跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

就快3月喇.....5歲生日.....點搞呀 ..??

定個期先, 再諗點搞好無 ?-(
你地今年會唔會"獨立"搞 party, 唔定"大大壽日". may be 撞期吓

大宅

Re: 就快3月喇.....5歲生日.....點搞呀 ..??

係米上船 or 迪士尼 ???

大宅

Re: 就快3月喇.....5歲生日.....點搞呀 ..??

"雙魚星號".....問緊!! 唔知重有冇得攪??
"迪士尼"........咪好 "甘",定還是 "淨食-buffet" 個隻??

3月 BB - 5th Birthday
(1) Jacqueline (11 or 18/3)

男爵府

我2樣都無問題

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

去迪士尼酒店的“翠樂庭”食buffet都唔錯,上次我朋友開生日會,餐廳會俾後面果部份,有人物不停黎影相,又有米奇唱生日歌同派氣球,D小朋友一定會好開心!唯一就係價錢比較貴少少,但都好難忘!
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
﹙2﹚YuYung
﹙3﹚pigpig﹙10/3﹚---迪士尼buffet

大宅

[size=medium]1晚郵輪(雙魚星號)大探索親子之旅
[size=medium](30人-成行,最少 15 位小童)

我打去問過....基本上已經完左,不過如果我們 fixed 到確實日期,都可以同 "雙魚星號"個邊再傾,價錢方面平日(Sun~Thur) $500/head 左右,weekend (Fri-Sun) $700/head(大小同價)!

[size=medium]自選親子項目大致如下,可再斟酌:

- 航行小知識及船長室參觀
- "雙魚星號" 幕後大搜查
- 趣味英語餐桌禮儀班 
- 安全演習 
- 團隊遊戲大挑戰 
- 特式製作 
- 學做小小魔術師 
- 蛋糕小師傅
- 趣味餐巾摺疊班
- 蔬果變身DIY及氣球扭扭樂 

子爵府

我自己就鐘意上船多啲, 同去迪士尼比, 比多少少$就多嘢玩同玩耐好多, 同埋最主要佢哋多數都未試過呢! 不過閒日同假期差成二百蚊咁多, 一家三口就差六百呢! 但要大家都去到, 唔係假期又好難就! 不如表決吓大家想唔想上船, 同埋可以幾號上啦!

[size=large]雙魚星號
1) Cyrusmum (any day)

琥珀宮

如果上船的話,我唔去啦......

子爵府

pigpig,
點解呀? ?-(

大宅

Cyrusmum,

我都覺得雖然都幾貴 ,不過又幾特別+好玩咁;襯 D 小鬼重係 KG 易蛇 D,搵個 Monday sick leave 一日都重可以諗諗呀!

但係要補充:[size=medium]30人先成行,最少 15 位小童,我們又未必夠數喎!

大宅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
﹙2﹚YuYung
﹙3﹚pigpig﹙10/3﹚---迪士尼buffet
(4) Cyrusmum (any day) - 雙魚星號
(5) DuncanMaMa (18/3 or 11/3)

大宅

我諗先 [size=medium]"表決" 左上唔上船先啦! 『上』的話要 confirm 日子再去傾,『唔上』的話,就再搵其他嘛!

[size=medium]『雙魚星號』
(1) Cyrusmum
(2) YuYung
(3) Jacqueline

[size=medium]『迪士尼 Buffet』
(1) pigpig

琥珀宮

Cyrusmum 寫道:
pigpig,
點解呀? ?-(

我覺得上遊輪唔似開生日會,去到只係各顧各玩,無咩意思啦.....
如果你地決定上船的話,唔使理我ga 你地玩得開心D啦

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

我諗先 [size=medium]"表決" 左上唔上船先啦! 『上』的話要 confirm 日子再去傾,『唔上』的話,就再搵其他嘛!

(2) YuYung
(4) cherryma (我星期日上船都ok架, 星期一請一日假)

(1) pigpig

侯爵府

pigpig 寫道:
[quote]
Cyrusmum 寫道:
pigpig,
點解呀? ?-(

我覺得上遊輪唔似開生日會,去到只係各顧各玩,無咩意思啦.....
如果你地決定上船的話,唔使理我ga 你地玩得開心D啦 [/quote]

佢地唔會各顧各玩架, 因為啲節目係for小朋友自已果一團, 一定會一齊玩, 妳諗下啦

大宅

(2) YuYung
(4) cherryma (我星期日上船都ok架, 星期一請一日假)
(5) Ivy.cl

(1) pigpig[/quote]

侯爵府

[size=medium]*我諗confirm埋人數好啲, 睇下夠唔夠人!

(2) YuYung
(4) cherryma-1大1小 (星期日上船)1大2小(星期五至六)
(5) Ivy.cl

(1) pigpig

別墅

(2) YuYung
(4) cherryma-1大1小 (星期日上船)1大2小(星期五至六)
(5) Ivy.cl
(6) cheukheimummy-(星期六上船)

(1) pigpig

大宅

(2) YuYung
(5) Ivy.cl
(6) cheukheimummy-(星期六上船)

(1) pigpig
(2) YuYung

首頁
12345...14

尾頁

跳至