婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

椎間盤脫出壓住大小腿神經

有没有會員曾經因椎間盤脫出壓住大小腿神經而造成坐骨神經痛。若有,請分享如何治癒。

禁止訪問

Re: 椎間盤脫出壓住大小腿神經

男爵府

畀面勳章

曾經試過兩隻腳冇晒"支"覺...住e院要轆輪椅成個星期...食特效藥+拉腰...e+都會痛ga...不過就冇咁嚴重...早幾個月試過去睇脊e...拉過一輪腰...鬆咗好多...e+冇拉...又開始有少少唔妥咁啦...不過都痛慣咗lu

民房

請問你有没有照過磁力共振? 因我照完後,醫生建議我做手術切除突出的部份。其實我一開始只是少少痛並不嚴重,所以没有休息,直至没有好轉才休息。期間亦做過10多次物理治療,例如:拉腰,電療,都没有好轉跡象。
請問你發生了多久,醫生有何建議?

複式洋房

坐骨神經痛 - 台灣的見證實例
http://www.ganoderma.org.tw/vcdcatalog.htm

靈芝是有效地改善坐骨神經痛的問題,甚至連被車車過的都可以改善。

大家可嘗試靈芝吧!

禁止訪問

複式洋房

等等,有點誤會了。

如果是脫臼等等的問題,或是椎間盤脫出等等問題,當然是手術或其他方法才可把其復位,而靈芝是可以舒緩有關的痛楚。

民房

靈芝那麼多種,哪一種適合。另外,只能止痛,豈不是等同止痛藥,根本治標不治本。

首頁

尾頁

跳至