潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

吾想再買LV了....

有無人好似我咁, 越來越無動力買LV? 由舊年開始, 覺得實在太多人用了, 一節地鐵車廂, 可以有4-5人揹住, 仲要好多係大陸人, 又狂加價......Gucci都差不多, 仲要係帆布......卒之舊年買左個Mulberry, 剛剛又買了Tod's, 打算第時都係買D禁興的款, 而且要D皮靚D, 遲D想換銀包, 唸緊BV.

大宅

Re: 吾想再買LV了....

其真LV幾年前巳經好多人用,最衰佢加價加得勁,但GUCCI咪仲多妹妹仔用..價錢差唔多,LV好似好過GUCCI耐用D,D款又冇咁易OUT.

複式洋房

其實我都知LV and Gucci 係super 名牌, 亦都禁用, 之但係若果買新袋, 就不想買lei兩個Brand, 好似無咁矜貴(雖然$$好貴!)

複式洋房

咩字母貨都有, 周圍都係, 已經唔識分別

大宅

贊成
不過有某o的款比較特別同少人用o的既都 ok 既 ...
但用咁多銀買o的成街都係既款就唔值囉 ... 真係ifc既又係拿LV,去街市買餸的又係拿LV,連我公司跟車搬貨的都係"咩"住個LV ...

講真一句,我覺得用名牌其實都要睇氣質 ... 唔知認唔認同?

複式洋房

HYJune 寫道:
贊成
不過有某o的款比較特別同少人用o的既都 ok 既 ...
但用咁多銀買o的成街都係既款就唔值囉 ... 真係ifc既又係拿LV,去街市買餸的又係拿LV,連我公司跟車搬貨的都係"咩"住個LV ...

講真一句,我覺得用名牌其實都要睇氣質 ... 唔知認唔認同?

同意,同意,所以有時我覺得就算自己用個A貨都會俾人以為係名牌,

大宅

agree, 我個LV 都擺左係個櫃度好耐無用過, 個時無又好想買, 買左又覺得周街都係唔想用......... Gucci 都貴, 不過我鐘意同過 Gucci 多d, 佢d款比 LV young d

男爵府

係呀, 我屋企個櫃入面重有幾個存貨都無用lu..... 我寧願買其他牌子.... 而家新目標 bv

大宅

同意

大宅

絕對同意﹐我都決定以後都唔會再買LV,最近睇中左LOEWE nappa aire﹐粉綠色同紫色都好靚呀

有無人都同樣鐘意呢款袋﹖

民房

我曾經有一排都好like LV, 出糧勁買... 但後來覺得佢雖然耐用, 但好重, 所以無再追捧啦 ?-( ?-(
[img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_f.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_i.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_s.gif[/img][img align=left]http://i72.photobucket.com/albums/i185/glittergus/alph/04/th_h.gif[/img]

水晶宮

HYJune 寫道:

絕對贊成,今日同個朋友行街,見巨拎住一只好新概GUCCI,我仲問巨幾多錢系未打折時買,點知臨分手巨先話比我聽系200蚊A貨 真系我一D都冇諗過果只系假也
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Gucci 好多好多A貨,連BK二市場都有人賣

大宅

BV

男爵府

唔知bv幾多錢一個手袋?

民房

123BB 寫道:
唔知bv幾多錢一個手袋?

BV...如果唔係太多織皮既一萬蚊有找, 多D織皮同有扣又會貴多D囉, 我都啱啱買左個啡色tote bag款 $10XXX, 好靚仔 唔買LV囉.

別墅

fully agree LV and Gucci got too many people carrying them, don't know whether they are authentic or not. I have decided not to buy these 2 brands for some time. Now I mainly buy CD, Loewe and Celine. BV is also good but ....out of budget :cry: :cry:

複式洋房

其實e+好多brand D款 and D皮都靚, e.g. mulberry, BV, Loewe, YSL, Prada, Chloe, Celine, etc. Chanel 銀包都係4K幾, 吾使一定LV, Gucci, 身邊實在太太太太多人用了!

民房

hogwarts 寫道:
fully agree LV and Gucci got too many people carrying them, don't know whether they are authentic or not. I have decided not to buy these 2 brands for some time. Now I mainly buy CD, Loewe and Celine. BV is also good but ....out of budget :cry: :cry:

平時見BV袋攞親上手都要萬幾2萬, 都唔敢諗, 點知做冬嗰日早收, 行過BV見個tote bag款又幾實用同埋價錢都係$10xxx左右, 我見出左雙糧交埋稅仲有d剩, 咪加番少少錢買咋, 獎勵吓自己(鼓lee鼓lee ma)

大宅

下? 唔係真嘛 ?
邊個賣假野咁衰 ?
bighug 寫道:
Gucci 好多好多A貨,連BK二市場都有人賣

首頁

尾頁

跳至