在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

∼將軍澳 mama 閒談室∼

有無住將軍澳既全職mama 呀...得閒入黎傾下啦 !!

大宅

Re: ∼將軍澳 mama 閒談室∼

有呀!! hi hi!! :-P :-P

我有1個7歲仔!! 您呢?!!

大宅

我個好細咋 10個月咋 !!
你住 tko 邊架..我住君傲灣....

大宅

我住寶盈hi

大宅

Grace01
你係屋企悶唔悶呀!我地呢頭又無吔好行,好食,行來行去都係中心,廣場.
nicnicman

大宅

就係悶死啦.......咩都行過行到悶...
你地平時有咩做架...

大宅

我住安寧, 唔會悶呀, 服侍大小少爺已然用左好多時間同埋精神, 我好少行商場, 反而會成日行條單車徑, 當做運動咁! 有時間又會去圖書館tim!!
:-P
您地有時間可以去睇下康體處d野咁5咁玩, 好平, 不過要抽籤! 好似瑜珈咁, 又平又教得幾好!!

侯爵府

HI~~我都係住TKO架...........大家好.......

我住彩明苑..........

大宅

大頭玲:
康體處d嘢要點先申請,係唔係圖書館對面,可唔可以教我點申請,我都好想學瑜珈or其他嘢.唔駛咁悶,好以食飽飯無xx咁.thank you!
nicnicman

大宅

Hi mayken1612

歡迎! 得閒入黎傾下lor!

大宅

nicnicman

唔好講"教" 咁嚴重, 大家互相報料la! :-P
您可以去圖書館對面ge體育館個board到, 睇到有d mug課程, 佢會講明幾時報名, 到時填張form, 交比 counter 就得, 通常要抽籤! 但我會上政府ge康體處綱頁, 可以睇晒各區ge活動, 時間, 仲可以綱上報名, 好方便!
好似yoga咁, 我都抽中左幾次, 覺得又平又教得好, 我玩左yoga 成8 年, 出面私人冇咁平, 教得又參差, 政府收得咁平, 物超所值, 我地納左稅wor, 用番d政府設施, 好應該架!

大宅

死啦..我十月先搬黎 tko 架咋...我 only 識吉之島 & 新都城,
圖書館 & 體育館係邊我都唔知喎,我住君傲灣可以搭咩車去到呀 !!
其實我都好想玩下 yoga 架,因為我樓下 club hse 有得教...之前同老公講過,佢話如果唔係玩開運動 or d 根唔夠軟會好痛喎..所以我咪唔敢試囉...

大宅

GRACE01

唔怕wor, 我本來都係硬挖挖架, 練練下就會軟d, 痛係會有d, 但千期5好夾硬黎, 量力而為就得, 我見個有6 7 10 歲ge 公公婆婆玩, 佢地睇起來比較後生d, 靊活d架! 體育館係泳池旁邊, 近景林村呢, 真係好似冇車去wor, 較近寳林地鐵站, 但行過去或者同君傲灣行過去差不多! 您上綱睇下Y, 除左泳池個體育館, TKO仲有寳林, 翠林體育館有得上YOGA, 5鍾意玩YOGA, 仲有其他野玩架!

大宅

Oh....so many TKS..
唔洗去到咁遠..我 club hse 有得玩 !!

大宅

係wor, 廣告都有賣wor!! 5記得tim!

侯爵府

大頭玲 寫道:
Hi mayken1612

歡迎! 得閒入黎傾下lor!

hi~~我一有時間就會黎架啦..........

侯爵府

Grace01, 大頭玲

我都玩yoga, 不過而家無時間去, 睇黎都要亞女返左學先可以去玩, 到時唔知仲有無呢d野.....

大宅

mayken1612 :
hi!
nicnicman

大宅

MAYKEN1612

冇辦法啦, 囡囡大D, 您咪玩多D補數!

大宅

NICNICMAN

您要5要揍小朋友呀?? 幾大呀?!

首頁

尾頁

跳至