論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:mombaby2010 的帖子

其實顧主應團結,不要容許她們的不合理要求。 放佢出去瞓一晚,如果發生乜野事,顧主是要負責的。

大宅

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

呢D賓賓係米黎打工架?請左第日有排煩!吾使做就可以日日返教會!

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Cartier 的帖子

佢地呢個教會"CHURCH OF CHRIST"特別神心, 除星期日外, 平日仲要返1-2小時。我亞媽個工人都返左1X年, 但吾洗半日, 來回3小時。佢地有4個時段, 早午晚都可以返, 比吾比梗係由你決定, 佢地搵工第1個條件就係可以比佢地返教會。教會係仲緊要過佢份工, 我上個月IN過1個完約工人, 問佢點解吾同僱主RENEW, 佢答我話因為老闆吾比佢返教會, 所以搵過另一份工。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 露比2006 的帖子

你個工人同我以前個工人一模一樣, 又係攤到成床書, NOTES。原來佢係教會OFFICIER, 佢仲有自己秘書, 總之好忙好忙。屋企就無時間做野, 我2個仔成日搭吾到校車, 校服吾熨......

子爵府

引用:我都唔明點解我菲傭好似讀神學咁款,夜晩唔

原帖由 露比2006 於 13-09-11 發表
我都唔明點解我菲傭好似讀神學咁款,夜晩唔訓攤開唒d書、筆記,話有好多嘢要做...分享..,又試過要我某夜晚 ...
我工人仲要話..要enjoy her life,不是只為揾錢。

子爵府

Lovely_BB 發表於 13-9-11 16:30
同佢地講太太都識好多朋友的工人, 朝5晚12, 好勤力, 又肯放平日, 放假日早上做埋清潔先外出晚上8時回到家, ...

子爵府

我之前都有個姐姐要放星期三半日,但我話唔得:;pppp:

首頁

尾頁

跳至