嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 你o地bb依家幾重呀??

我BB聽日5個月大啦,4個半o既時候都係13磅半,係細碼BB. 不過姑娘話只要佢每次都有重就OK,其實我都擔心BB會唔會太輕/ 唔夠營養.....,不過只要佢健健康康就OK啦~~~

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

下??? 我個囡20個月大都係得 19磅乍bor....呀

bryanmami 寫道:
呀B 10個月得20磅喳,中細碼 :-(
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

洋房

我bb
BB girl's birthday : 21 Sept 2006 :-P

別墅

baby一歲大, 得20lb. 細碼

複式洋房

my baby boy is same as yours. 1 year and 10 days old got 9.29kg. So far so good! Keep heathly is enough

複式洋房

My BB born was 9.2lb super big, and now 4 months only 14.7lb only medium big.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/63514/ticker2.png[/img]

民房

My Babe born was 8.11lb, and now 7 months have 20lb. He is medium size boy.Good heathly is better than...... YEah !!!!

Qline :-o o :tongue: :giveup: :sleep: :verycold:

複式洋房

我亞b34w早出世, 只有4.4lb, 而家1m3w有8lbs. bb努力加油!!!

民房

我亞b出世只有4.9lbs, 現間13個月都只有17lbs, 屬於細細碼.

男爵府

6個月 ..... 8.45 kg (18.6磅)

近2個月,冇咩重過 :-( :-(

洋房

bb一歲重22.7磅.

大宅

囡囡出世有8.25磅,而家18個月大都係得19.58磅…
:-( :-( :-( :-( :-(

大宅

囝囝出世7.9 LBS, 而家16個幾月有26LBS

大宅

我bb出世7.8磅,e +15個月25磅!!

男爵府

我個囡今日9個月大喇, 仲瘦過上個月....得番17磅多dddd咋.....
不過就幾高下..有74cm...

唔知係咪最近肚苛左幾日, 又停左無食粥粥一排....

不過算啦, 見佢呢排鬼咁精靈....學識好多野...咁都無咁擔心,
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

我個囡出世時有7.9磅,而家9個月有23磅.

複式洋房

仔仔出世7.9磅, 而家3個半月有17磅喇.

洋房

我ar b 6個月得15.8lbs & length 64cm ,屬細碼,就嚟跌出生長圖表啦!好擔心呀! :-(

別墅

囡囡出世8.6磅,而家20個月23磅.高85cm其實會唔會輕左D呢 ?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

出世6.8磅, now 18個月27磅

首頁

尾頁

跳至