自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

公司想買彩色影印機, 可否講o下大家覺得邊個牌子最好/最唔好用 ?

現只收到 Konica Minota 報價, 有無媽咪可以提供意見 ? 多謝幫手

別墅

Re: 公司想買影印機, 可否講o下大家用過邊D牌子最好或者最唔好用 ?

有無人可以俾 D 意見我 ? 多謝 !

大宅

Re: 公司想買彩色影印機, 可否講o下大家覺得邊個牌子最好/最唔好用 ?

我公司用 Fuji Xerox, 好Ok

別墅

Re: 公司想買彩色影印機, 可否講o下大家覺得邊個牌子最好/最唔好用 ?

Hi 梓麒 ,

咁你知唔知部機大約係幾多錢 ? 唔該 !

大宅

啱啱兩個月前買左部 RICOH (彩色) 有埋SCAN AND PRINT (駁埋SERVER) 功能, 大約3X,XXX到LA! 舊年買部RICOH (黑白)一樣 有埋SCAN AND PRINT (駁埋SERVER) 功能, 2X,XXX!

大宅

我公司都係用Ricoh影印機(幾合一),不過我地唔係買的,係每月比meter錢的,每月fix左個meter數及價錢,我覺得咁樣幾好架,又有保養及可以慳番唔駛買toner。
開心每一天

公爵府

我以前公司都係咁架
心花花 寫道:
我公司都係用Ricoh影印機(幾合一),不過我地唔係買的,係每月比meter錢的,每月fix左個meter數及價錢,我覺得咁樣幾好架,又有保養及可以慳番唔駛買toner。

男爵府

千祈唔好買Konica Minolta , 我公司用緊多功能

別墅

Hi Mable1124,

好險 ! 個 sales 就係報 C250 俾我啊 ! 好彩問o左妳o地唔係就俾佢揾o左笨, 多謝大家幫手啊 !

大宅

畀面勳章

Ricoh啦,售後服務好好

別墅

Hi j_py,

可否話我知, 妳公司部 RICOH 彩色影印機o既型號 ? 同埋價錢係35K 樓上定樓下 ? 唔該晒 !!

別墅

Hi 烏租租,

請問妳公司個部 RICOH 機維修率高唔高o架 ? 一個月大約見到維修師傅幾次 ? 上晝落 call 師傅下晝o黎唔o黎到 ? 唔好意思啊 ! 好多問題添 ! 因為無用過呢個牌子所以想收集多D資料參考. 麻煩晒 !

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ysmhkg 寫道:
Hi 烏租租,

請問妳公司個部 RICOH 機維修率高唔高o架 ? 一個月大約見到維修師傅幾次 ? 上晝落 call 師傅下晝o黎唔o黎到 ? 唔好意思啊 ! 好多問題添 ! 因為無用過呢個牌子所以想收集多D資料參考. 麻煩晒 !

"上晝落 call 師傅下晝o黎唔o黎到 ?"~ricoh內部有指引一定要做到。

"一個月大約見到維修師傅幾次 ?"~無限次數喎

why 我咁清楚?我老公做ricoh,for further information,pls pm me
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

大宅

畀面勳章

佢地真係响2個鍾內(落order計)一定會到,無論你只係jam紙或者大獲野!佢地個a/c dept. 都好好,好nice!

ps:我無fd or 親朋戚友响裡面做

大宅

RICOH (彩色) 唔記得咩model 但06年尾出架
約$8x,xxx
可以彩色影印,printer,scan....

plan:
$2,000 x6年
每月包:
10000黑色,200彩色
無限碳粉......

別墅

多謝晒o甘多媽咪o既意見 !! 我已經搵緊 Ricoh sales 報價啦 !

大宅

ysmhkg,

你公司係邊呀,駛唔駛我介紹我個sales比你呀?
開心每一天

男爵府

canon都ok架! 都係scan, print, copy做到, 亦可租機.

大宅

Ricoh ... Excellent..

We changed both the W/B and color copiers from Aug 2006. For repairing... no....., Normal checkup provided by Ricoh... once every 2 months

GOOD GOOD GOOD

大宅

hi,

我公司都用緊Konica Minolta 2300dl, 唔係多工能only colour laser print,因為知道集多功能於一身實有問題,成日jam所以會好慢......
年幾前買$3xxx, e+應該仲平,
其實我覺得部機print出黎d色ok,相片/poster好靚,
缺點就係養佢幾貴:

colour toner (3色)$8xx
黑色toner$5xx (差唔多隔兩個月換)
drum $6xx(每年換一個)
保養每年$12xx (大約唔記得)

首頁

尾頁

跳至