跳至

首頁
23456...74

尾頁

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 13)

訓導主任,

果然好消息,希望快d到,同埋大少同anson可以快d適應啦!咁你就唔使咁辛苦。

HoWangMami 寫道:
大家好!今朝有d忙,所以而家先上黎,因為想同你地講,我工人visa出左,所以好彩今個星期會有工人用啦!

大宅

HELLO各位,原來開左新校啦,咁遲先報到SORRY校長~!PLEASE體諒我唔舒服又唔得閒上黎啦!!

多謝有心既媽媽關心我同筠筠啊, 報告下近況先, 我同筠筠仍然未好番, D病菌真係好可惡

未有時間溫書, 唔知大家近況如何,希望大家都安好~!

大宅

各位午安呀!

我今日做閒人.. 出o黎晒下命先!

洵媽,
去左睇你d日記, 洵洵又目訓目訓下扭計呀! 係唔係真係肚餓呢? jj都會半夜喊, 但拍下佢比d水佢都會目訓返, 但個奶咀仍然甩唔到身呀! :-( :-( 就算我暗佢目訓時佢無食, 半夜喊就一定要比佢, 如果唔係成家人都可以比佢嘈醒呀!

校長,
你就好啦..joey無半夜起身喊o既煩惱, 你就可以一覺目訓到大天光..真係羨慕c 人呀!

別墅

訓導主任
希望仁仔好似1歲針時,無什麼大反應就好了,anson仔有無胃口食野吖,個針口仲痛唔痛 ?-(

大宅

HoWangMami 寫道:
大家好!今朝有d忙,所以而家先上黎,因為想同你地講,我工人visa出左,所以好彩今個星期會有工人用啦!

大宅

我想問問大家,你地有無買砵砵車比呀仔呀女玩,係好似仁媽簽名相個隻…我係想問大家,呀仔呀女係咪好自然咁識玩,識用隻腳踩住向前行?
er~~~~我咁問係因為∼∼∼賓妮玩左呢類車幾個月至半年,到而家只係識得向後踩 如果叫佢向前,佢就會張對腳擺上車,然後叫我推佢

男爵府

好媽媽勳章

訓導主任,
果然係好消息
希望你地一家快 d 適應啦 ~~~

筠媽,
你地點呀 ?? 有冇睇醫生呀 ?? 休息多 d 啦~~

男爵府

好媽媽勳章

j媽,
係呀, 呢兩晚都係咁呀, 我懷疑佢出緊大牙囉, 因為佢會成隻手咁插入個口度架 .... 頭先中午又係咁呀..... 而且我摸到佢上面好似出緊兩隻大牙 (有 d 吉手) ..... 所以我估佢係出大牙所以咁忟憎囉.

民房

MCHAN,
多謝你回覆!我會在這星期帶亞仔去打歲半針,聽講近來好多細路出水痘,要快D幫佢打番支針,你囡囡是否打左?

男爵府

好媽媽勳章

GloriaCho
未呀, 我仲有好多支針要同洵洵打呀....

黎緊仲有支流感針 (第2針) 要打, 之後就打水痘.... 跟住仲想打肺鍊 .... 不過都未 confirm ... 因為好似要打好多針咁, 我都"鄧"佢慘......

不過水痘就一定會打, 但要打埋支流感先, 因為打左第 1 支都成個幾月啦~~

子爵府

龍媽,會長,仁媽,花花
我都希望佢地可以快d適應,咁就真係安樂晒lu!

仁媽
anson胃口仍然一般,不過就比先前好!

包媽
我呢個星期應該會去出果隻眼仔,唔該晒你既好介紹,我睇過咁多,呢隻係最方便既!thank you!!

另外,會長,咁你唔駛比link我啦,因為我都係決定出包媽果隻,anyway,唔該晒你!

男爵府

好媽媽勳章

訓導主任,
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
我完全冇左件事呀 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

哎呀~~~~ 真係唔好意思呀~~~~

大宅

訓導主任,
知道你工人出左visa真係戥你開心,希望佢聽教聽話,醒醒目目,大細少都同佢夾到喇!
o個隻眼真係好好,我而家都覺得好方便,好好用,不過之前你要諗掂佢簽約o既問題,係咪已經解決左喇?!

大宅

洵媽,
咁o岩o既!包包尋晚又係瞓得好差呀!成日醒,就算瞓都係展轉反側o個隻,完全瞓唔冧!我最終都係5:00開左奶俾佢食,食完又好似好d喎!
我都有懷疑過出牙問題,因為尋晚幫佢洗牙肉,發覺佢又出左幾隻大牙,當摔到去o個度,佢仲喊,唔俾我地幫佢刷牙,相信一定好痛o者! :-|

子爵府

會長
唔緊要啦,你事務繁忙o麻 :mrgreen:

包媽
冇呀,只係重皮d同我每日帶多個電話返工,肉赤d都總好過真係有事時個心痛啦!

大宅

訓導主任,你個係印定賓呀 ?
我要學習做會笑的媽媽

男爵府

好媽媽勳章

Good Morning ~~

別墅

會長
早吖,這幾天都見到妳,係唔係無咁忙

學校近來真係靜左好多,唔通大家忙住收爐

花花
仁仔初時玩豬仔車,都係我推佢,後來佢自己越玩越熟,就識向前向後,妳再試下引賓妮吖,佢應該遲d會識架

大宅

早呀, 洵媽

今日咁靜, 我竟然可以做第二 :mrgreen:
我要學習做會笑的媽媽

大宅

早晨呀!

尋晚帶jj去飲, 都幾扭計..因為佢依家開始怕醜, 所以成晚就好似隻樹熊咁樣抱實我, 又唔肯跟99, 係到要黐實我, 但佢又肯同人打招呼喎, 所以人地以為佢好乖 後來又扭眼目訓, 搞到我下次真係唔多敢帶佢去飲, 但係..係二月初又有一單婚宴, 又係全家都要出動 :cry: :cry:

首頁
23456...74

尾頁

跳至