在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:siumuibb 的帖子

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

以前公司個ADMIN話有個見工的人打來話遲D到,因為剪緊頭髮,ADMIN話鍾意佢老實,請左佢

大宅

wongmw 發表於 13-10-2 11:27
之前佢REPLY 我D EMAIL. 係3點幾半夜, 大佬咁夜瞓, 唔洗起到身啦..
我唔MIND佢改時間,BUT D 藉口可以好D, ...

唔系啊,我覺得佢實話實講,沒瞎編理由騙你,呢方面幾好啊

三點幾複EMAIL,十點半起身,趕不及11點的面試,應該是真的起身遲左啊,不是講大話

別墅

回覆 藍眼 的帖子

o 咀....

禁止訪問

回覆:wongmw 的帖子

男爵府

真無奈!

大宅

咁返工都唔謊準時娜, 時間觀念很差

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

引用:Dear+Ms+Chan+我今天大約11點30來到見工,

原帖由 wongmw 於 13-10-02 發表
Dear Ms Chan

我今天大約11點30來到見工,吾好意思,因我遲左小小起身呀!
Thats really funny. At least you know what she is like from start so no need employ her.

禁止訪問

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆 wongmw 的帖子

咁都得...

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:我約人見工, email 通知佢時間地點, 我今日收到以下回覆

伯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆:我約人見工, email 通知佢時間地點, 我今日收到以下回覆

大宅

No alarm for interview???

70後?!?

禁止訪問

子爵府

我試過約過1位70後來見工, 個位係junior post, 諗著70後一來有工作經驗, 而佢既要求又唔高, 就打電話約佢, 我請佢記低我公司地址, 佢答我佢而家係街, 寫唔到, 可唔可以email比佢, 我話咁唔緊要la, 你方便再call我, 來電顯示有我條直線, 佢竟然發老脾問我點解唔可以email個地址比佢!!? 我心想如日後我請左佢唔方可以叫得到佢做野, 我無謂同佢嘈, 只是回答她-咁你唔使來見工la.

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

想點

伯爵府

2019新春慶豚圓

WAKAKAK....
我諗起上次個90後妹妹張CV..
又係類似咁的情況..
以下係個90後妹妹寫的...
我CAP D出黎俾大家睇下...

婚姻狀況:單身, 有拍拖

出生日期:屬X,XX座 <--- 生肖同星座....

工作經驗1:係XXX公司做文件(佢應該想寫文員), 有時要出下OUTING, 同同事相處良好, 善解人意。
工作時期:大約半年

工作經験2:在XXX公司任職水吧員, 負責沖野飲,有時要幫手做樓面。
工作時期:大約半年

工作經驗3:在XXX公司做文員, 做左一陣見唔適合自己, 遲(辭先啱, 佢寫遲)左職,主要都係打字, 影印和寄信。
工作時期:AROUND 1個月左右

專長:我專長係做下D EVENT的DESIGN咁...學生時有幫手搞EVENT,會設計BANNER, 幫手做好個SHOW。

軟件應用:WINDOW, OFFICE, POWERPOINT, AI

我睇到笑左出黎...

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 環保接龍勳章

貓山公主 發表於 14-6-4 13:29
WAKAKAK....
我諗起上次個90後妹妹張CV..
又係類似咁的情況..
真係笑了

子爵府

wongmw 發表於 14-6-4 11:36
下, 咁2睇, 如果candidate 要求email我都會send, 我搵過工亦會問interviewer 可唔可以 e 比我因我開緊會唔 ...

我先前己經提過呢個POST係JUNIOR POST. 佢0個時APPY 係無做野, 我同佢講佢方便先再CALL我, 我唔覺有咩問題, 但佢既語氣同態度先係重點, 佢可能唔知佢呢個位係UNDER我, 我好興幸有個咁既接觸, 因為睇佢既RESUME如佢INTERVIEW時正正常常, 我好大機會請佢.

首頁

尾頁

跳至