跳至

首頁

尾頁

大宅

合一堂單家傳 & 康傑??

呢兩間你地會擇邊間??
你地覺得邊間好d??

子爵府

Re: 合一堂單家傳 & 康傑??

康傑課程較深(尼間聽bk mama講同威寶課程一樣)而合一堂課程勁淺,看你想個小朋友在幼稚園想開心d定還是有d壓力lor

大宅

我又唔係好想仔仔有壓力下學習,但我又想佢開心喎.
但我唔知點擇.
康傑1月6日早上開新生家長會,而我仔仔仲未面試的,要係下星期內要約面試(因我好遲先報名),要面試ok,才可以去新生家長會的.
但合一堂佢地個面試又係1月6日同一時間,所以我好難擇 ?-( ?-(

之前去過合一堂參觀,仔仔好似唔多like D Miss,平時佢見到d女性都會肯打招呼,但個日佢無,仲唔采d Miss tim,唔知係唔係因為佢地年紀大呢,但只有一個,係後生Miss,仔仔同佢笑,我仔仔係喜歡同女仔玩,唔係好喜歡男性的

子爵府

個人喜歡靈糧堂(已收我女am不過我放棄了個課程唔差不過都係太淺無咩功課比小朋友唔合我心水)尼間會好過合一堂我去拿form時覺得間校舍好舊d老師行過都唔係好會同家長及小朋友say個hi禁lor 我就唔係禁喜歡,另外錦泰美善都幾好口碑唔錯lor個校長勁用心去做 尼間如果你願意入下午玨可能會即收(唔sure因為佢地學位好full) 以上係人個人意願

子爵府

更正:我係話合一堂間校舍唔多好殘舊,以上係個人意見

大宅

其實我是幫仔仔報讀N班的,而靈糧堂因為係幼稚園,因未到年齡,仲未可以報住,但我都鍾意呢間.到時我都會同仔仔試下.

子爵府

錦泰美善有n班的好似重收緊人你不防問一下尼間啦
第日重可以直入K1今年9月K1好多人去報名間學校多了很多人讀禁

男爵府

hi 子霖:

我囝囝現在讀康傑n1,剛剛十二月先返學,如果你只選擇這兩間學校我會選康傑,因合一堂我都有in,但他們不太友善,很多bk mami都是這樣說,而合一堂是喜歡大仔 而你小朋友要下學期先返學,你的小朋友也是細仔,就算收都係pm,如你選am機會很少,但康傑n1只有am or 全日

我囝囝須然只返咗一個月,但我覺得老師很好,因為我囝囝每天見到班主任就唔會 :-( 小朋友就最真,如果老師唔好我囝囝就唔會跟啦

而我囝囝開學頭兩星期我也請假陪佢返學,我見老師都好有愛心,學校D嬸嬸都好好同好有愛心 而我是在職媽咪,所以係婆婆帶囝囝返學,但老師也有打電話比我講囝囝係學校D事我聽,所以我都好滿意

而課程係比合一堂深,但學校係活動教學而唔係傳統教學,所以唔會返學返得唔開心

**以上是我個人意見,如有問題我也可以解答你 **
子霖 寫道:
呢兩間你地會擇邊間??
你地覺得邊間好d??

大宅

我同仔仔報了,3月入N班,好似係N1C班(半日),唔知係邊個老師呢??
好怕佢唔慣,會喊...

男爵府

子霖:

你報咗邊間n1呀
子霖 寫道:
我同仔仔報了,3月入N班,好似係N1C班(半日),唔知係邊個老師呢??
好怕佢唔慣,會喊...

大宅

唔好意思,唔記得講清楚,係康傑
hoiyan 寫道:
子霖:

你報咗邊間n1呀 [quote]
子霖 寫道:
好怕佢唔慣,會喊...
[/quote]

大宅

因知道返學後好容易病,想請問要打什麼疫苗好? 其實我都會同仔仔打肺炎鏈球菌及水痘針.
請問仲有什麼針好打呢,請指教

男爵府

子霖 :

其實我都係打肺炎鏈球菌同水痘針
子霖 寫道:
因知道返學後好容易病,想請問要打什麼疫苗好? 其實我都會同仔仔打肺炎鏈球菌及水痘針.
請問仲有什麼針好打呢,請指教

子爵府

hi hoiyan~
你仔仔幾好嗎現在返學有1個半月習唔習慣阿有冇 :-(

男爵府

hi jennifer_bc:

好久冇見了,囝囝返咗大約1個月學已經習慣了 冇再 :-( 啦 而家返到學校仲同婆婆講 我又要開始安排囝囝坐校車啦 係呀jennifer我囝囝返咗學之後講多咗好多嘢呀 我好開心 好快到你囡囡返學gar啦
jennifer_bc 寫道:
hi hoiyan~
你仔仔幾好嗎現在返學有1個半月習唔習慣阿有冇 :-(

子爵府

hihi hoiyan~
禁就開針晒啦 值得 我個女雖然無讀n1但佢都已經識講好多野佢模仿力很強成日學大人講野做野(我唸佢都係似我鍾意講野佢爸爸比較靜 )係尼你會唔會比你囝囝讀康傑k1

男爵府

jennifer_bc :

應該會係康傑讀k1 因為囝囝好喜歡返學 所以我覺得佢好開心.我仲覺得校長凡事親力親為

但仲未知有冇學卷 :-( 希望有啦 係呢威寶係咪已經知道一定有啦 係就恭喜你啦

不過如果康傑冇學卷,我都唔會選合一堂,原來我朋友阿哥個囝係讀合一堂,佢阿哥話合一堂好淺,所以佢個囝今年轉咗綠茵讀,好在我冇係合一堂交留位費
hihi hoiyan~
禁就開針晒啦 值得 我個女雖然無讀n1但佢都已經識講好多野佢模仿力很強成日學大人講野做野(我唸佢都係似我鍾意講野佢爸爸比較靜 )係尼你會唔會比你囝囝讀康傑k1

子爵府

hi hoiyan~
威寶未知架如果無我唸會讀返美善 過多2個月教統局好似話要今年入讀k1or現在讀緊k1&k2 d家長要填份form申請學劵禁到時收到啦就可去心儀學校報讀wor到時上佢地個web-site可以check到可用學劵d學校wor,真係煩到暈 合一堂出晒名係淺架啦比我情願比阿女讀美善or糧靈了 合一堂間校舍真係好似殘jor d

P.S.禁你有邊間後備係手

男爵府

jennifer_bc:

你講D嘢我今日係東方都睇過呀

我仲有聖心係手呀
hi hoiyan~
威寶未知架如果無我唸會讀返美善 過多2個月教統局好似話要今年入讀k1or現在讀緊k1&k2 d家長要填份form申請學劵禁到時收到啦就可去心儀學校報讀wor到時上佢地個web-site可以check到可用學劵d學校wor,真係煩到暈 合一堂出晒名係淺架啦比我情願比阿女讀美善or糧靈了 合一堂間校舍真係好似殘jor d

P.S.禁你有邊間後備係手

別墅

hoiyan
聖心收了你囝囝,你對此校有什麼感覺?可否告知?

首頁

尾頁

跳至