跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

BB今日滿月啦~~

亦都係我唔再 Bump 人奶嘅日子~~

大宅

Re: BB今日滿月啦~~

恭喜! 時間過得真快! 希望你b繼續快高長大!

你唔餵人奶喇?

等待驗證會員

Timyi 寫道:
恭喜! 時間過得真快! 希望你b繼續快高長大!

你唔餵人奶喇?

係呀,我無乜人奶,每次得兩、三安咋,埋身餵BB就 :-( :-( 而且我係Bump 出嚟比佢食o架...............

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係今日滿月

伯爵府

恭喜呀~

民房

請問滿月係計出生曰加28曰定係如1月9曰出生,即2月9曰是滿月呢?

等待驗證會員

anpanman121 寫道:
請問滿月係計出生曰加28曰定係如1月9曰出生,即2月9曰是滿月呢?

係計農曆o架...........1月9號即係農曆嘅十二月二十一曰,咁我諗應該係1月7號滿月即係農曆嘅一月二十曰...........................

等待驗證會員

kayingivy 寫道:
我都係今日滿月

恭喜!!恭喜!!祝您BB 健健康康!!快快樂樂!!聽聽話話!!

男爵府

twingirl,
我同你差唔多, 都冇乜奶, 又係唸過左滿月就唔餵人奶了, 仲有8日咋, bb10/1滿月, ...
你有冇罷滿月酒??一家人食定請埋屋企人呢??

大宅

2月8日滿月,妳同我一樣我B女都係1月9日出世,
妳BB依家幾重?飲幾多奶?
我B女出世3.84kg,依家4.42kg, (bf及A+,3-4oz)

男爵府

好媽媽勳章

我bb今日(農曆計)滿月喇, 媽咪買咗個蛋糕一齊慶祝.
我會聽日擺滿月酒(新曆計).
唔知bb依家幾重,要星期一返健康院磅, 佢都食到3oz奶,半夜成4-5oz添! 我擔心遲d唔夠奶畀佢食.
-------
twingirls, 其實有少少羨慕你咁快唔餵人奶架,舒服d. 不過我都仲有奶所以唔會quit住.

等待驗證會員

zozo2005 寫道:
twingirl,
我同你差唔多, 都冇乜奶, 又係唸過左滿月就唔餵人奶了, 仲有8日咋, bb10/1滿月, ...
你有冇罷滿月酒??一家人食定請埋屋企人呢??

我地
OIC........我地無擺滿月酒呀,亦無一家人食餐飯,而且我孖女嗰時都無擺滿月酒,咁咪唔擺囉.................我地住喺外國o架............... :lol:

等待驗證會員

ying2 寫道:
我bb今日(農曆計)滿月喇, 媽咪買咗個蛋糕一齊慶祝.
我會聽日擺滿月酒(新曆計).
唔知bb依家幾重,要星期一返健康院磅, 佢都食到3oz奶,半夜成4-5oz添! 我擔心遲d唔夠奶畀佢食.
-------
twingirls, 其實有少少羨慕你咁快唔餵人奶架,舒服d. 不過我都仲有奶所以唔會quit住.

唔好羨慕我啦,我都想餵人奶o架,咁唔夠又唔上奶先唔餵咋.............

男爵府

soling28 寫道:
2月8日滿月,妳同我一樣我B女都係1月9日出世,
妳BB依家幾重?飲幾多奶?
我B女出世3.84kg,依家4.42kg, (bf及A+,3-4oz)

我女係1月11日出世呀,遲你小b三日. 因為早左小小出世的關係, 出世時輕少少,得2.43kg咋, 上星期一去健康院有2,89kg, 而家重手左好多, 應該over3kg架喇,
b女而家bf+奶粉(雪印), 每4小時左右一餐,每餐3安
不過間唔中好似唔夠飽咁, 而家唸緊好唔好試晚上個餐比多半安佢食..

男爵府

ying2,
我同twinsgirl一樣都羨慕你可以順利餵到人奶,
我小b肯啜,不過就好以玩下玩下咁 ,食唔飽,要補奶粉,
慢慢就會變全奶粉..

首頁

尾頁

跳至