跳至

首頁

尾頁

大宅

心思心意郵票 --- 要收錢及收相(urgent)

各位已報名製作心思心意郵票既媽咪

請大家於1月15日(星期一)或以前email兩張小朋友相 (要同一個bb) 俾Eva ([email protected]) 做郵票。

另外,亦請於1月15日(星期一)或以前send多一張相(可以係另外一張)俾szeszes ([email protected]),張相係用黎做郵票中間ge小版張

郵票相片格式:
1. 選擇質素良好的照片,尺吋必須與附票的實際大小(25mm高 x 25mm闊)
2. 以jpeg 檔案形式儲存
3. 解像度需要300dpi或以上
4. 因郵票比較細,所以盡量選擇bb個人大頭照(以我經驗,唔好選擇bb有戴帽既相,因為咁樣會令到bb既樣子好細)
5. 如果有媽咪唔識resize張相,可send張未經"縮細”或“剪裁"的全身相片俾eva,eva會好樂意同你地resize
6. save相既file名,請以team ?加 position no.,以方便eva排序。舉例: nganga join咗team 1排係position 1, 2,咁第一張相save既file為team1_1,而第二張相就save既file為team1_2

小版張相片格式:
1. 一張未經"縮細”或“剪裁"的相片(唔好 zoom 細張相, 同埋一定要用附上檔案功能 send 相 (切勿用附上圖片功能, 因為會在 send 梳過程中壓縮左果 file既.)
2. 以jpeg 檔案形式儲存
3. 解像度需要300dpi或以上
4. 以login name為file名

記住send相既同時,請係email裏留埋login name、bb’s名字、聯絡電話及媽咪's name、email address,以方便聯絡

費用方面 :
請將$125於15/1/2007(星期一)前入落nganga的戶口(匯豐銀行568-3-006216);入完之後,請pm或email([email protected])通知已入數,同埋留下login name、聯絡電話及媽咪's name、email address俾我,當check完數冇問題後,會係post通知已confirm。

[size=medium]注意 :
由於郵局需要大家需要填寫一張聲明及個人資料,所以eva及szeszes完成相片製作之後,個檔案會由eva送去郵局處理。而大家就要在eva送去郵局當日以後填好張form直接寄去郵局。郵局就會收哂大家既聲明才開始製作郵票,郵局越快收齊就越快完成,到時就可以趕得切小朋友生日。
稍後會再通知大家如何填寫聲明

大宅

Re: 心思心意郵票 --- 要收錢及收相(urgent)

慘啦,我屋企個printer print唔到野呀,點算??

別墅

我個group 仲未夠人呀...想問點算呢??

大宅

bobohau 寫道:
慘啦,我屋企個printer print唔到野呀,點算??

如果你個printer print唔到張聲明,我可以fax去你公司,請問有冇問題?

大宅

qqyuen 寫道:
我個group 仲未夠人呀...想問點算呢??

你照send相俾eva同szeszes先,現在尚欠兩個位,我估應該會問題既

大宅

我係全職媽媽,冇公司fax啊~~
一係可唔可以你pm個電話我,我出街時搵到fax,你fax俾我可以嗎??thx!!!唔好意思麻煩晒

大宅

bobohau 寫道:
我係全職媽媽,冇公司fax啊~~
一係可唔可以你pm個電話我,我出街時搵到fax,你fax俾我可以嗎??thx!!!唔好意思麻煩晒

不如咁la!你pm個地址俾等我寄返俾你未得la!最多你入錢嗰陣入多$1.4俾我la!

男爵府

nganga,

不好意思, 我看不明, 今次我們有2個Position , send 2張相片給 eva 是否代表有2款郵票? 那麼 $1.4 的郵票是否2款都有? 各有幾張??

Thanks!
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我答你.. 係!!!

每個 BB 有不同款各10個獨立郵票, 即係2款加埋20個 及 1張全張 (有埋其他 BB 既)

carmen99 寫道:
nganga,

不好意思, 我看不明, 今次我們有2個Position , send 2張相片給 eva 是否代表有2款郵票? 那麼 $1.4 的郵票是否2款都有? 各有幾張??

Thanks!

男爵府

Thanks! 明白哂~
吾怪得錢無貴到~因舊年是同款 20張~

szeszes 寫道:
我答你.. 係!!!

每個 BB 有不同款各10個獨立郵票, 即係2款加埋20個 及 1張全張 (有埋其他 BB 既)

[quote]
carmen99 寫道:
nganga,

Thanks!
[/quote]

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

別墅

Nganga,

I have deposited the money into your a/c yesterday.
Pls check!
Millions Thx!

複式洋房

nganga
唔好意思啊, 近來好忙冇時間上網, 今日先知有心思心意郵票定購, 唔知我依家想報名仲有冇位呢, 如果有, 請加埋我程程啦. thank you.

www.vrs-hk.com

男爵府

Nganga,

今朝11:19 巳過數 HK$250 ~ 請Check Check~Thanks
Ref# 5171

男爵府

係唔係俾我個joey join啊?!

大宅

joeyma 寫道:

係唔係俾我個joey join啊?!

Yes, 已update個list la!你係team 2 (Position 9, 10)

複式洋房

Dear nganga,

我唔知張聲明在哪,可否俾條link我? 另外,張聲明有冇話我地係邊個group嘅人,分別寄去會唔會唔知我係邊個?有冇啲file number 要quote?

Thank you
lauwsv

(quote)
注意 :
由於郵局需要大家需要填寫一張聲明及個人資料,所以eva及szeszes完成相片製作之後,個檔案會由eva送去郵局處理。而大家就要在eva送去郵局當日以後填好張form直接寄去郵局。郵局就會收哂大家既聲明才開始製作郵票,郵局越快收齊就越快完成,到時就可以趕得切小朋友生日。

大宅

lauwsv 寫道:
Dear nganga,

我唔知張聲明在哪,可否俾條link我? 另外,張聲明有冇話我地係邊個group嘅人,分別寄去會唔會唔知我係邊個?有冇啲file number 要quote?

Thank you
lauwsv

(quote)
注意 :

唔好意思, 因為上個星期比較忙,所以未有時間攪郵票d事

張聲明我會link俾大家,同埋會email俾大家,到時會教埋大家點樣填

希望我可以今日內完成

大宅

nganga,

幾經辛苦才搵到幾將相, 今天已email比eva & szesze, 不過好擔心效果不好呀!

Kelma

男爵府

Nganga,

I have deposited money into your a/c this morning (around 7:55 a.m.). Please check.

Thanks!

男爵府

szeszes,

巳send 相片給你, 請check check~

Eva,

岩岩send完相比szeszes, Yahoo mail 又出現問題, 要明早才可以send相比你, Thanks

Carmen

首頁

尾頁

跳至