跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ChrisAlfred 發表於 13-9-19 18:50
下, 咁陰公, 跨左去70區仲要三線, OMG。最後叩到其它門嗎?
最後叩了一間二線校,算了。小朋友及大人也很辛苦,先後都叩了幾間,未叩到門時晚晚失眠,幸好暑假前叩到。

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:大笨豬+發表於+13-9-17+23:08+我自己

原帖由 skhyear 於 13-09-18 發表
須然無左宗教,但有屬會呢,報得順聯會3間小學既家長,90%以上最小都有20分,其實好黑暗。 ...
明知言多必失,但都忍唔住要回應,因為互聯網一傳百,百傳萬,如果個個都不負責任將聽返嚟嘅或憑空想像嘅嘢唔經過濾講出嚟,咁對好努力去裝備叩門嘅家長好唔公平。

在學校裡校長同老師都好避談呢個入會問題,如果有家長知只會係網上或從其他已上岸嘅家長度聽倒,而早幾年用呢個方法擺廿分嘅大部份係另一間幼稚園,我哋反為懵盛盛。

越傳越開,我都係喺另外呢一間幼稚園上咗岸嘅家長度聽倒,但我冇入,因為一個大話要更多大話去忍瞞,對小朋友係一個極差嘅身教。而我同好多其他梁李家長一樣15分大抽奬,抽倒喊餐懵,抽唔倒又跑嚟跑去叩門,冇花冇假,如果呢部份家長係某人所講另外嗰一成,咁可能梁李要成千個學生派位至計倒呢條數。

剛升小一呢一届仲多人要叩門,老師子女都唔例外,希望高抬貴手唔好再作出咁嘅無稽結論,亦奉勸大家唔好用唔見得光手段去為小朋友謀學位。

其實呢個可以話係一個同鄉會,唔係鄉里又點入? Please be fair.

首頁

尾頁

跳至