母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係想喊,最衰自己之前冇睇清楚啦。
我返工前打算儲起啲冰奶,而家都有十幾包。今日睇返啲資料先記得自己啲冰奶一泵完就直接放左入冰箱。。。如果真係係放冰箱前冇放入冷藏室雪一雪,唔比得b飲,咁仲可以做咩?唔想浪費。

大宅

引用:真係想喊,最衰自己之前冇睇清楚啦。我返工

原帖由 Aki_ki 於 13-09-29 發表
我返工前打算儲起啲冰奶,而家都有十幾包。今日睇返啲資料先記得自己 ...
我一向都係直接放冰箱喎

大宅

我都係泵完就放冰箱

別墅

回覆:出事啦!!啲冰奶點算!?

我一向都係直接放冰箱喎 x2

別墅

我今日睇返教母乳啲書仔,書話泵完啲奶要放入雪左先再放入冰格,原因係怕溫差太大喎。因為今日試餵冰奶so得好勁,老公怕啲奶變壞。。。
咁想問下,你地雪奶會放幾多日呢!?

複式洋房

哎呀,我都係直接放,都有試過餵過

大宅

我一向都直接放冰格,都冇事喎!我記得係 放雪櫃唔可以太耐先搬上冰格喎!

男爵府

我都係泵完直接放落冰格,bb飲左幾個月,好健康,肥o都o都

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我一向都係直接放入冰格, 大仔都5歲, 好少病.

唔駛太擔心.

大宅

我都係直接放入冰箱,亞女而家7個月啦,我唔覺佢有問題

大宅

正常都係直接放冰箱,除非想將新pump出來的奶加到之前的冰奶,才需要先做雪奶再加進冰奶,會唔會有點誤會?
另外不是你的奶有問題,冰奶真係好蘇的,不是個個bb肯飲,可以飲既時候溝雪奶,咁會無咁蘇!

男爵府

The nurses put it in the freezer right away as well

伯爵府

引用:我今日睇返教母乳啲書仔,書話泵完啲奶要放

我今日睇返教母乳啲書仔,書話泵完啲奶要放入雪左先再放入冰格,原因係怕溫差太大喎。因為今日試餵冰奶so得 ...
可唔可以影黎睇下??我未聽過

大宅

引用:真係想喊,最衰自己之前冇睇清楚啦。我返工

我返工前打算儲起啲冰奶,而家都有十幾包。今日睇返啲資料先記得自己 ...
Can drink no problem

複式洋房

引用:正常都係直接放冰箱,除非想將新pump出來的

原帖由 yannietimb 於 13-09-29 發表
正常都係直接放冰箱,除非想將新pump出來的奶加到之前的冰奶,才需要先做雪奶再加進冰奶,會唔會有點誤會? ...
Agree.若要2歺奶合一,就要先雪後冰。

別墅

引用:Quote:原帖由+Aki_ki+於+13-09-29+發表我今

原帖由 minikin 於 13-09-30 發表
可唔可以影黎睇下??我未聽過
我返屋企影比你睇。

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大女果陣我都係泵完直接入冰箱,宜家3歲,好健康呀!

仲有冰奶係so架,所以唔洗擔心

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我今日睇返教母乳啲書仔,書話泵完啲奶要放

我今日睇返教母乳啲書仔,書話泵完啲奶要放入雪左先再放入冰格,原因係怕溫差太大喎。因為今日試餵冰奶so得 ...
除非雪奶溝新鮮奶做冰奶先要將新鮮奶雪到同一溫度!

雪奶我最多放兩日就比阿女飲!如果要雪奶變冰奶我就12個鐘內

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:Quote:原帖由+Aki_ki+於+13-09-29+發表真係

原帖由 玖姑娘 於 13-09-29 發表
我一向都係直接放冰箱喎
Me too

子爵府

BK Milk勳章

我都係直接放入冰箱,亞b而家10個月啦,唔覺佢有咩問題喎.....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