自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

放乳齒的盒那裡買?

囡囡開始換牙,請問有沒有人知那裡有買?

大宅

Re: 放乳齒的盒那裡買?

I have seen a milk tooth box in Jusco $10 shop in Sham Shui Po a few days before. It's very small.

子爵府

我用這種:(牙齒形)
~我放恆齒架!

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

複式洋房

beverly

個盒可以放幾多隻牙, 係邊到可以買到?

tks

Hei媽

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

beverly,

我都想知係邊度買到,麻煩 pm d 資料俾我呀!

thanks
miriam
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

別墅

請問同普通o既盒有咩唔同???

子爵府

beverly,

我都想知係邊度買到,麻煩 pm d 資料俾我呀!

thanks

禁止訪問

子爵府

yes呀!
不過唔好笑我用呢個盒裝!
我係專登買來裝的。

genie100 寫道:
some candy has box like this ga.
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

放晒20隻牙都應該得!
我係吉之島糖果部買的

Hei媽 寫道:
beverly

個盒可以放幾多隻牙, 係邊到可以買到?

tks

子爵府

無分別!
得意d掛!

ysy111104 寫道:
請問同普通o既盒有咩唔同???

子爵府

個盒係隻糖黎既!叫牙仔糖,
我係吉之島買的,$3.5
d糖我食晒lu.不過個盒仲好香!

盒:高5cm,闊(上面)4cm,下面3cm

唔好笑我用呢個盒呀!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

beverly@mimi 寫道:
個盒係隻糖黎既!叫牙仔糖,
我係吉之島買的,$3.5
d糖我食晒lu.不過個盒仲好香!
盒:高5cm,闊(上面)4cm,下面3cm
唔好笑我用呢個盒呀!

荃灣吉之島最少野賣,都唔知有無添 .................
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

我你海運地下賣兒童玩具舖見過,有間專賣外國玩具門口有個小門比小朋友入果間!

大宅

Thanks beverly@mimi, it if is a candy holder, I have bought it few years ago at one of the candy shop inside HoManTin shopping center. It is not so big in size and is it possible to put all the teeth?

子爵府

我都想知呀..可唔可以講清楚一點..more thank....

民房

Jusco $10 shop in Sham Shui Po?? What is the exact location? What is the size & shape of the box? Thanks.

lsp 寫道:
I have seen a milk tooth box in Jusco $10 shop in Sham Shui Po a few days before. It's very small.

子爵府

我自已就放了4隻恆齒(連牙腳),仲好空!小朋友的牙仔細細,我睇落應該放到,可能有剩位添!

(乳齒得20隻)

Ramomo 寫道:
Thanks beverly@mimi, it if is a candy holder, I have bought it few years ago at one of the candy shop inside HoManTin shopping center. It is not so big in size and is it possible to put all the teeth?

大宅

The shop is at 元洲街37號. The box is in round shape. Its diameter is around 1 inch long.
You can also consider the tooth-shape candy box which has been metioned by some mums before. It's really very cute. I've bought one for my nephew before. He liked it very much. I bought it in 食神傳說. It costed about $4.

男爵府

我就去左卓月買一pack樽仔, 約$15-19 有10樽, (不同地方價錢吾同), d 樽仔通常放近指甲裝飾物附近, d 樽仔其實用黎裝住d珠仔裝飾指甲, 我貪佢細細樽(1.5cm 高),一隻牙一樽,好得意架.

首頁

尾頁

跳至