跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇人好似我咁BB32週已經5磅半

32w2d 亞B有5磅10安士..我total 重左28磅..

知道肥左落亞b到好開心!!!

別墅

Just went for check up yesterday, my baby's 5.2 lb.. now.. but i gained lots of weight.. about 40 lbs at least la.. :(

大宅

我32周阿b重4.4磅, 醫生話係中碼b, 我就肥左20磅, 比預期少, 阿b出世預期有7磅鬆d

複式洋房

我岩岩個monday 產檢, 34w 重左 1.4 kg, 諗住唔太多啦, 但平時我乜都食, 見乜食乜, 諗到乜買乜食架....點知今次dr話我重得太多啦 (within 2w) 佢話唔會over 0.5/0.9 (唔記得左)叫我少吃多餐, 仲有 糖水report 7.7 度, 差0.1 度就要捉我去食營養餐喎, 但我上次產檢個dr只係話我貧血, 又無講到咁嚴重.....而家有d 擔心添, 唔敢再食朱古力同甜品, 我怕連排胎毒果d 糖水都唔可以飲太甜添....
而家仲轉飲番低脂奶, 我total 重左30磅度, 想問下政府會唔會話你知bb o既weight 架?

複式洋房

33w4d, bb已經6磅.
不過因為我本身個人高大, 所以醫生話我個B都唔會細粒得去邊喎~~

男爵府

我12月29號係政府個到照超聲波(因為bb大, 所以先有得照)...佢都有講bb幾重..... ^^

複式洋房

我前日去產檢, 我bb35週已經有6磅幾, 醫生估計我bb出生時大約有7磅幾至8磅, 大size呀,
所以醫生已經幫我mark左若果40週仲未生就一定要催生喎...因為公立醫院會係41週先幫你催生存架, 佢驚我bb太大, 比較難生...

複式洋房

我次次都係政府幫我照時, 我問佢BB幾多磅, 佢就會講我知.

男爵府

我擒日去左廣華照超聲波啦.........34週....5.72磅...醫生話如果阿b再重d..我就要入院拮手指...............>.<

首頁

尾頁

跳至