夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

請你們給我意見

我同樓主一樣, 都係比較男性化, 唔知自己忽略o左自己男人感受, 到發現時都係一個比較遲o既時間, 男人o既心悄已經去到一個好有離心o既地步, 不過我已經受到教訓, 已經在嘗試改善, 不過佢仍然未係好想得通俾唔俾機會大家, 因為錯o既唔係我一個.......佢亦同我講唔知點俾反應我, 點解咁遲先知到嚴重性

關於第三者, 我已經問過好幾次, 以我認識佢11年o既態度, 暫時仍然選擇相信佢係無對我唔住, 不過當然我有懷疑過, 男人始終係男人, 既然無証明, 我係應該仍然信任佢.....

呢個時候當然食唔安坐唔樂, 無時無刻想住同佢o既關係變化, 希望有好轉, 不過佢又未願意見我, 我都唔知可以做d 咩, 不過我o地係sms仍然有聯絡, 都回得我好快

我做d咩先可以令佢回心轉意呀?:-(

mrsegg 寫道:
不要讓眼淚白流,既然你仍未可以確認便一切都只是猜測,只是回娘家冷靜,咁冷靜完呢?可以得到結果嘛?不是應該去問個明白嗎?如果他又是死口不認,但仍對你冷冷淡淡,你可以吃得好睡得安嗎?可不可以開個topic,說明來龍去脈?bk很多媽媽和朋友都可以給你點意見的

禁止訪問

Re: 請你們給我意見

水晶宮

關於第三者, 我已經問過好幾次, 以我認識佢11年o既態度, 暫時仍然選擇相信佢係無對我唔住, 不過當然我有懷疑過, 男人始終係男人, 既然無証明, 我係應該仍然信任佢.....

***唔明!佢冇認有第三者, right ?
咁冇第三者, 為乜要分開冷靜?e+存有乜問題?
天空之城, 快樂之地

大宅

既然你選擇相信他沒有第三者,那你們還冷靜什麼

複式洋房

佢無正式同我講俾機會大家, 但從我日常跟他聯絡, 我感受到他在留意我改, 不過對我佢好無信心, 所以同我講唔知點面對我, 望見我覺得好唔舒服等說話
lormy 寫道:

雖然唔係好清楚你發生乜事, 不過既然你地有咁多年感情, 佢都唔捨得一下子放手o既, 你有心改善自己的話, 就慢慢改變俾佢睇啦, 呢d 要時間o架, 唔好迫得佢太緊!

子爵府

好媽媽勳章

其實你男朋友可能覺得已經比好多次機會你...但係每次你都改變唔到...發覺唔到...到好遲先發覺到...佢可能知道你係到改變...但係有句說話係...江山已改...本性難移...佢驚同你一齊之後...你又會變番以前咁...比d時間佢...如果比壓力佢...佢會覺得煩...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

是, 佢答我無第三者, 分開冷靜是因為我已經迫得佢太緊,
佢唔能夠好好控制情緒, 一向我o地係唔嗌交架, 有一日佢都忍唔住鬧我, 不過佢向我發洩o左我反而開心, 因為佢無再收埋自己.
而且我有一點情緒失控, 曾經有死o既念頭, 所以要俾自己靜下, 諗下自己你咪咁需要佢咁愛佢, 分開o左幾日, 我清楚知道自己係, 如果依家咁走, 我會好唔甘心
依家問題係佢已經知我我清楚自己有咩唔o岩, 我都好願意去改, 不過佢面對唔到我, 覺得自己好抗拒我, 唔知應該點先令自己企番起身重新接受我,
我可以做d咩呀?

