親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

剛剛是澳門自然網找到資料

http://nature.iacm.gov.mo/c/news ... 1-b590-adaa0df8c88a

大潭山郊野公園人造滑草場暫停開放

為持續完善遊憩設施,提供優質的旅遊配套,民政總署將於本月十六日起開展大潭山郊野公園人造滑草場之重建涼亭工程,工期約三十天。
因施工範圍涉及部分滑草場,故此期間滑草場將暫停開放。預期重建後的涼亭,將為滑草人士提供更舒適及寛闊的遮陽避雨環境。
民政總署呼籲喜好滑草者,可轉往路環黑沙水庫郊野公園,該園區設有真草滑草場,供小童使用,逢星期六日早上9:00-17:00開放。

子爵府

回覆:小虎與點點 的帖子

仲想e個礼拜六去,冇左e个仲有什么啱小學生去呀? anyway, 多謝提醒,否则去到至知就慘啦。

大宅

吓, 我都諗住去呀~ ....依家又要諗過其他行程....

珍珠宮

回覆 kukukoo 的帖子

原來想星期日去玩, 好想知道, 為有改行程

其實澳門還有好多地方好玩, 睇下自然網內的介紹, 希望幫到你

子爵府

回覆 小虎與點點 的帖子

Thx again, I will try 路環黑沙水庫郊野公園 provided that the typhoon will not cause bad weather to Macau.

大宅

路環黑沙水庫郊野公園真草滑草場 ==> 需要自己帶滑板嗎? 還是在現場有得租?

珍珠宮

Ms.M 發表於 13-9-18 11:44

路環黑沙水庫郊野公園真草滑草場 ==> 需要自己帶滑板嗎? 還是在現場有得租? ...

路環我未去過, 有去過jm講是有得玩; 如果去路環可以玩兒童電動車

上次去大潭山唔洗自己帶, 排隊就免費玩

子爵府

回覆:Ms.M 的帖子

它有把提到要自備吗?

大宅

Ms.M 發表於 13-9-18 11:44

路環黑沙水庫郊野公園真草滑草場 ==> 需要自己帶滑板嗎? 還是在現場有得租? ...
唔洗自備, 是免費提供的

子爵府

回覆 liliana 的帖子

Is 路環黑沙水庫郊野公園 far away to go ? Any JM go there before ?

大宅

小虎與點點 發表於 13-9-18 09:58

http://nature.iacm.gov.mo/c/news/detail.aspx?id=cf16b75b-bed6-4f01-b590-ad ...
哎呀~我諗住下月19日去...希望維修完啦~多謝提供資料~
jlshe

大宅

BK Milk勳章

kukukoo 發表於 13-9-18 10:40
仲想e個礼拜六去,冇左e个仲有什么啱小學生去呀? anyway, 多謝提醒,否则去到至知就慘啦。

...

去科學館啦, 都好多野玩, 玩足兩個鐘

http://wisebaby.pixnet.net/blog/post/28319465-%E6%BE%B3%E9%96%80%E8%A6%AA%E5%AD%90%E8%87%AA%E5%8A%A9%E3%80%9017%E3%80%91%E8%A6%AA%E5%AD%90%E6%97%85%E9%81%8A%E5%BF%85%E5%8E%BB%E6%99%AF%E9%BB%9E%3A%3A%E6%BE%B3%E9%96%80

[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

大宅

BK Milk勳章

小虎與點點 發表於 13-9-18 09:58

http://nature.iacm.gov.mo/c/news/detail.aspx?id=cf16b75b-bed6-4f01-b590-ad ...
若果一早睇到你呢個 post, 我 21/9 就唔使盲中中, 中咗去
[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

珍珠宮

dodo214 發表於 13-9-24 16:14
若果一早睇到你呢個 post, 我 21/9 就唔使盲中中, 中咗去

下次再去啦, 我都係咁出發前發現, 之後改去黑沙水庫滑草場一樣咁好玩

侯爵府

夏天玩到顛

路環黑沙水庫郊野公園個滑草場如由銀河酒店出發點去?

珍珠宮

shirleyng817 發表於 13-9-26 12:01
路環黑沙水庫郊野公園個滑草場如由銀河酒店出發點去?

我比左巴士資料你

#21A / 26A / 25 (總站落車,
於黑沙海灘休憩區下車步行前往)

#15 – 是黑沙水庫落車, 步行5-10分鐘就到滑草場

ps. 只是 21A 找不到路線圖, 如你是銀河出發#25有個分站上車

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

THANKS FOR SHARING~

侯爵府

夏天玩到顛

thank you!!!
知唔知開放時間?

珍珠宮

回覆 shirleyng817 的帖子

黑沙水庫郊野公園的真草滑草場(開放時間:星期六、日,上午九時至下午五時,專為314歲兒童而設)

只有15號直達門口,其餘須落車後步行前往.

大宅

小虎與點點 發表於 13-9-26 13:54
我比左巴士資料你

#21A / 26A / 25 (總站落車,
請問由銀河搭巴士去, 要幾耐時間呀?

首頁

尾頁

跳至