懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好嬲我老公d同事

我個b先得個3weeks,我仲坐緊月,12月31號已經叫我老公去玩去飲酒,等我1月1日一年0既零晨新一年開始就抱住喊左成個鐘,(都算啦。
昨天我老公放假,我同我老公同埋又係個d同事去睇戲食飯,
比左阿b我阿媽湊,10點幾11點左右我就話要返屋企,因為我阿媽好早訓架啦,點知佢d同事,係我面前都係咁叫我老公去打麻雀,我當然話要湊仔啦,佢地就係咁話帶埋阿b去打牌果度,(佢地未見個阿b)好,都算啦,係佢d同事面前點都要比面佢架啦。
諗住返屋企帶阿b落去比佢地睇一睇個幾鐘就返屋企,
我老公帶阿b落去先,我諗住吸完人奶就落去,最後我老公唔想我咁辛苦都無打牌,比佢地睇一睇就返黎。(因為我睇完戲已經話好眼訓)
點知我阿b今日勁扭計,點抱都喊,訓著幾分鐘,最多半個鐘都會突然嚇醒狂喊。嚇到我死,之後我個fr 同我講阿b係嚇親,
佢話我阿b咁細唔可以出夜街,同比陌生人亂抱亂摸,仲要去麻雀會所,一定嚇親啦,佢2個女試過咁,會喊足成晚。
可能我真係太白痴,咁都唔知,唉~
我老公個同事成3x歲都生過2個,點會唔知呀,仲係咁催我地帶阿b落去麻雀會所,比佢地玩,我個fr 2幾歲生過就一定知啦,
真係好嬲佢。
向就快生0既勸告,千萬不要比bb,出夜街,就算日街都唔好比人抱同摸,真係會嚇親到成日嚇醒,點抱都一直喊架。
:-(

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 我好嬲我老公d同事

sorry 其實我覺得你要嬲就應該嬲你老公,講真你老公d朋友都未必知道你要湊仔辛苦,就算你老公個同事成3x歲都生過2個又如何呢,因為而家佢d小朋友可能已經大個咗lu,所以忘記咗要湊仔係件辛苦嘅事,你不如坦白d同你老公講你唔想佢去街la

大宅

我唔係嬲我老公去街,係嬲佢地搞到我阿b宜家好驚,
成日都嚇醒,見到佢咁我好心痛。 :-(

伯爵府

杜杜,
試下用條毛巾包實啲bb嚟訓,睇下會唔會好啲

珊瑚宮

好媽媽勳章

其實你真係應該要出吓聲同佢哋講bb咁細個唔可以咁對佢架,你話佢一次等佢醒目吖嘛

別墅

你老公唔緊張bb,其實唔係好關佢同事事.如果你老公識性,就唔會去街去到咁,老婆呢個時候最需要人幫手

複式洋房

其實bb未滿月真係唔好帶出街. 更何況夜街. 而且遲d就算出都係慢慢加d時間. 唔好第一次就去好耐. 真奇怪. 如果想睇bb. 應該到屋企睇. 而唔係抱bb比佢地睇. 我以前bb都盡量係黃昏有光前返屋企. 唔會天黑黑仲係街度. 而且要出門前定返屋企前同bb掃頭仔等佢唔好驚驚. 呢d係婆婆教. bb嚇親成日喊都係慘慘. :cry:

伯爵府

唔好話出街啦...我個b未滿月..淨係去過健康院幾次...過左12朝果個星期日,我老公d親戚黎屋企睇下小b...點知果晚開始就喊足咁耐~係..呢幾日..嚮屋企拜過先好d咋~人地都話小b比好多人聲嚇親~所以幾時都要小心d...出街就唔好咁夜啦~

大宅

我都覺得係你老公唔識做

大宅

唉~都係我同我老公白痴,一d湊bb常識都唔知,
今日我話比我d朋友聽,佢地個個都知,咁細個係唔應該帶出街,仲要係夜街,仲要比咁多陌生人摸,一定會嚇親,
我老公今日都比我話到7彩,係佢d朋友先會催帶bb落街比佢地睇,我d朋友個個都話上黎睇bb,唔會叫我咁辛苦出街帶比佢地睇架。
阿b訓訓下嚇醒個樣真係好得人驚好悽涼,心痛死我啦。 :-( :-(

首頁

尾頁

跳至