興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

妳,幹嘛愛得這麼累??

因為只係今個月都已經同兩個朋友講了呢句說話。所以一見到呢個書名後, 我已經決定愛不釋手。

「過度體諒」不是一個好情人,請大家記住,「過度體諒」也不可能得到好情人。因為愛情中,隱忍並不是長久之計, 彼此間如果沒有那種付出及被付出的互動,最後就只會自然而然地結束。

所以, 真正的愛情道德是,以自己的快樂為優先。如果無法, 以兩個人的快樂為優先。要犧牲徹底,只是在拿自己的耐力和這場戀情賭輸贏而已。

呢一篇係我在呢本書中, 第一篇覺得好好的文章。我好想送給我的好朋友的, 希望對大家都有用啦。

原來兩個人一齊係要雙向的, 不能一個人完完全全付出, 這只會令到關係變成一種交易, 因為當此行為習慣了之後, 你「討好」對方, 對方就給你愛;當有一日, 你厭倦的時候, 不再「討好」對方時, 對方就不你愛。那兩人維繫的只係一種交易的行為。你有沒有見過商界中有愛的出現, 交易係換到到愛的。

請好好珍惜眼前人, 錯了不一定能回頭的。珍惜你擁有的或想擁有的東西!
cherry=.=   :-(

子爵府

Re: 妳,幹嘛愛得這麼累??

thanks!!

等待驗證會員

thanks

民房

子爵府

請好好珍惜眼前人, 錯了不一定能回頭的。珍惜你擁有的或想擁有的東西!

別墅

別墅

謝謝分享!!

禁止訪問

大宅

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

thx

別墅

睛靈勳章

唔係好能搭清d味道 ....
~ KIT KIT & KIT KIT DADDY , I LOVE U ~

首頁

尾頁

跳至