婆媳關係

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

引用:我好感恩有個好99,我99係傳統家庭主婦,有

原帖由 melmelyan 於 13-09-25 發表
我好感恩有個好99,我99係傳統家庭主婦,有一雙巧手,除了煮得一手好送,仲好識得車衣縫紉針黹。

未結婚前 ...
好感動,其實我覺得除左99好之外,你一樣都好好,先會睇到99咁多既優點,因為你有感恩既心!

水晶宮

睇住你篇野去對比返我99點對我,更加

我99係傳統99,有把賤咀,未同c6結婚時去親佢屋企都有煲落左雞油去煲既湯,令我次次返屋企都屙一晚,結左婚去c6鄉下,佢哋話好近好多野玩,點知7點幾出發要11點幾先到步,亦係冇野玩,我仲要陪佢哋打牌打到凌晨3,4點先有得瞓,6點又俾人嘈醒要陪佢哋飲茶,我感覺慘過返工開通宵,到我有左 ,喺千色買野俾阿仔,佢話駛鬼買咁貴,到我去淘寶入貨,佢又話咁平唔方係好野,我話唔好會有劣評,全部好評,信得過,佢就話啲好評係假既,用嚟呃我,生完醫院叫我唔好食薑飯,99問我有咩唔食得,我話薑飯,佢當日就攞兜薑飯嚟,我話唔食得,佢嚟探我嗰幾日都帶住同一兜薑飯,到湊仔,我話阿仔係人奶b 唔駛飲水,佢鵝足我半年,我本身唔係好食魚,但要餵人奶,都迫自己食,佢話我食得少魚,用啲蒸完魚既水淥菜我食,話吸收左魚既精華,好彩我搬走左,到而家bb 身體都好健康

別墅

回覆:講下我家好99先(感人長篇故事)

登你開心,甘好既奶奶打著燈籠都找唔到

伯爵府

你99真好,但佢都好幸福有個識感恩既新抱。雖然我覺得佢都算係緊張既人,可能會做多左dd,但最重要係佢對你好,當你女咁錫,講真5更飯真係連親亞媽未必肯日日去煮。

男爵府

引用:睇住你篇野去對比返我99點對我,更加我99係

原帖由 貧窮媽媽 於 13-11-01 發表
睇住你篇野去對比返我99點對我,更加

我99係傳統99,有把賤咀,未同c6結婚時去親佢屋企都有煲落左 ...
可能你99真係唔識而好心做壞事,起碼出發點都係為你好。相見好同住難,宜家你地搬左,希望你地同99關係可以有改善吧。加油啊!

男爵府

引用:你99真好,但佢都好幸福有個識感恩既新抱。

原帖由 ilovedancendanc 於 13-11-01 發表
你99真好,但佢都好幸福有個識感恩既新抱。雖然我覺得佢都算係緊張既人,可能會做多左dd,但最重要係佢對你 ...
係呀!我媽都話要佢日日咁煮飯俾我真係咪搞

水晶宮

回覆 melmelyan 的帖子

佢唔喺背後唱我,唔喺Facebook check 我行蹤,唔好成日煩我我已經好滿足

大宅

你好幸運有個好99!!而你亦都做得好好,識感恩!因為無任何人係必然要對自己好架,即使親生媽媽都唔係1定對自己好,所以難得99對自己好,真係要好好感激99,對佢要更好。

大宅

大廚勳章 BK Milk勳章

大宅

洋房

伯爵府

melmelyan 發表於 13-9-25 15:50
我好感恩有個好99,我99係傳統家庭主婦,有一雙巧手,除了煮得一手好送,仲好識得車衣縫紉針黹。

未結婚前 ...

男爵府

好幸福

男爵府

回覆:GOGOASIA 的帖子

我十分贊同。。將別人缺點放大等同加圍牆俾自己,不與別人溝通。。。同任何人相處都一樣,你有呢個心,我信你能夠一直幸福落去。。。。因為你懂得感恩

伯爵府

未結婚前 ...
你奶奶好好呀!我媽媽前個幾日都有同我提起、叫我遲啲食五更飯、但由於媽媽記性唔好、佢教唔到我煮五更飯!你可唔可以分享下你奶奶五更飯既食譜呀?

伯爵府

環保接龍勳章

未結婚前 ...
樓主你好幸運又好幸福呀!

大宅

俾呢篇嘢奶奶睇,佢一定好開心

別墅

回覆:melmelyan 的帖子

您奶奶好好。我睇到眼濕濕

男爵府

引用:Quote:原帖由+melmelyan+於+13-09-25+發表

原帖由 地震寶寶 於 13-11-02 發表
你奶奶好好呀!我媽媽前個幾日都有同我提起、叫我遲啲食五更飯、但由於媽媽記性唔好、佢教唔到我煮五更飯! ...
其實所謂五更飯,都係同坐月飯一樣架咋,只不過5點鐘一定要食一碗。
我99教話用電飯煲煮落飯,放埋啲醃左既瘦肉或雞件落去一齊煮,熟左之後淋少少豉油撈勻成煲飯就食得架喇。如果惡露清得7788,咁可以唔落豉油,改用薑醋黎撈飯,仲正呀。

伯爵府

melmelyan 發表於 13-11-2 17:02
其實所謂五更飯,都係同坐月飯一樣架咋,只不過5點鐘一定要食一碗。
我99教話用電飯煲煮落飯,放埋啲醃左既 ...
抄底先~

多謝你同奶奶既分享~~~如果我99有你99一半就好啦~~~反而我媽就好到爆燈~~

首頁
34567...10

尾頁

跳至