自由講場

跳至

首頁
12345...32

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加油樓主, 希望你地一家平安, 快樂!
好好保護身邊子女!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

lumijuli 發表於 13-9-30 10:47
多謝各位關心, 爺爺幫我女兒沖涼的事正在解決中。

請大家讓這件事平息 ,唔好再流傳開去, 我唔希望各位 ...

支持你,你身為媽媽,真係要好好保護個女,你一定要堅持,62唔係大晒,唔岩既事一定要講出黎!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

固執老人家, 咁佢固執多十年廿年都可以??
你夠可以固執咁拒絕啦
4大長老做得唔啱, 我都照爆佢地,
仔囡先係自己有權話事, 其他人行開,
62/99要教, 教返自己個仔, 即係C6

falalala  嘩.. 堅  發表於 13-9-30 17:14
lumijuli  我以前試過, 結果係反效果...  發表於 13-9-30 17:08

禁止訪問

子爵府

回覆:關於爺爺幫女兒沖涼的事解決中, 多謝各位關心

樓主,如果之前留言上引起你不開心,對不起。只是大家真心希望你阻止呢件事唔可以再發生,因為囡囡已經say "NO",佢明白自己身體私隱,請家人尊重佢,唔好再俾呢件事繼續落去!

falalala    發表於 13-9-30 17:14

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

加油!仲有好多jm support 你架

大宅

支持你!加油!好好保護個囡呀!

伯爵府

希望快D解釋而唔係 "解釋中"喇
唔好再比女女去果邊過夜喇
   每日都咁開心!!!

禁止訪問

子爵府

囡囡覺得媽媽係最信任嘅人,請勇敢保護佢同關心佢心靈。

男爵府

引用:樓主,如果之前留言上引起你不開心,對不起

原帖由 Sheungki0101 於 13-09-30 發表
樓主,如果之前留言上引起你不開心,對不起。只是大家真心希望你阻止呢件事唔可以再發生,因為囡囡已經say ...

琥珀宮

引用:+本帖最後由+lumijuli+於+13-9-30+10:56+編

原帖由 lumijuli 於 13-09-30 發表

希望你已制止咗沖涼事件,唔會再比呢樣野有機會發生,「解決中」只係講緊同老家人既善後處理問題!但如果你既「解決中」係代表仲要等,你個囡暫時仍會去爺爺家沖涼,咁即係你無決心去「立即」幫助個囡,最hurt個囡既係你呢個阿媽!好希望你係我講既前者,大家都會支持你,要明白個囡既心靈同幸福比男家人既想法重要得多,加油!

bencat    發表於 13-9-30 22:03
陳曦  唔需要買凶殺人,報警已足夠  發表於 13-9-30 22:01
falalala    發表於 13-9-30 17:17
lumijuli  解決中, 係因為要佈局迫我老爺屈服先得...  發表於 13-9-30 17:15
lumijuli  基本上你地係外人, 你唔明我老公家的特性, 用你地的方法解決只會衝鍋  發表於 13-9-30 17:12
lumijuli  立即解決的方法只有買兇殺人...  發表於 13-9-30 17:11
liaosee  Agree x3  發表於 13-9-30 12:21
CounteSs  同意x2  發表於 13-9-30 11:53
Rita  同意.  發表於 13-9-30 11:25

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

希望你唔好俾個女去62度過夜,費事有咩誤會或者不幸發生,呢d嘢1次都嫌多。

你若盛開, 蝴蝶便來!

王國會長

王國會長

希望樓主積極解決事件,不要讓女兒再坦盪盪於人前!

大家都是本著媽媽的心態而緊張你囡囡!請你不要太介意!加油!

今天是星期一,希望囡囡不會在爺爺家過夜吧!

大宅

回覆:lumijuli 的帖子

總之請你好好保護你個囡!大家點緊張都好到底還是要靠做媽媽去保護囡囡。

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

樓主,希望你能解決家中問題,讓子女健康快樂咁成長。

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

知你承受好大網上壓力!但你勇於解決問題!!支持你!!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

2024年龍年勳章

lumijuli 發表於 13-9-30 10:47

爺爺都重來沒有對女兒做過任何跟性有關的行為, 也都沒 ...

樓主,

我而家至睇到呢個POST, 你上一個POST 我冇去睇, 大概知道咩事...

無論如何, 女兒都小四了, 不論女兒有冇提出, 不論爺爺是否正直, 都係適當時候維護孩子了. 找機會同老爺說, 女孩子大個了, 要自己沖涼了. 老爺應該沒有反對的道理, 若他反對, 就要小心了.

你是孩子的媽媽, 你絕對有權保護孩子, 這才是真正避免家變的做法哩.

祝福你事件順利解決, 解決了, 不妨來告訴大家, 讓大家安心, 好嗎?

陳曦  樓主說了,全家都反對,但老爺不聽,奶奶都睇唔過叫老爺唔好幫個孫女沖  發表於 13-9-30 22:06
falalala    發表於 13-9-30 17:19
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止訪問

引用:+本帖最後由+lumijuli+於+13-9-30+11:10+編

首頁
12345...32

尾頁

跳至