嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人用NUK 的奶樽, 樽邊成日漏奶??

吾知點解, NUK 的奶樽成日漏奶, 好煩..
是否D奶咀要換過新?
奶樽方面你們有咩推薦?

男爵府

Re: 有無人用NUK 的奶樽, 樽邊成日漏奶??

係呀, d咀要換啦, 因為用耐左d咀變形so漏奶, 我後尾都嫌煩換晒用chu chu(樽&咀), 雖然貴d, 但幾好用...

大宅

pingbaby 寫道:
係呀, d咀要換啦, 因為用耐左d咀變形so漏奶, 我後尾都嫌煩換晒用chu chu(樽&咀), 雖然貴d, 但幾好用...

Oh yes, even though the nippo is newly bought, it's still leaking....but only the YELLOW one. The "transparent" one is okay. I am so regret to have bought 4 pieces :-(

複式洋房

你係唔係用黃色個支奶咀 個支奶咀用消毒鍋消毒幾次之後就會變形 好易漏奶架 我E+係用白色個支and chu chu
georgecoco 寫道:
是否D奶咀要換過新?
奶樽方面你們有咩推薦?

:wave: :wave: :wave:

大宅

可以 NUK 的奶樽+chu chu奶咀嗎 ?chu chu奶咀那種 ?
浩綸媽咪 寫道:
你係唔係用黃色個支奶咀 個支奶咀用消毒鍋消毒幾次之後就會變形 好易漏奶架 我E+係用白色個支and chu chu
[quote]
是否D奶咀要換過新?
奶樽方面你們有咩推薦?
[/quote]

大宅

[quote]
shirley_BB 寫道:
可以 NUK 的奶樽+chu chu奶咀嗎 ?chu chu奶咀那種 ?

可以用chu chu既奶咀,仲幾好用添
我次前見佢nuk既原裝奶咀漏奶就換左chu chu用
bb食奶食快左之外仲冇再漏奶..用埋佢d奶咀唔使成日換
chu chu既奶咀得2種..一種係黃色..另一種係透明..我就用透明既..我係荷花買有vip價3個1盒既就49蚊,單1個買就16蚊
吉之島單1個買係19蚊..3個1盒既我上次買就唔見有所以唔知幾錢

大宅

我用NUK 的奶樽1年半,都無問題,我都係用原裝及白色透明個種奶咀.無換其他牌子咀,會唔會係個咀無"上"實呢?
是否D奶咀要換過新?
奶樽方面你們有咩推薦?

大宅

我都 HeiYanLeung 一樣 , 用左一年半, 都沒有試過漏奶 呀

男爵府

黃色奶咀容易漏,白色不會.

首頁

尾頁

跳至