婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

ivythepooh 發表於 13-9-12 22:03
大肚唔跪得ga,佢都受唔起
佢仲迫我叫佢做阿媽.......阿媽得一個, 佢唔配

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc+發表於+13-9-12+19:

原帖由 poppyoliver 於 13-09-13 發表
好彩我唔係同佢同住, 唔使日日睇佢面口做人.....

而家個個星期同老公諗籍口唔同佢食飯都已經好 ...
你老公都企你個邊就更加唔洗怕佢,不過佢衰你都要做好自己責任,免得有話柄比你講。

佢做d咩講d咩都唔洗放係心,佢只不過係一個c9亞毛,身份係老公亞媽,又唔係玉王大帝。唔好影響自己情緒

伯爵府

引用:Quote:ivythepooh+發表於+13-9-12+22:03+大

佢仲迫我叫佢做阿媽.......阿媽得一個, 佢唔配
痴線,彩佢都有味。要你叫佢亞媽都要佢配先得喎,佢冇福份受唔起啦

大宅

ilovedancendanc 發表於 13-9-13 17:02
你老公都企你個邊就更加唔洗怕佢,不過佢衰你都要做好自己責任,免得有話柄比你講。

佢做d咩講d咩都唔洗放 ...

我唔會拎個心出黎對佢, 一個月見佢一次都嫌多, 但我又唔會主動佢正面衝突既, 有時候扮下受害者反而仲有著數

有時見到佢D死人態度, 團火真係會湧上心口...但我同自己講, 原諒佢既無知, 咪等佢繼續恰我, 等佢個仔慢慢扣佢分囉

大宅

ilovedancendanc 發表於 13-9-13 17:05
痴線,彩佢都有味。要你叫佢亞媽都要佢配先得喎,佢冇福份受唔起啦

自從佢迫我跪, 我更加堅定唔會就佢讓佢...對佢仁慈即係對自己殘忍:;pppp:

珍珠宮

ivythepooh 發表於 13-9-13 14:55
謝謝你呀,之前都有jm提議過追月先去~~

我而家最後同老公都決定照舊,一黎都已經推左99,唔改啦,

決定左就唔好再諗咁多啦,支持你,過個開心中秋。最多就可能整D野食氹下99囉。(我仍然係個句,睇呢度咁多可怕的婆媳關係,如果關係係唔錯,其實都值得維繫。)

禁止訪問

別墅

回覆:做節問題

你不如直接話老公想中秋節同仔仔去沙灘。你奶奶問得你係未番阿媽度,其實會唔會有少少介意⋯
P.S. 咁你老公往年點樣唔做節同你去沙灘?

伯爵府

引用:你不如直接話老公想中秋節同仔仔去沙灘。你

原帖由 minminc9 於 13-09-13 發表
你不如直接話老公想中秋節同仔仔去沙灘。你奶奶問得你係未番阿媽度,其實會唔會有少少介意⋯
P.S. ...
其實年年99都提早做節,所以正日老公會同我娘家做節,跟住夜晚去沙灘,今年就無啦啦99明明提早做左又話要做多次自己人正日

伯爵府

引用:Quote:ivythepooh+發表於+13-9-13+14:55+謝

原帖由 mrschocolate 於 13-09-13 發表
決定左就唔好再諗咁多啦,支持你,過個開心中秋。最多就可能整D野食氹下99囉。(我仍然係個句,睇呢度咁多 ...
咁又係呀,其實難得關係幾好,我都好想盡力做好d…

伯爵府

引用:應該系念住bb第一年大個少少,一起做節就有

原帖由 鍾C9 於 13-09-13 發表
應該系念住bb第一年大個少少,一起做節就有氣氛D,你就就一年咯
都可能係ge,舊年得2個月,一舊飯,今年識行識走又真係好feel ge

伯爵府

引用:Quote:ilovedancendanc+發表於+13-9-13+17:

我唔會拎個心出黎對佢, 一個月見佢一次都嫌多, 但我又唔會主動佢正面衝突既, 有時候扮下受害者反而仲有著 ...
係囉,最緊要老公企你個邊

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:ivythepooh+發表於+13-9-12+16:56+咁

原帖由 poppyoliver 於 13-09-12 發表
一個星期見一次算係好多啦, 但佢主動搵你又真係硬食...唯有適當時間俾自己抖抖, 真係有野做咪推佢囉
自從上 ...
好好叫老公同你擋
我都係咁架咋
所以中秋我一家三口過

男爵府

回覆:做節問題

兩边都唔會做正日,不用煩

首頁

尾頁

跳至