自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

(綜合報道)(星島日報報道)要找一份「躺床」都可以月入數萬、可以上網、看電視和免費膳食的筍工嗎?美國太空總署正招聘志願人士參與一項實驗,以研究微重力對人體的影響,有關人士只需躺在床上七十天,便可以每月有五千美元(近三萬九千港元)酬勞。

有關研究在德州休斯頓的約翰遜太空中心進行,志願人士最初要過兩周正常生活,接著他們便要躺在傾斜的床上七十天,每天十六小時有燈光照著,八小時要處在黑暗裏。只有科學家進行測試時,才可以離開床鋪接受肌肉、血液循環等檢測。

不過,在微重力情況下,人體的心跳和呼吸率會減慢,體重會減輕,骨骼的鈣質也會流失。而缺乏重力時,全身體液會向上半身和頭部轉移,出現頸部靜脈鼓脹,鼻竇充血,鼻子不通氣。體液的轉移會使人血液濃縮,導致貧血。

比你會唔會做呢份工?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

請GE都會考慮下~~~

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

太少錢 唔考慮

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

回覆:NASA超筍工 「瞓床」月入數萬

唔會做白老鼠

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ivythepooh 發表於 13-9-18 14:35
(綜合報道)(星島日報報道)要找一份「躺床」都可以月入數萬、可以上網、看電視和免費膳食的筍工嗎?美國太空 ...
唔會

第一, 份工係短時間性, 唔係長期工
第二, 要做白老鼠, 對身體有咩後遺症都唔知
第三, 唔知自己身體係咪承受到

大宅

咁多後遺症,多多錢都唔滯

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我想睇咋

ivythepooh  其實我都係  發表於 13-9-18 14:44

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

何年希份工
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

賺返黎嘅錢可能唔夠比之後嘅醫生費喎
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

水晶宮

導致貧血...無本事做, 我本身貧血, 做完我驚要輸血

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:NASA超筍工 「瞓床」月入數萬