嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

女女腸胃炎, 只可飲豆奶粉, 請介紹那隻較好味?

我買了"雅培", 佢唔肯飲? :-(
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

Re: 女女腸胃炎, 只可飲豆奶粉, 請介紹那隻較好味?

囝囝又係腸胃炎,醫生比咗罐o-lac,佢肯飲,你問醫生囉罐試吓啦

男爵府

我囡囡依幾日又係個胃有事, 我俾佢飲惠氏, 只係頭兩餐無胃口唔飲, 但之後同飲普通奶粉無咩分別, 不過姑娘同我講過, 豆奶係好難飲, 好多 bb 都唔肯飲, 如果真係唔得, 豆漿 & 維他奶都無問題, 不過當然無辦法先會咁做.

男爵府

我個醫生都係推介美贊臣的安樂健(即O-lac), 我亞b都肯飲小小的. 不果醫生話好多b都唔肯飲, 因好淡. 佢話如果真係唔肯飲, 可以加半粒健康代糖落去. 我試過, 亞b即時好似飲平時d奶咁, 一口氣飲晒.
amon28 寫道:
囝囝又係腸胃炎,醫生比咗罐o-lac,佢肯飲,你問醫生囉罐試吓啦

大宅

我個仔 4.5 個月
又係腸胃炎食 "豆奶"
食緊 "皇牌心美力"
我都覺得佢唔鐘意食
但係冇辦法, 唔食可以食什麼??
:-( :-( :-(

公爵府

Isomil 有好香麥精味, 我仔濕疹飲了6個月, 另外prosobee佢試過係唔飲的。

如果腸胃炎, 可試o-lac先, 係低乳糖奶粉, 唔得先飲豆奶粉。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

子爵府

上星期我bb囡又係腸胃炎, 痾到七彩, e生教煲粥水, 用6安士粥水開 1 cup奶粉, 其實好希, 但粥水來開少奶係好香和好有益, 所以食左兩日左右就好返, 若好少少就6安粥水加cup 半, 再第二日就2 cups加返上去, 直至開3cups就用回暖水.

大宅

prosobee..........

別墅

我仔仔剛剛先飲完 :-P :-P 醫生介紹 言種叫 '美贊臣 ' 出的 叫 Proshobee (好似咁串) 你去萬寧便可買到,

大宅

Prosobee, but my baby doesn't like it.

jlie

大宅

prosobee
我囝囝都肯飲,未試過其他牌子

首頁

尾頁

跳至