自由講場

跳至

首頁
12345...32

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+cheukpan+於+13-9-19+14:05+編

原帖由 cheukpan 於 13-09-19 發表

1. 幼兒自己去男更衣室/男廁有安全問題(依家咁多自由行, 比 ...
各有各立塲,我帶住個仔,覺得啲人只覺得佢哋啲女有危險。
其實好多風化案都係男童在更衣室同男厠受辱㗎!
佢哋啲女跟到佢哋入廁所就梗係安心啦!

cat68  同意  發表於 13-9-19 18:33

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:男孩5歲下不可入女廁,你唔知咩

原帖由 少理阿爸 於 13-09-19 發表
男孩5歲下不可入女廁,你唔知咩
嚇親真系以為5歲以下

禁止訪問

瑪瑙宮

畀面勳章

引用:3.+14歲或以下男童並沒有完全性能力/完全性

原帖由 akina888 於 13-09-19 發表
3. 14歲或以下男童並沒有完全性能力/完全性慾, 因此不可能侵犯女性

完全唔同意,依家d o靚妹o靚仔,中一二已 ...
同意

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

3. 14歲或以下男童並沒有完全性能力/完全性慾, 因此不可能侵犯女性

樓主, 你的1. 同2. 我無異議

但3. 你肯定? 14歲冇性能力,

只係根據法律, 14歲以下只可以告非禮,(係一個法律上的假設, 假設佢冇能力), 但你要明白, 刑責同能力係2回事

呢單係舊聞. 2010年的

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20101001/00176_021.html

東區醫院害5歲女被姦

港島東區醫院兒童及青少年科病房揭發駭人聽聞風化案!一名留醫的十三歲外籍男童,懷疑色膽包天,避開醫護人員視線,在病房內涉嫌強姦一名五歲女病童。院方揭發事件後大為震驚,立即報警。消息透露,有病房員工在事發前,目睹一名男童在病房內自瀆,擔心影響到其他女病童,但上報後未見院方有特別安排,之後便發生不幸事件,警方正扣留涉嫌男童調查。

如果有個13歲的青少年, 由阿媽帶入女更衣室, 我會請佢2個出去

我相信我都有權保護我的小朋友

利申: 我2個都係女

poem4  樓主意思並不是說應容許11、12歲男孩入更衣室。  發表於 13-9-19 14:37
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

子爵府

我上次帶我5歲仔去歷史博物館女廁(男廁在下一層), 有個女保安企在女廁門外話我仔吾入得, 我話阿姐我仔得5歲, 我同佢入一廁格有何問題? 我又入吾到男廁佢入左去吾知攪乜吾出來係吾係揾你? 你乜名乜姓? 個女保安即刻冇声出

jacko0112  唔怪得d b6小朋友咁鍾意隨地柯啦 原來d'食蕉'唔比佢地入異性厠所  發表於 13-9-21 02:19
andyman  人地打工啫  發表於 13-9-19 21:38

子爵府

畀面勳章

回覆 amazing 的帖子

撑樓主,5歲的小朋友實在仍須要大人照顧,只要于帶進更衣室或廁所時好好看管着,吾好搔擾他人係無問題的,D人過份難為你可以無須理会,佢再多事咁得閒叫佢"報警丫~"
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+cheukpan+於+13-09-19+發表本

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:批評媽媽帶幼兒去女更衣室/女廁的人好自私!

第3點不同意!

我有個學生小二已經非禮小五小六女同學

我小四時已經被男同學非禮,用手摸我下體!

哈爾濱  下, 個細路好咸濕下WOR  發表於 13-9-19 17:39

伯爵府

引用:香港人可唔可以少D投訴,多D諒解! +

原帖由 juli_ericsiu 於 13-09-19 發表
香港人可唔可以少D投訴,多D諒解!
X2

伯爵府

幾多歲叫幼兒?你第三個point 14 歲讀更中學啦喎,重未有性幻想?我覺得6-7 歲係max 可入女更衣室。不過我唔係媽媽,我只係用一個會用女厠同女更衣室的女士角度睇,太大過重入異性更衣室見到都都唔太好。

禁止訪問

侯爵府

11、12歳可以高到165cm,咁都要帶入女更衣室而女性又唔可以出聲?

大家互相體諒下啦!想人體諒媽媽帶仔仔既心情,亦請體諒帶住囡囡既媽媽既心態,唔洗咁偏激。

中秋節,心平氣和d啦!

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

所以我選擇5帶個仔去游水囉, 我就係驚佢比人捉左, 到時喊都無謂, 你話我怪獸都係咁話, 我一向做事小心, 只要有小小意外而我可以避免到既, 我都一定會避免, 況且, 仔我得一個咋, 我5會用個仔嚟搏囉.....
同樣地, 可能我有個仔, 如果我去女更衣室, 見到有mama帶住仔仔係度, 我都會體諒......

禁止訪問

引用:Quote:amazing+發表於+13-9-19+14:12+唉!

男爵府

回覆:批評媽媽帶幼兒去女更衣室-女廁的人好自私!

我未有小朋友~
但我絕不介意五歲男孩入女更衣室!五歲邊可能獨立到自己沖涼換衫~

1.我都唔會當眾裸露,我會入獨立更衣室
2.做家長應教育小孩非禮勿視,不論男女

禁止訪問

子爵府

我認為可以入,因為而家真係好多變態佬,但係如果已經過左五歲,媽媽應該帶個仔入獨立更衣室,因為其他人都需要私隱

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我記得之前有單新聞,個男仔5歲,媽媽就係太放心俾個男仔跟個教練去更衣室,點知個教練掛住傾計,個男仔最後溺斃... 講真,果個唔係自己個仔,外人點會上心... 所以我覺得5歲跟住媽媽係可以接受的...

另外,有好多人質疑點解唔等爸爸放假先去游水,其實哩個世界好多媽媽都係單親的... 如果單親的媽媽,無兄弟,咁可以點??? 約個男性朋友去游水,叫佢幫手睇住個仔??? 你估真係個個男人都肯幫人睇住個小朋友嫁咩??? 講就容易...

首頁
12345...32

尾頁

跳至