跳至

首頁

尾頁

大宅

不得不讚下呢間幼稚園,每隔2日都打電話來交代女女係學校情況,個個老師都好有愛心,校長好友善,所有野都跟得好足真係一間好好既學校

別墅

回覆:YEEYEE0502 的帖子

希望佢地出年收埋我仔仔

大宅

大宅

回覆:崇真會美善幼稚園

請問小朋友讀N or K ?我囡讀N. 暫時收過一次電話咋。

大宅

回覆:princessda 的帖子

K 班^^

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

咁密...!? 我都係收過一次咋啵..

大宅

引用:咁密...!?++我都係收過一次咋啵..

原帖由 currypig 於 13-09-26 發表
咁密...!? 我都係收過一次咋啵..
你都係k班?

大宅

收一次半次電話0K啦!收得多你先擔心,一定有問題發生!他們的老師好有責任和愛心!

大宅

引用:收一次半次電話0K啦!收得多你先擔心,一定有

原帖由 wawa70 於 13-09-26 發表
收一次半次電話0K啦!收得多你先擔心,一定有問題發生!他們的老師好有責任和愛心! ...
係呀,因為個女可能好唔習慣,係咁喊,老師成日打黎講佢係學校情況,睇下有咩辦法幫到佢,所以我覺得呢間學校d老師真係好好,好細心,唔會由鬼得佢喊

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我小朋友係k2生,認同校長老師嬸嬸都好好,我小朋友既校園生活好開心,好鍾意返學

洋房

回覆:sugary 的帖子

7仔仔都係K2呀

別墅

請問各位美善家長可以 share多D資料嗎? 佢算唔算係一間happy school? 每天的功課量多唔多呀? 升小一會唔會有"追得辛苦"的問題呢?
我地諗緊讀康傑定美善好,兩間都係AM,而且口碑都好好(特別係老師有愛心,我好重視呢點),唔知點揀。

唔該晒!

大宅

我個女日日都話要番學,成日話好掛住老師,好開心,學校個個工作人員都好有愛心好好笑容,功課量唔多一日一樣,星期5就2樣工作,我個女個時都係有3間offer,康傑,合一堂同美善,最後簡左美善

別墅

謝謝你嘅分享!你小朋友好叻,哩3間都係好受歡迎嘅幼稚園。點解你最後揀善善呀?

別墅

回覆:JaniceB 的帖子

係美善至啱

大宅

回覆:JaniceB 的帖子

因為面試個時美善感覺最好

別墅

我都有同感

大宅

引用:請問各位美善家長可以 share多D資料嗎

原帖由 JaniceB 於 14-04-15 發表
請問各位美善家長可以 share多D資料嗎? 佢算唔算係一間happy school? 每天的功課量多唔多呀? 升小一會唔會 ...
如果學術上康傑會當然谷d,美善係學卷學校,會跟足教育局k2先寫字,但k1起每天都有功課,可培養小朋友每天做功課習慣(都係線條練習),我都like佢每天有net堂&體育堂,學卷學校黎講真係正,又抵讀,各方面好平均,happy school得黎學術上又足夠,囡囡每日都好期待返學,一叫就醒,永無賴床

別墅

回覆:siuping1929 的帖子

美善出年是否冇佐全日班呀…

大宅

其實我已經搬左去粉嶺,就係因為女女好中意呢間學校,所以都冇諗同佢轉校了

首頁

尾頁

跳至