跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 邊個會下個WK係浸會生BB?

我今日都再去覆診, 醫生話bb雖然已入盤骨位, 但距離子宮頸重好遠, 由於我唔想開刀, 咁而家初步約咗6號(下星期二)入院催生. 不過佢話我個case, 有可能要催好耐, 又或者好大機會催唔到要開刀, 我好唔開心...

姑娘教我行多d樓梯同踎低, lee兩日我都會努力再做下, 咁你都一齊努力啦!
咁你個醫生有冇話俾你等到機時就要催生呀?

大宅

你哋做咩咁夜仲唔訓呀?

我差唔多每日都有落街行, 但樓梯就無行. 因為我有抽筋問題,醫生唔建議喎.

醫生話8/2再覆診,到時至睇吓催生定開刀.......等咗咁耐至話要開刀就唔抵....

so, 我哋個bb真係要一齊加油呀..

我有試過踎低啊,當然等老公喺度至做啦.不過尋日第一日做,都做唔夠十下就好倦. 今日會試下做多d

大宅

嘩...話咁快我地都就快入浸會生BB啦, IRENE & 車厘, 你地要努力呀, 做多D運動, 等阿B順利出世.

其實我同你地岩岩相反, 因為醫生話我個胎位比較低, 所以叫我唔好企同埋行咁多, 如果唔係BB就會早出世. 我依家日日係屋企都係食下瞓下, 好懶呀, 嘻......

大宅

你就好啦

咁點解你"簡o"開刀嘅?

複式洋房

係啦! 時間真係過得好快, 等下等下, 阿B已經過期5日, 睇黎我都係要6號入院催生, 如果催生順利, 等幾耐幾痛都OK, 最唔想係要開刀咋...

係喎! IRENE點解你選擇開刀呢?

IRENE, 你係咪7號入院, 咁我哋應該會見到!

大宅

Happy車厘,

唔係我開刀喎, 係kittykid.......我就未知駛唔駛開,要8/2覆診睇胎位至知啊

happy車厘 寫道:
係啦! 時間真係過得好快, 等下等下, 阿B已經過期5日, 睇黎我都係要6號入院催生, 如果催生順利, 等幾耐幾痛都OK, 最唔想係要開刀咋...

係喎! IRENE點解你選擇開刀呢?

IRENE, 你係咪7號入院, 咁我哋應該會見到!

大宅

車厘, 你聽日6號會入院啦, 我7號夜晚會入院, 咁我地咪可能會見到面囉!

我揀開刀係因為驚順產會好痛, 依家我揀半身麻醉, 希望開刀個傷口都唔會太過痛啦. :-(

大宅

睇吓我bb會唔會突然肯出世......

如果係就有機會見到你哋兩個嘞

複式洋房

Oh, sorry 呀 Irene, 寫錯你tim!

係呀! 如無意外, 我應該係6號下午入院, 不過而家唔知係咪住3人房, 因為如果催生唔成功, 要緊急開刀, 費用會多好多, 等天日去醫院睇下d收費再決定.

真好! kitty, 我哋點相認呢? 我會著黑色nike拖鞋, 白底藍黃花睡袍. 你呢?

大宅

睡袍要自己攞去咩?

大宅

哦...係喎, 我都執好個"走佬袋", 不過唔記得左執個件睡衫係咩色添, 其實我都唔知可唔可以著自己衫!

等我CHECK左話你知!

複式洋房

好似生之前就著醫院d衫, 生咗都可以著, 不過亦都可以著自己d衫方便餵奶.(如果諗住餵母乳) 我個friend係咁講...

其實都有d緊張, 希望催生成功!

咁係lee度祝kittykid你都一齊順利, 傷口唔好咁痛!
同時祝Irene你個bb快d出黎, 我好明白過期等待既心情!

大宅

You too

我諗我見唔到你哋嘞, 今日6/2 都無咩動靜,

Anyway, 祝你可以成功催生啦.......

happy車厘 寫道:
好似生之前就著醫院d衫, 生咗都可以著, 不過亦都可以著自己d衫方便餵奶.(如果諗住餵母乳) 我個friend係咁講...

其實都有d緊張, 希望催生成功!

咁係lee度祝kittykid你都一齊順利, 傷口唔好咁痛!
同時祝Irene你個bb快d出黎, 我好明白過期等待既心情!

複式洋房

Hi Irene,

Thank you! I go now, wait for my good news!

別墅

not next week but i am now 36 weeks la.....ready to welcome the baby coming...

大宅

brendayeung,

So, you should keep to make attention on our message la

:wink:

大宅

Hello, 今晚食完晚飯就會入浸會啦, 有D緊張添, 聽朝早就見到BB, 好開心!

唔知會唔會見到車厘BB呢? IRENE, 你都要努力呀. 希望大家一切都順利!

大宅

kittykid,

加油啊!! 等你同車厘好消息.

大宅

BB好似要出世嘞,依家預備出門口. 出院見

大宅

各位媽咪好!我會在浸會進行手術分娩,現在煩惱緊選擇‘全身’或‘半身’麻醉。妳們有沒有經驗可以分享。謝謝!

首頁

尾頁

跳至