跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 1103 媽媽會-Part 16

男爵府

[size=medium]cathyman

honey好番曬未呢

男爵府

cathyman 寫道:
如果比我煲合掌瓜,我會2個合掌瓜,2條甘荀,10粒8粒栗子,4粒"蜜餞,20蚊西施骨,甜到漏~~~﹝4人份量﹞

差d唔認得你tim!

haha.......... 我睇錯2條咁筍!

物原來咁多人煲合掌瓜架? 我呢d湯係做女時阿媽煲, 結左婚後,我一次都無煲過呢!

複式洋房

cherrylung,
珈瑋仲未好返,仲係低燒,唔過99.x,不過就咳到隻野咁!2日無食野,每日食一小杯乳酪同十幾安奶吊命。琴晚仲咳到成晚唔瞓得,我見到佢又無野幫到佢都唔知幾陰功!睇左2次醫生都話佢無咩事,今晚我都係去街市買返d野煲個湯睇下佢飲唔飲先得。

男爵府

oh! 好慘呀, 最慘係唔

複式洋房

VVbaby,
多謝關心,好彩珈瑋平日有的儲備,都無咩瘦到,仍然抱得我地好吃力!hahahahaha~~

大宅

新年快樂.

男爵府

http://www.studio123.hk/

原來阿女阿仔d相已upload左係studio123上面la!

男爵府

[size=medium]VVbaby

Yahoo新聞都有報導今日網絡會大塞車,因為電纜仲未維修好,一下子咁多人上網,咪又出唔到圖囉

電腦上網已經成為咗我生活必需品,上唔到網好似與世隔絕咁呢 :-( :-(

陰公 :-( 我都好怕小朋友咳到瞓唔到,真係感同身受,佢每咳一聲,我個心就戚一戚,咳得耐就肉都赤埋,又幫佢唔到,真係好辛苦呢~~ :-( :-(

其實Kelly同泳欣未熟睡之前都會咳到隻狗咁,肉赤到我飛起,但當熟睡後咳聲減少,但一轉天氣,又變番隻狗,我都冇曬計,而家泳欣食緊燉川貝母,好似好咗D,Kelly就食緊西藥,都仲未好曬, 我之前都比佢哋傳染咗,重感冒咁,仲有咳,不過3日好番曬,但佢哋都未咳清

希望咳緊o既小朋友全部快快好番曬

大宅

又新版囉

大宅

cherrylung & vvbaby & all,
千辛萬苦終於今日簽左約啦~太古城.
總算唔駛再睇.

男爵府

[size=medium]11月媽媽

[size=medium]Congratulation!!

終於你可以安頓落嚟啦

係唔係15號起租o個間呢

大宅

cherrylung,
咪係佢囉,我諗都係地產搞鬼,佢地出屎橋咋咋帝想迫我快d起租,咁業主梗係快答應架.好在我企硬,依家提前2日都ok啦.

男爵府

哈哈~~而家搵食艱難,地產想快D closing,真係冇所不用其技

昨日開始,食肆公園全面禁煙,今日我開始feel到條街好大陣煙味,仲有就係我屋企走廊都有煙味 ,睇怕D友仔出街唔食得煙,o係屋企狂煲

大宅

入黎報到先.
vvbaby,
翹翹會放學搭校車到婆婆家, 我會同細佬去婆婆度食晚飯然後接佢走. 佢學校d功課好簡單, 一星期有3樣左右, 都係一般連線, 油顏色, 翹翹都好鐘意做.
睇左希希豬個blog, 點解希希豬玩到咁多野既, 仲有佢都好大膽喎, d滑梯咁高佢唔驚咩? 我同翹翹星期六去左, 只係玩左船仔, 籃球跳&細滑梯(即3歲可玩果兩樣), 其他都無玩.
ok啦, 不過有d山長水遠, 又玩唔多咁.

Dear all,
想問添馬艦嘉年華有無人去左? 同小朋友去多唔多野玩(如果唔玩大型機動遊戲), 咁買套票/唔買抵d?
想同翹翹去..

男爵府

[size=medium]CKBBQ

添馬艦嘉年華cathyman(ivybibi)去咗,佢話"正",會再去多次, 要等佢出手先知詳情

男爵府

[size=medium]CKBBQ
冇錯, 我地最初一去到見到, 得果一兩樣岩3歲玩得咋, 點知到玩果陣, d staff都冇理, 照俾我地玩, 最攪鬼係玩最高果個滑梯, 個staff問夠唔夠5歲, 我個friend答佢, 兩個夠, 呢個差少少(指住希希豬), 跟住都由我地入去玩, 只係話佢唔夠高, 爬唔到上去玩中間果個啫, 點知, 大家都估唔到希希豬最後係玩到, 玩完之後仲充滿信心再玩其他果d囉!
希希豬最初玩都話驚架, 係玩完個籃球跳之後, 就咩都話玩, 可能有朋友陪, 所以好d啦! 佢依家都仲有話, 要再去果到玩呢, 不過, 可能要等出年先再有啦!
我去果陣都覺幾遠, 因為約左朋友係金鐘再轉車去, 回程就快好多, 因為有架車經佐敦旺角, 我地係佐敦轉車返屋企, 都好快, 唔駛一個鐘呢!

[size=medium]cherrylung
俾你講一講, 又好似行街果陣, 見多左人食煙, 不過, 點都好, 依家食野就唔駛再擔心聞到煙味, 真係好呢!
仲有樣野要講, 就係你都唔好咁偏心啦, 果日連我老公都忍唔住要出聲同你講, "你個女等左你好耐啦!", 哈哈, 佢都好少會咁樣出聲, 即係話佢都睇唔過眼呢, 哈哈!

恭喜晒! 終於攪掂啦, 唔駛再睇樓咁煩啦!
d地產經紀係咁架, 同業主講既一套, 同租客講既又另一套, 總之做成一單交易就咩都講, 有時都幾離譜架!

男爵府

[size=medium]Dear all
OP既相upload左啦, 大家去睇下果日勁多人既場面啦!
[size=medium]2006 海洋公園希希豬聖誕全程 Ho! Ho! Ho! 續集

男爵府

[size=medium]VVbaby

昨晚三更半夜上咗去希希豬個blog睇咗D相囉
數碼港都幾好玩咁o番

其實之前聽廣告宣傳,都想去玩,不過覺得好似山長水遠咁,所以打消咗呢個念頭,見希希豬玩得咁開心,我都唔敢比Kelly同Ruby睇到希希豬個blog d相呢,費事佢哋得個'恨'字

至於OP,我都仲未upload d相添呢 ,因為瀏覽海外網站好鬼耐,何況仲要upload 相,我都係遲d先update佢哋個blog囉

Hee Hee,至於你話我偏心,咁多少都有D o家啦,鬼叫希希豬同泳欣上鏡咁多咩 Kelly而家大個咗,都冇乜 camera face, 我而家梗係專攻o個D又細又cute o既小朋友啦,唔係大個咗,好似Kelly咁,就冇咁好心機同佢影相o家啦 :lol: :lol: ,等我post番Kelly細個D相比你睇,cute好多呢 :tongue:

大宅

醒目開學勳章

CKBBQ & vvbaby,

數碼港你地就好啦起碼有玩到野,Matthew去到又話要玩這玩那但買左票之後一樣都唔玩呀!話好驚喎! 攪到用$30玩攤位咋!

11月媽媽,

好野 搵屋方面ok左就係時候出黎食飯啦!你幾時可以呀?

首頁

尾頁

跳至