到爺爺帶佢去玩…
我耐唔耐帶佢去公園玩,發現好多彩楊都識佢…
唔知你見過佢未呢?
YML 寫道:
晴~*

哈哈....我個女都係叫晴晴, 我都係住彩楊

哈哈 ~~ 恩恩張相好可愛呀!
我會盡可能每晚都上黎架,同多 D 媽咪交流下丫嘛,
前排放大假陪囡囡玩,發現湊女好開心。[quote]
kikihoo 寫道:
晴~*

歡迎妳!又多個彩明媽咪啦.... 我就住係彩松,係全職媽咪,呢個捲晒
我是王晴豬之媽媽,我叫王師奶,嘿

複式洋房

我都是彩明苑
全職媽咪
仔仔就來3 years old la
就來上學,可以放鬆吓啦

喜歡對小朋友的媽咪上

伯爵府

晴~* ,

見到呀見到呀, 原來佢係你個女~
有時我都係管理處同你個女玩一陣先返上去, 哈哈 ~

大宅

babyone1

你的囝囝今年返學啦! 真係開心啦! 讀邊間呀? 我都幫囡囡搵緊學校, 下年讀書, 有無好介紹? 你囝囝果間學校起邊度? 有無全日制? 學費每月多少錢 ?校內設施足夠嗎? 今年有學卷制, 你申請左未呀? 我都幾多問題架! 希望你唔好話我長氣啦 ! 個個媽咪都想知多D囝囡D野架!

複式洋房

天主教聖安德肋幼稚園 am,pm , no 全日制
可正幼稚園 廣明苑 am, pm, have全日制
心大心細兩間都好
個人意見

別墅

彩明苑媽咪一覽表
媽咪................仔/女(名)...DOB........住邊座.....全職/在職媽咪(邊區返工)

leonora1227..女(?)........9/11/2005..彩梅....在職(沙田)
kikihoo...........女(恩恩)...6/4/2006....彩松....全職媽咪
janho.......男 (hugo仔)..24/4/2006..彩松...在職(觀塘)

無o黎呢邊好耐, 依家熱鬧好多喎

伯爵府

彩明苑媽咪一覽表
媽咪....仔/女(名)...DOB....住邊座....全職/在職媽咪(邊區返工)

leonora1227..女(澄澄)........9/11/2005..彩梅....在職(沙田)
kikihoo...........女(恩恩)...6/4/2006....彩松....全職媽咪
janho.......男 (hugo仔)..24/4/2006..彩松...在職(觀塘)
YML.........女(海晴)...30/11/2006....彩楊....在職(觀塘)

首頁

尾頁

跳至