想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆:fantatason 的帖子

23週先確定嫁

大宅

引用:Quote:原帖由+懶鬼23+於+13-09-29+發表kkwi

原帖由 kkwing~ 於 13-09-29 發表
世上冇野係百分之百的,我都係ivf既,當然明白當中過程既痛苦同壓力,之但係點都好過再盲目搏一次,妳都話 ...
ivf + pdg 唔係做一次就ok,頭筆錢(10萬8萬)我都有,但如果唔成功,真係無底深潭,邊樹有。所以我先想再自然博多次,唔得就注定我命中無子女緣

男爵府

懶鬼23 發表於 13-9-29 10:40
如果地貧隱性沒有特徵。不過如果簡單體檢紅血球體積細d(MCV細過80)就要留意

...

係唔係mcv 高過80就一定唔會有?

大宅

引用:Quote:懶鬼23+發表於+13-9-29+10:40+如果地

原帖由 JN1999 於 13-09-29 發表
係唔係mcv 高過80就一定唔會有?
我唔確實,但MCV大過80機會細好多

大宅

回覆:想問妳地如果C6同自己都有隱性地貧,妳地博唔博要BB?

我第一胎都係重形甲形引產,好好彩第二,三胎都無事,好明白第二胎既壓力,但我地每次都有3/4機會的,大家加油

大宅

回覆:ededbug 的帖子

我引產後唔敢try,但ivf 失敗!諗緊好冇自己試?好羨慕你!

大宅

引用:我第一胎都係重形甲形引產,好好彩第二,三

原帖由 ededbug 於 13-10-12 發表
我第一胎都係重形甲形引產,好好彩第二,三胎都無事,好明白第二胎既壓力,但我地每次都有3/4機會的,大家 ...
妳真係好彩,我都好想試多次,不過我老公就無我咁"勇',佢覺得四份之一機會係好大嘅probability,所以唔咁試。但我自己就好想BB返來我身邊

大宅

引用:我引產後唔敢try,但ivf+失敗!諗緊好冇自

原帖由 chenmanmanman 於 13-10-12 發表
我引產後唔敢try,但ivf 失敗!諗緊好冇自己試?好羨慕你!
我政府醫生叫我自然試多一次先,如果咁啱BB又係重型嘅話先試試管嬰兒,因為人工嘅話係好漫長同花錢

大宅

回覆 懶鬼23 的帖子

同你一様,好想bb返黎!

大宅

回覆 懶鬼23 的帖子

醫生也叫我自己試,但真係好驚,所以ivf ,不過衰左,喊到死!

大宅

回覆:chenmanmanman 的帖子

係咪做IVF + PGD? 定係齋做IVF?

大宅

回覆 懶鬼23 的帖子

Pgd 有地貧一定要加pgd

大宅

引用:回覆+懶鬼23+的帖子Pgd+有地貧一定要加pgd

原帖由 chenmanmanman 於 13-10-12 發表
回覆 懶鬼23 的帖子

Pgd 有地貧一定要加pgd
成功率30至40%,所以我未試,始終錢係另外一個問題

大宅

回覆 懶鬼23 的帖子

我衰左一次都好大打擊,不過我老公想做多次ivf!

大宅

回覆:懶鬼23 的帖子

我個時都唔敢,但呢到有jm鼓勵我話我地已經比試左幾年都無BB既jm好彩,起碼仲有3/4機會,有機會總比無機會好,我先睇開d,大家都要加油,比多次機會自己,比多次機會BB,希望我既例子比到正面動力大家,黎緊第二胎十日後就開刀出來見面喇!每次有BB都係獨立case,大家努力!!

大宅

回覆:chenmanmanman 的帖子

妳老公都啱嘅,如果經濟許可,應該再試IVF。但我就想試多次自然,因為我已高齡,再唔自己就無機會

大宅

回覆 ededbug 的帖子

我都可能自然試,一邊等ivf! 我真係想見到bb成功出世!

大宅

回覆 懶鬼23 的帖子

自然的話,點先可以易d成功?

大宅

引用:我個時都唔敢,但呢到有jm鼓勵我話我地已經

原帖由 ededbug 於 13-10-12 發表
我個時都唔敢,但呢到有jm鼓勵我話我地已經比試左幾年都無BB既jm好彩,起碼仲有3/4機會,有機會總比無機會 ...
多謝妳鼓勵,我會同老公講妳呢個case,希望說服到佢再試下自然。佢見到B仔成咗型個樣同我身體同心靈所帶來嘅痛楚令佢卻步唔想再有BB,可能懷孕嘅唔係佢,佢唔明白我點解好想BB再返嚟,我真係好掛住BB呀

大宅

引用:回覆+懶鬼23+的帖子自然的話,點先可以易d成

回覆 懶鬼23 的帖子

自然的話,點先可以易d成功?
我都想知,但我上網同西醫講,都應該無方法。不過聽過話食葉酸可少d機會懷畸胎,但我覺得無乜根據

首頁

尾頁

跳至