PCCW2319 寫道:

***唔明!佢冇認有第三者, right ?
咁冇第三者, 為乜要分開冷靜?e+存有乜問題?

複式洋房

佢唔係我男朋友呀, 係我老公, 我o地結婚4年啦, 有一個小朋友, 佢係一般男人有o既問題, 發現有地方唔鐘意會唔出聲表達, 只會忍o左佢就算, 忍受o左好耐直到自己爆煲為止

依家我係咁大個女第一次理解到我呢種性格o既嚴重性,
亦理解到身邊人有幾難受同幾鍚我, 所以我真係會有信心改到,
只不過佢唔知點對住我好

onon1022 寫道:
其實你男朋友可能覺得已經比好多次機會你...但係每次你都改變唔到...發覺唔到...到好遲先發覺到...佢可能知道你係到改變...但係有句說話係...江山已改...本性難移...佢驚同你一齊之後...你又會變番以前咁...比d時間佢...如果比壓力佢...佢會覺得煩...

複式洋房

如果倆公婆都有種抗拒0既感覺,根本就已經係一個好大0既問題啦!無理由妳老公咁同妳講野喎…除非佢真係好早期就對妳心淡到不得了而妳當時又不自知…又或者佢真係出面有第三者而唔想比妳知喇…妳試諗下如果佢外面真係有個女人而且又肯同妳承認有咁0既事0既話,咁佢仲會對妳有感情嘛!妳認為到0個刻妳仲會有位企咩!…所以我建議妳真係唔好再係咁迫佢喇!…妳再迫佢就只會招來反效果呀!

而家妳應該做0既就係"以不變應萬變",靜觀其變啦!總之妳就用妳0既真心去改變一下妳自己,諗下點解自己個家會攪成咁先…?妳越係心急求一個答案,就只會越係令自己個腦停滯左0係度,咁樣妳係解決唔到問題0架!信我啦…放鬆自己。

即使倆公婆0既感情再好,嘈交就點都會有囉!可能你地經過呢一次之後感情會好D呢?

複式洋房

講多少少, 希望你o地幫我分析
自從發現佢對我冷淡之後, 有一次幫佢睇電話費單, 發現佢落番o黎hk 之後都打俾一個電話講好耐, 咁我發o左癲咁打去大陸宿舍俾佢問佢係邊個, 佢答我係一個同事, 因為佢同我好唔開心, 所以想搵人傾下計, 而且都唔係成日搵, 當然我心知不妙, 不過佢三番四次向我表示我o地感情唔好唔係因為第三者, 而且我無證據, 我只可以選擇信佢.
到第二個月, 我都有睇佢單, 佢係講少o左, 不過都有, 我都有表示過我好唔鐘意, 亦懷疑過, 不過佢都係話無, 我都只有信佢.
依家係第三個月拖拉啦, 亦有d 不明來歷電話打俾我, 除o左個女人, 我諗唔到有咩人會打o黎無來電, 一係我聽o左就即刻收線, 而且跟住落o黎, 我老公會出trip, 如果佢係出trip 時有打俾呢個女人, 咁都唔洗講d咩, 一定係有d 野, 我仲有d 咩方法可以 check 到呀

複式洋房

如果佢有第三者, 我幾痛苦都好都一定會走, 我唔可以接受我男人出賣我, 呢個係我底線, 佢係好清楚ka, 所以我同過佢講, 如果佢係想走, 認o左有第三者咁就可以走得好快, 我唔會再理佢, 不過佢即刻話, 我唔係咁o既人, 無做咁點認

唔係想迫佢, 係好辛苦, 我理解唔到佢做咩面對唔到我

momo318 寫道:
如果倆公婆都有種抗拒0既感覺,根本就已經係一個好大0既問題啦!無理由妳老公咁同妳講野喎…除非佢真係好早期就對妳心淡到不得了而妳當時又不自知…又或者佢真係出面有第三者而唔想比妳知喇…妳試諗下如果佢外面真係有個女人而且又肯同妳承認有咁0既事0既話,咁佢仲會對妳有感情嘛!妳認為到0個刻妳仲會有位企咩!…所以我建議妳真係唔好再係咁迫佢喇!…妳再迫佢就只會招來反效果呀!

而家妳應該做0既就係"以不變應萬變",靜觀其變啦!總之妳就用妳0既真心去改變一下妳自己,諗下點解自己個家會攪成咁先…?妳越係心急求一個答案,就只會越係令自己個腦停滯左0係度,咁樣妳係解決唔到問題0架!信我啦…放鬆自己。

即使倆公婆0既感情再好,嘈交就點都會有囉!可能你地經過呢一次之後感情會好D呢?

