跳至
[2004年或之前] 1999 年開心媽咪part 2

首頁
12345...43

尾頁

男爵府

1999 年開心媽咪part 2

男爵府

Re: 1999 年開心媽咪part 2

男爵府

yinyin >>
搬咗新屋,梗要入吓嚟啦﹗
Please Update Hin已經K2了。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

yinyin

Here I am.

My girl has promoted to K2 as well.

男爵府

so and yuetmama

update 了

hi all mami
我同sonia 參加了學校的親子普通話合唱團, 今期兒童快報有登了出來, 買本捧下場la

大宅

yinyin
My boy has promoted to K2 as well. I guess most of the kids here are K2 la.

男爵府

my son is k2 now.
直明月耀安
極星輝照長

男爵府

tin_tin 寫道:
yinyin
My boy has promoted to K2 as well. I guess most of the kids here are K2 la.

thank you
可能有d 人轉了校, 有d 細b 會再讀多一年k1.
不過主要是希望group 返d 人入來發表一下小朋友進度, 我地1999年個topic 都好似靜的

不如有家講下小朋友參加了什麼興趣班, 學校有什麼趣事la

男爵府

Yinyin,

我又報名,我仔仔叫 " 柏 浩 " , 佢真係 8 號仔黎架!
99年5月8日, 舊曆剛剛天后誕,即三月廿三日,個日雖然下著雨 ( 老人家話天后誕係要落雨喎!係未真嫁? )
又撞岩母親節,威爾斯醫院個日,很多義工送花又送咭,又有很多家企人黎探我,尼一日直係好感動呀!

轉眼間已4歲半了,現就讀保良局吳多泰幼稚幼稚園K2。
唔知你地囝囝囡囡出生那天有甚麼事發生?

快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

Yinyin,

我個女轉左去讀救世軍幼兒園,依家讀n3(k2).

男爵府

多利是,

你是不是常在馬鞍山媽媽會出呢?
之前有PM給你呀!

男爵府

我政南係細仔黎架,佢讀書真係唔得架,佢依家連abc都認唔到,日日同佢溫都係唔得,佢可以讀完a跟住再讀b,之後再讀返a就唔識讀架啦,中英文都係一樣,我都唔知點教啦!
大家可唔可以教下我呀!

至於課外活動方面,政南依家學緊溜冰呀!
直明月耀安
極星輝照長

大宅

All mum:
Have your kids 介夜片? My boy was born in August. I started to help him 介夜片 when he was 3 years old but still not successful up to now. I have to wake him up two times every night to wee wee. Otherwise, his bed will be wet. He still have no intention to wake up to wee wee on his own. He will not wake up even if the bed is wet!

What can I do? Winter is coming and he'll get cold easily if the bed is wet.

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

哈哈; 煦程媽咪

多謝您記起我; 叫埋我過來, 嘻嘻!!
其實我之前都有update資料係第一頁; 我女無轉校呀; 本來想幫她轉馬安山靈糧堂; 但見她讀得好好; 又真係叻左同埋開心左; 老公唔比轉; 所以繼續留讀N3; 即K2囉!!

我個日帶埋個女去報名讀音樂班; 跟著她說唔讀; 真係比她激死; 而家仲未傾掂數呀; 唯有遲D再睇下點~~

煦程媽咪 寫道:
多利是,
你是不是常在馬鞍山媽媽會出呢?
之前有PM給你呀!

男爵府

這裏的小朋友都是99年出世的嗎?

我的兒子也是99年的,是否這裏全都是??

男爵府

TIN TIN,

我諗如果唔成功,就唔好介夜片,就當你係下個月成功 ( 我的朋友女仔介戎片快過男仔,又係架,細女由第一次戎片是2星期就O.K,兩個亞哥都要一個多月才可以 ),有時耐唔中都 wee左架,加上冬六黎近添,我諗戎唔切,就照用都唔緊要,反而小孩還覺有安全感,最等緊要睡覺前不要飲水就會慢慢得架啦!

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

煦程媽咪

我囡囡亦都是1999年5月8日在威爾斯醫院出生,咁我有可能見過妳播.

咁有緣,幾時可以約妳個仔出來相睇呀?

男爵府

心心媽,

咁橋既!你個女真係 " 天后娘娘 " 喎!

仔仔是早上6:45 分出世,因為我在零晨4時上到7樓檢查時,子官已開至2度,即刻訓床飛車落去6樓產房。因為老公係公務員,生完就送到9樓二等房,不過那時都很多生女的,仲有個巨嬰有3.9 kgs,成了當日的焦點。

唔知你囡囡幾時出生呢?如果係零是4時至8時,我依稀記得只有 2一3 媽咪進入產房而己,而我所生的床位是大門①轉左 ( 轉右是開刀生產的 ),直去到尾的,你現在有沒有印象呀?

男爵府

多利是 >>
又見面喇﹗

煦程媽咪 >>
你好呀﹗唔知你記唔記得我呢? :-P 第日有小學問題,一定要再請教你。多多指教。

tin_tin >>
我個仔係三歲個時,就同佢夜片了,耐唔耐有時都會尿床,最緊要臨
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

[quote]
So 寫道:

呀軒出世既日子係我自己揀的,比預產期早

首頁
12345...43

尾頁

跳至