跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不如大家講吓報n1/k1嘅情況ah!

你哋有咩心水幼兒園/幼稚園呀??

大宅

Re: 不如大家講

屋企樓下間幼兒園收

大宅

都係報左屋企附近既nursery, 有一間收左, 半日, 9月開學. 另一間等緊interview, 係全日, 都係9月開學.

大宅

畀面勳章

我想問下大家意見。我一路以為等阿豆8月先開學,點知突然間有一間叫佢3月插班,我無心理準備,因為阿豆只係剛剛兩歲,好似好細...加上插班好似唔係咁好。依家十五十六。好煩惱...唔知你們可唔可以比d意見。
:-|

大宅

豆媽,
哩間係唔係妳首選果間呀, 如果係就梗係讀啦. 係全日定半日呀? 豆b戒咗片未呀?

複式洋房

agree! 睇吓你鍾唔鍾意間學校law,同埋豆b平日有乜玩、有邊個照顧law。

我都計劃幫阿仔報屋企附近間幼兒園 ,一間半日,另一間全日,8/9月先入學(不過仲未報,因為3月先interview) in the meantime,可能報d playgroup 玩下先

vv.chan 寫道:
豆媽,
哩間係唔係妳首選果間呀, 如果係就梗係讀啦. 係全日定半日呀? 豆b戒咗片未呀?

大宅

NewSnoopy,

我呀仔2月1日返緊學了, 佢係全班最細 插班生

大宅

畀面勳章

豆b有3間學校收左佢,啟思同埋康傑,都係8/9月開學,都係要媽喜歡的,亦都係上午。

但係突然間宏福的國際班話收豆b插班,下午,豆父成日恨入國際班,豆媽都唔明點解要咁恨咯。明明係中國人...?!

平時婆婆日日都來同豆b玩,星期一、二、四都有上playgroup,所以婆婆好唔捨得,覺得豆b點大膽都係好細過,要錫多d咁話。好想豆b8月先上課咯。

好頭痛

別墅

AA will be classmate too

[quote]
vv.chan 寫道:
屋企樓下間幼兒園收

大宅

hi,

我都有你既煩惱...
(1) 我心儀既個間要3月先interview, 未知收唔收
(2) 有間都幾好既收左, 9月開學, 但下午班, 唔係咁想
(3) 返緊playgroup個間可插班3月開學, 可上午班, 但係上到高d班既時候課程好深, 好多功課

我其實想亞b早d返學, 因係屋企好無聊, 淨係對住工人, 不過bb爸爸覺得咁細返學唔好......所以都好煩

NewSnoopy 寫道:
我想問下大家意見。我一路以為等阿豆8月先開學,點知突然間有一間叫佢3月插班,我無心理準備,因為阿豆只係剛剛兩歲,好似好細...加上插班好似唔係咁好。依家十五十六。好煩惱...唔知你們可唔可以比d意見。

大宅

所以有得讀又煩, 無得讀又煩....幼兒班已經咁煩, 遲下仲有幼稚園, 小學...

catyam 寫道:
hi,

我都有你既煩惱...
(1) 我心儀既個間要3月先interview, 未知收唔收
(2) 有間都幾好既收左, 9月開學, 但下午班, 唔係咁想
(3) 返緊playgroup個間可插班3月開學, 可上午班, 但係上到高d班既時候課程好深, 好多功課

我其實想亞b早d返學, 因係屋企好無聊, 淨係對住工人, 不過bb爸爸覺得咁細返學唔好......所以都好煩

[quote]
NewSnoopy 寫道:
[/quote]

大宅

我就只同呀仔考左火炭樂基架, 9月先有得讀, 依家係屋企樓下讀住先

如果樂基ok既, 或者係果度讀埋k1咯

男爵府

tungtungma814,

點解k1唔同家姐仔一斉番st. cat呀?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

Ivyl,

未決定架, 呀仔9月都只係返nursery, 明年先算

複式洋房

Hi tungtungma,
其實我想問下樂基有什麼好處?因為見好多bk媽咪提過,但我就唔知佢點好?可唔可以介紹吓,你知唔知火炭同九龍塘樂基嘅分別呀

tungtungma814 寫道:
我就只同呀仔考左火炭樂基架, 9月先有得讀, 依家係屋企樓下讀住先

如果樂基ok既, 或者係果度讀埋k1咯

大宅

Zai_Zai,

其實我都唔係好清楚, 因呀女唔係讀樂基架

我報係貪佢近我, 雙班主任制, 有國際班咋, 火炭係原校, 九龍塘係新校, 但九龍塘難考d

男爵府

我仔仔入左禾輋救世軍n1,今年9月返學

首頁

尾頁

跳至