自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

有無見過人

大宅

Re: 有無見過人

魚生 寫道:
呢排遇見好多人都係咁樣聽歌,好奇怪,點解唔用head phone?

我寧願用耳筒,不希望打擾別人(特別是在車上)
很多人會在車上瞓覺

洋房

有!唔單止禁重好似好威禁大大聲係巴士拿住個電話講xyz唉果條死靚仔真係激到我

大宅

i也 我都會架
尤其

伯爵府

噙日先係! 茶餐廳! tea time! 三十頭中男! 戴住太陽鏡食飯! 愛得太遲 x 3次 ! 真係想叫佢[size=medium] "咁驚遲...就趁地淋啦! "

洋房

有呀有呀
近排有次反屋企搭van仔
見到有2個男仔 係同學 一個就傾電話
一個就用電話播 仲要跟住唱 吹帳................
C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\新資料夾

大宅

嘩!.. .唔係咁老土下化?!

題外話:我好憎d人係巴士、地鐵度較鈴聲!
仲要係逐首逐首聽勻晒...嘈一大輪....

大宅

魚生 寫道:
呢排遇見好多人都係咁樣聽歌,好奇怪,點解唔用head phone?

有呀~d人真係討厭,用head phone我都聽到佢播歌喎(開得好大聲) ,好過唔用啦

珍珠宮

昨日朝早搭地鐵(都好逼下)見一位三到"汶"ge叔叔企正中間睇MP4仲唔用headphone 你知地鐵幾噪架啦,佢於是開到好大聲,MP4 d 聲到"拆"哂 ,所有人都覺得佢好滋擾"堀"住佢

大宅

lui_ho 寫道:

me 2 ... 好似驚死人唔知佢有電話咁

禁止發言

好媽媽勳章

洋房

睇見個topic就火滾...話說有次搭lift,有個男仔就係開著個手提播歌,仲要係開大聲隻手拎住,慌屎d人聽唔到咁,我心諗佢係咪窿架,無$買耳筒乎?你地都知架啦,架lift有幾大呀,d音樂聲真係really disturbing!!!

大宅

Panny8856 寫道:
有呀~d人真係討厭,用head phone我都聽到佢播歌喎(開得好大聲) ,好過唔用啦 [/quote]

係呀, 塞住隻耳仔都開到好大聲, 連我聽到佢播的歌都覺得好吵耳, 好似係聾咁
Happy

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好怕d 歌唔update 仲播midi ....

lui_ho 寫道:

別墅

魚生 寫道:

保護聽覺吧了!

有次我在mtr入面, 人唔多, 坐我果邊的人, 個個都望住個電子資訊屏睇, 突然聽到有音樂, 對面的人就"禮"轉個頭望個電子屏, 當時是"即日新聞', 大家都奇怪, 音樂從何來, 唔通是新服務?

首音樂起碼響了10秒有多, 突然對面有位阿叔肅然起立, 個個都感到好愕然------唔通阿叔表示自己對首音樂的感情?......之後, 他施施然從褲袋裡取出電話接聽.

俾你地估下係邊首歌的鈴聲.

大宅

開到大大聲,真係嘈到不得了,仲好似好威咁
都唔理

伯爵府

好媽媽勳章

lui_ho 寫道:

我都有題外話, 就係d人係度打機, 個遊戲配樂聲都好嘈, 好討厭 :tongue:

以上種種行為只係反映出一樣野 ...... 自私

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有, 好騷擾 :tongue:

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我自已塔地鐡都試過一次,
後黎有個細佬拍了一拍我提我有電話﹗
不過後來都唔會囉﹗

男爵府