懷孕前後

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

不想要BB

我不想要個BB, 請問要搵邊個機構求助呢?

禁止訪問

Re: 不想要BB

禁止訪問

複式洋房

因為性別問題, 成日同老公嘈, 佢仲唔係第一次離家出走, 尋晚又走左了, 我真係好唔開心, 所以唔打算要個BB, 以後亦唔會再要.

禁止訪問

複式洋房

我真係好唔想要個BB, 亦唔打算再生了, 麻煩話我知有乜機構可以幫到我拉.. THANKS

複式洋房

我老公己經離家出走了, 應該唔會返黎了, 佢連手提都唔拎, 拎左行李同護照, 走左了.

大宅

如果你四月生得, 而家個bb都有24, 25 周. 而家至唔要個bb都好難, 對你同bb都唔好. bb 一過三個月, 便要食藥引產, 係你陰道排出, 同你真係要生佢出來無物分別, 整個過程絕不好受, 你會覺得係你親手殺左個bb, 呢一世都有陰影. 而且好似過左24周(?), 一般醫院都唔肯幫人做流產手術. (好似係呢個周數, bb已經識得痛, 早產出來亦很大機會可以生存下去.)

不如你生左佢出來, 交比福利機構, 等bb有善心人收養重好.

p.s. 當年我個bb 19 周因穿水唔可以存活, 食藥引產前佢仍有心跳, 我真係覺得好難受, 如果當時佢有 24周, 可能仲有機會生存. 我有問過醫生bb係整個過程會唔會痛, 佢話唔會, 不過我覺得佢係講大話. :-(
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

複式洋房

我唔能夠接受個BB係我個肚入面了.

大宅

你不如試下"母親的抉擇"問下, 佢地有協助bb領養服務.

母親的抉擇

我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

禁止訪問

大宅

你冷靜d, 個bb無做過任何野傷害你, 佢既性別係由父親既精子決定. 你同先生感情有問題, 係你兩個人之間既事, 勿將怨恨放在bb身上.

由 songmei 於 2006-12-31 09:49:03

我唔能夠接受個BB係我個肚入面了.

複式洋房

謝謝你, 我己經打去了, 現在要等社工回覆電話, 但我真係唔想再等, 我怕再等, 我會自殺.

複式洋房

我同我老公一直都好好架. 但係一知道個B係女, 問題就開始了, 我自己都接受唔到, 我老公都係, 呢幾個月係死撐, 但係佢都多次因為吵架而出走了, 我打算唔要, 算了, 就算會同老公分開, 都唔想要個B來介入.

大宅

我同我先生都會有時鬧得很大, 我都試過想同佢離婚, 但我從未想過唔要bb. 你由懷有bb個刻開始, 你便要對佢負責. 你已經係一個成年人, 唔可以咁任性.

一個人既一生會有好多唔開心既事, 婚姻亦唔係人生既全部. 做人要盡自己責任, 要對得住天地良心. 唔要bb, 唔係一件小事, 唔同你買左件衫, 覺得佢唔好, 就掉左佢. 呢個決定會影響你既一生. 想清楚, 搵社工傾下.

大宅

如果你地一直都好好, 就更加應該一同想辦法. 如果你地真係因為經濟同性別關係, 唔想要個bb, 不如真係忍多幾個月, 生佢出來比人領養.

由 songmei 於 2006-12-31 10:00:05

我同我老公一直都好好架. 但係一知道個B係女, 問題就開始了, 我自己都接受唔到, 我老公都係, 呢幾個月係死撐, 但係佢都多次因為吵架而出走了, 我打算唔要, 算了, 就算會同老公分開, 都唔想要個B來介入.

複式洋房

我己經諗得好清楚, 亦有想過自殺, 但我諗我真係好自私, 我想自己活下去, 不要BB.

我知道大家對我好, 但係我係無得揀... 先揀唔要個BB囉.

尋晚半夜我係條街跑足5條街,又跳來跳去, 都無事, 我想自然令佢唔要我, 都做唔到, 真係好DOWN

子爵府

其實bb而家佢已有感覺架喇,就算佢而家出世,都可生存到的,真係要想清楚~~會唔會係你老公佢一時之氣,可能佢一陣會搵反你呢,而你都唔好一時之氣喇~~~~

千萬唔好放棄bb

大宅

只係幾個月, 你地既經濟有無問題再支持多幾個月?

複式洋房

我地無任何經濟問題, 係真係性別問題, 加上因為這個問題, 令我地雙方都情緒唔好, 先會成日咁嘈... 而我老公就因為咁, 所以成日離家出走.

佢係一走就去買機票出國國隻, 而且連手提都唔拎, 一走了之, 想搵人都無, 加上佢係香港無FRIEND, 因為佢係台灣人, 我都有問過佢台灣的家人, 都係無哂消息.

如果可以唔要個BB, 換番個老公, 我一定會囉.

首頁
12345...13

尾頁

跳至