自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

人大了好感慨。。。。人生觀不同我地仍然可以做到好友,但朋友觀不同我地只可成為泛泛之交

你覺得做好友應該要點?會做啲咩?

伯爵府

引用:人大了好感慨。。。。人生觀不同我地仍然可

原帖由 Ccccccc 於 13-09-15 發表
人大了好感慨。。。。人生觀不同我地仍然可以做到好友,但朋友觀不同我地只可成為泛泛之交

你覺得做好友應 ...
緣份而已,不好強求。
不用强調是朋友,好朋友或泛泛之交,舒服就好了。因位置隨時會变。

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:朋友觀不同?

我覺得做朋友都要靠感覺,相處得自然舒服好重要。

珍珠宮

回覆:朋友觀不同?

人無完美,包括自己。
做朋友可以係一個聆聽者,亦可以係一個顧問。唔同類型/性格嘅朋友可以有唔同嘅意見睇法,我鍾意聽多角度意見,亦鍾意多角度分析,多接收擴闊自己眼光不知幾好,啱傾嘅就傾多兩句,活在當下珍惜所有,就是如此!

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

大宅

引用:人無完美,包括自己。做朋友可以係一個聆聽

原帖由 ferrari2007 於 13-09-15 發表
人無完美,包括自己。
做朋友可以係一個聆聽者,亦可以係一個顧問。唔同類型/性格嘅朋友可以有唔同嘅意見 ...
嗯。。。。咁如果同一間公司有個陰濕9人係你面前扮好人,但背後講你壞話個啲,你會點樣面對?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ferrari2007+於+13-09-15+發

原帖由 Ccccccc 於 13-09-15 發表
嗯。。。。咁如果同一間公司有個陰濕9人係你面前扮好人,但背後講你壞話個啲,你會點樣面對?

...
做好自己本份,唔會同佢多講嘢,無謂比人製造話題,最憎假人:;pppp:!

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

首頁

尾頁

跳至