自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

童年經典零食回憶錄

您有印像嗎?吃過沒有?

眼鏡朱古力

乖乖

三粒糖

牙擦擦吹波糖

魷魚

鴨先生朱古力豆

啜啜冰

汽水糖(罐裝)

子爵府

Re: 童年經典零食回憶錄

你列出的都有見/吃過啊﹗最喜歡的是魷魚
脆脆蝦餅都吃不少

真的很經典!
Display Picture from Rita et Machin

禁止訪問

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我好懷念食鬼薯片、七彩蝦條、成個橙形既軟糖﹝仲可以一 kai kai 咁食﹞
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好多都食過,個眼鏡朱古力最有印象,而家都好以有得買

洋房

仲有孖條呀...提子味最好味呀

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好彩仲有人知我講邊隻

ha8mo 寫道:
似桔多D 啊!
[quote]
esmehouse 寫道:
成個橙形既軟糖﹝仲可以一 kai kai 咁食﹞
[/quote]
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

睛靈勳章

汽水糖(罐裝),魷魚
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

~五香乖乖~鉛筆糖~結連~涷芒果等等~全部都係我童年至愛零食~

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

「皮禮士糖」而家仲有架喎,
一出新公仔我亞仔又要買既!
我以前食過一個「吉」咁樣既軟糖架,
我婆婆好似係大陸公司買的,
仲係由一「Kai Kai」吉仔砌成,
有好多砂糖係面既,
仲有蕉型的,唔知而家仲有無?

ha8mo 寫道:
有冇「三粒糖」、「皮禮士糖」?

仲有D記得個樣,記得個感覺,但唔記得個名喇

禁止訪問

大宅

麥芽糖+餅,去士多食雞蛋蛋菜糕

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我記得仲有傻豹朱古力,係粉紅色架!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

已經冇喇~我上個禮拜去裕華,只係買到~鴛鴦夾心餅,花生酥,生仁榚(不過連以前有種紅色包裝紙既朱古力夾心威化餅都冇得賣)....除左吉形軟糖,大家重記唔記得以前大陸百貨公司有隻香蕉味既綿花糖都好好味架~
麟媽媽 寫道:
「皮禮士糖」而家仲有架喎,
一出新公仔我亞仔又要買既!
我以前食過一個「吉」咁樣既軟糖架,
我婆婆好似係大陸公司買的,
仲係由一「Kai Kai」吉仔砌成,
有好多砂糖係面既,
仲有蕉型的,唔知而家仲有無?

[quote]
ha8mo 寫道:
有冇「三粒糖」、「皮禮士糖」?

仲有D記得個樣,記得個感覺,但唔記得個名喇
[/quote]

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至