水晶宮

98765432,

e+你地分開冷靜期, 你返外家, 佢係家, right ?
有冇話分開冷靜幾內?
天空之城, 快樂之地

複式洋房

我今日會番屋企, 因為個女需要我, 佢今日上o左大陸做野, 星期三番, 到佢番我又過娘家, 跟住星期五佢就出trip, 琴日同佢傾計時, 佢叫我俾多d 時間佢, 23號番到o黎先算

PCCW2319 寫道:
98765432,

e+你地分開冷靜期, 你返外家, 佢係家, right ?
有冇話分開冷靜幾內?

複式洋房

琴日同我老公傾計(唔係見面傾) 我問佢呢幾日有無掛住我, 有無想搵我, 佢答我都有諗起我, 因為佢係屋企我又唔係到佢唔習慣, 不過又好似無掛住我同想搵我o既感覺, 佢仲多謝我俾空間佢

水晶宮

98765432,

咁除左係覺得有第三者(your lo 否認),你地之間有乜問題?之前你好似話你改緊。
天空之城, 快樂之地

複式洋房

佢係覺得我脾氣有問題, 成日少少事就發脾氣, 同無好好了解佢, 唔似一個老婆, 無了解佢想我點, 無了解佢需要, 佢有唔開心我都唔知又唔理, 我到12月尾o個日先知, 佢話我知道得太遲, 忍得我好辛苦, 佢放棄o左對我好, 依家我知o左後改善o左, 佢都見到, 不過唔知點面對我, 見到我好唔舒服, 唔知點企番起身

子爵府

好媽媽勳章

其實可能你地夫妻感情出現問題...你老公同個女人傾偈...而個女人可能明白你老公既心意...你老公就覺得你係咪真係適合佢...可能佢想個女有一個完整既家庭...但係係佢個心...可能已經不知不覺懷疑對你仲有無愛...所以唔知點決定...

[url=http://lilypie.com][img]

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

聽到你的故事,我感覺無奈........佢唔認你真係咩都做唔到,我唔可以話你老公有第3者,但佢解釋唔到同果個女同事通電話的目的,如果佢唔開心,不是應該搵個男同事出來飲酒講心事咩 無論有無都好,相信佢還是想維持夫妻關係的,現階段你唔好再提第三世者一事,盡量改好自己的性格,比多些空間佢思想吧。

複式洋房

係呀, 溝通有問題, 佢成日唔出聲, 但又應為我應該佢唔講我都明年佢心意, 但原來我跟本唔知, 久而久之佢無哂心機同對我失望, 不過依家我都肯改, 但佢淨係話面對唔到我, 我都唔知點算好, 佢知我好愛佢ka, 不過我方法唔o岩而佢又無話我

onon1022 寫道:
其實可能你地夫妻感情出現問題...你老公同個女人傾偈...而個女人可能明白你老公既心意...你老公就覺得你係咪真係適合佢...可能佢想個女有一個完整既家庭...但係係佢個心...可能已經不知不覺懷疑對你仲有無愛...所以唔知點決定...

複式洋房

我問過佢好幾次, 佢同呢個同事講電話, 係因為佢同呢個人係呢間公司認識比較耐, 所以都提過我周佢之間o既事, 同女性講係希望知道點解我會咁, 唔同男人講係因為佢覺得如果同男同事or 朋友講, 婚姻唔好, 已經唔係光彩事, 再講, 男人尊嚴會仲唔好, 佢好介意人點睇佢, 況且佢平時都唔會同男朋友飲酒傾心事, 有事多數都只同我講
414928 寫道:
聽到你的故事,我感覺無奈........佢唔認你真係咩都做唔到,我唔可以話你老公有第3者,但佢解釋唔到同果個女同事通電話的目的,如果佢唔開心,不是應該搵個男同事出來飲酒講心事咩 無論有無都好,相信佢還是想維持夫妻關係的,現階段你唔好再提第三世者一事,盡量改好自己的性格,比多些空間佢思想吧。

首頁
12345...13

尾頁

跳至