跳至

首頁

尾頁

洋房

你地會比吔麵包bb吃

我有比嘉噸豬仔包琳琳吃呀!
我想去麵包店買豬仔包不過99話唔好
唔知各位媽咪會比吔麵包bb吃

大宅

Re: 你地會比吔麵包bb吃

我有比bb食麵包架, 咁有時我食的時候, 他又想食,我未比他食囉, 最重要他識食啫

大宅

我有俾包包BB食呀!
我通常買嘉頓排包俾佢食.
有時婆婆去飲茶都會俾奶黃包同叉燒包d包皮俾佢食,佢好鍾意食ga!
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

大宅

bb食白方包, 又試過食麥包, 咩種類都無問題, 只要佢食就可以!
我都好鍾意食麵包, 所以一齊食麵包當早餐.

我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都有比小小麵包熹熹食, 佢好like架.

禁止訪問

大宅

我都有俾包包BB食, 奶黃包, 叉燒包既皮
62仲比芝士包, 提子包, 排包<----bb開始食有味既野啦, 唔知關唔關事

子爵府

麵包店d豬仔包夠新鮮, 同埋去到酒樓都會比叉燒包既皮, 有時腸粉都會食,因為我覺得bb應該係時候要試多d野咖啦,都9個月啦,遲d都會比bb試下食芝士,唔太肥都可以試下...我仔仔好like 食麵包咖, 仲一日一隻豬仔包tim

子爵府

畀面勳章

Re: 你地會比

我都有比包包佢食架~~
佢仲食得勁快tim...
不過我都係比淨包包佢食, 唔敢比住d有料既佢試....

洋房

原來咁多bb已經食左麵包,重咁多款
琳琳都只是食方包, 排包
不過紙包蛋糕會唔會太甜呀
pekklekc 寫道:
我有俾包包BB食呀, 麵包, 排包, 奶黃包, 叉燒包, 紙包蛋糕,佢好鍾意食ga wor!

大宅

有食白麵包和提子麥包(走提子),新鮮出爐好好味!

子爵府

你地會唔會係麵包店買麵包比bb食咖,好似[size=x-large]新鮮d喎....

別墅

但係最好要有多幾隻牙仔先食得呀...??
咬唔爛怕唔怕哽親丫 ??

Joanne BB 係呢度

禁止訪問

洋房

devilxman,

我開頭都好驚呀....甚麼都唔比囡囡食(因佢冇牙呀),但發現好多媽咪都有比固體食物(biscuit, bread, etc)bb食,故我近期都有比bb食bread, rice & potato 呀,而且仲發覺bb原來冇牙都ok啊,不過千祈唔好太大舊...同埋一定要睇住bb食,萬一哽親...可即刻幫佢啊。
devilxman 寫道:
但係最好要有多幾隻牙仔先食得呀...??
咬唔爛怕唔怕哽親丫 ??

複式洋房

哈....我個女最鍾意食义燒飽.

洋房

我個囡很喜歡食飽, 見我食緊就爬過來望住我, 等我比佢食, 而家仲識講"飽飽"添
最近佢終於出了兩隻牙仔, 所以我開始比佢食方飽, 仲查左少少芝士落去

大宅

Pollysun 寫道:
哈....我個女最鍾意食义燒飽.

會唔會比埋d义燒比bb食架

複式洋房

my daughter like to eat bread very much, but i only give her pain bread, don't want her being addict to strong taste. and she can finish a sesame bun (without sesame).

大宅

我都有比bb食麭麭, 提子包(連提子), 奶奶方包, 腸粉皮(全走), 米線. 我唔見意bb食麥包, 始終比較難消化, 太重味精又係唔係太好. 始終o果句, 雖然bb開始可以食什糧, 但各位媽咪唔好太心急, bb太細啦

首頁

尾頁

跳至