論盡家傭

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 工人今日收到封由同屋宛隔離座寄來既信!!

大宅

對住佢, 我真係命仔都短幾年……昨晚叫佢幫手搵下呀仔個水壺, 佢打開平時放水壼個櫃望下, 唔見, 同我講 I don't know, 我答佢我下晝想用搵唔到, 你幫我四圍搵下, 之後我就轉身入廁所, 1-2分鐘後出來見佢係房, 問佢你搵到啦, 佢答我搵唔到, 佢話佢無亂放, 唔知係邊, 我真係xyz……, 我好惡咁答佢唔關你事, 係夜晚你瞓咗有隻鬼拎咗亂放, 咁你可唔可以幫隻鬼搵返個水樽出來, 我咁講佢先死死地氣一路ee哦哦"我唔知, 唔關我事…"咁行去廚房搵………最後都係搵唔到…

大宅

畀面勳章

我收到比工人信通常會 keep起 (除了佢家人寄來信) 等佢完約才比返佢. 費時佢用我地址來借錢 或任何通訊.

男爵府

我覺得li d唔係佢地有無sense,而係佢地是旦去做,無用個心同眼去睇下就放d衫。

如果係咁無sense,佢唔著小童低低。

Penguins 寫道:
我個bun bun都係咁, 5年都仲未分得清d衫係邊個, 我同小朋友d衫時常放錯! 有個櫃桶係比99放衫(99間中會o係度瞓), 佢居然有一次將我個bra放入99度, 都唔知佢邊度有問題呀!!! ?-(
睇佢都過唔到今個contract喇...

[quote]
coreymami 寫道:

我換咁多個工人, d印印個個都係冇sense架, 佢地試過將大仔d衫放係我度, 將細仔d衫放係哥哥度, 將哥哥d衫又放係細佬度, 有個仲痴到將老公d底橫放係我度tim呀. 我已經將d大人衫同細路衫分開洗都係咁, 差在未將我d胸圍放係d仔度咋.
而家我都睇化左費事罵, 為有話佢知叫佢放返好佢囉.
唉.......
[/quote]

大宅

060228 寫道:
ha ha.... 唔好理佢啦, 佢地D思維低低地, 妳覺得佢唔會放火燒妳全家就唔好理佢啦~

我工人乜都唔想學, 但佢會將本勞工法例小冊子日讀夜讀, 摺角, highlight, underline, take note, 佢黎甘耐,我覺得自己日日都好似俾廉署伏緊甘, 佢上機之日,我出獄之時, 我會買綠柚葉冲身

我看完你篇文,我笑到嘖飯!!!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

子爵府

醒目開學勳章

des1971 寫道:
FA8866 & 060228

如果2位住我屋企附近就very good啦

哈哈哈!我最醒,已經住係呀Fa附近,我同佢出街,佢一日到黑拎個手機出來影D工人,我俾佢激死,完全唔諗會唔會俾工人追住佢打

男爵府

請願佢收信,好過日傾夜傾!
[

洋房

小心佢家鄉寄d粉狀物體來

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

winnie_sh 寫道:
[quote]
des1971 寫道:
FA8866 & 060228

如果2位住我屋企附近就very good啦

哈哈哈!我最醒,已經住係呀Fa附近,我同佢出街,佢一日到黑拎個手機出來影D工人,我俾佢激死,完全唔諗會唔會俾工人追住佢打 [/quote]
哈哈,佢打我,我何止報警呀,call埋傳媒順個便煲大佢添呀,等多d人知佢地d衰野. 同埋我個樣咁C惡,又肥C大隻,我又唔信佢地敢.

公爵府

princess_mama 寫道:
我覺得li d唔係佢地有無sense,而係佢地是旦去做,無用個心同眼去睇下就放d衫。

如果係咁無sense,佢唔著小童低低。

agree,佢地唔係無sense,係無擺個心黎做. 我就因為肥,所以我買既x仔嘜既內衣同我老公個d差唔多size,我就用針線"聯個英文名字頭比工人分. 呢樣野我覺得合理既. 有時佢分唔到d衫都會問我,但就唔會亂放囉,但我一發覺佢放錯我會即時攞埋件衫同佢講,等佢認得,我工人試過將我d襪同99個d掉轉,但我唔會太介意,同佢講番就ok. 除非佢將我個bra比左我62啦...[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1286.gif[/img]

男爵府

我真係試過係CLUB HOUSE用電話阻住個印印用,
佢勁鬧我!!!

我當時既反應係~ 仲同佢講SORRY

哎也! 好屎呀
執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

公爵府

228,
您真係好"林"喎. 比著我,我實大大聲插到佢飛起呀. 我屋苑隻肥印,離遠見到我都即刻收線e起棚牙對住我. 但我都係黑起塊面望住佢. 好鬼憎佢地蝦僱主奈佢地唔何個C人款.

男爵府

係啦~
衰成日笑笑口囉~ 不過屋苑四個工人就有一個同我打招呼,
去公園就多個一半都同我打招呼, 好似巡警甘架~

公爵府

060228 寫道:
係啦~
衰成日笑笑口囉~ 不過屋苑四個工人就有一個同我打招呼,
去公園就多個一半都同我打招呼, 好似巡警甘架~

我諗您個樣好和善.

珍珠宮

288,
點解你成日俾人鬧既?
街市佬、印印、報紙檔阿叔……
你個樣都唔算係好”林”善o個隻啫

大宅

工人最常就係放錯我同老公d t-shirt, 一般我都無話佢, 因為真係較難分, 但佢將我仔(呀仔著110-120碼衫, 我身高1米6)放我櫃桶, 試過好多次, 佢收衫時應該遊緊魂.

agree,佢地唔係無sense,係無擺個心黎做. 我就因為肥,所以我買既x仔嘜既內衣同我老公個d差唔多size,我就用針線"聯個英文名字頭比工人分. 呢樣野我覺得合理既. 有時佢分唔到d衫都會問我,但就唔會亂放囉,但我一發覺佢放錯我會即時攞埋件衫同佢講,等佢認得,我工人試過將我d襪同99個d掉轉,但我唔會太介意,同佢講番就ok. 除非佢將我個bra比左我62啦...[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1286.gif[/img]

大宅

呢d咪就係無心=唔認真工作囉﹐我工人都幾多時張我同我老公d衫撈亂﹐呢d我都算﹐起碼係大人衫﹐但就好幾次張我既襪放落大女樹﹐大女既衫/褲/襪放落細女樹﹐而細女既衫又係大女度找到。但2個女相差3年幾呀﹐一個仲係BB黎架咋﹐點撈得亂呀﹖唯有每次見到﹐都拎返出去同個工人講﹐擺錯左﹐應該係邊個邊個既﹐等佢自己記下。

好幾次周末工人放假返黎﹐我都要捉住工人去望下2個女既衣櫃﹐d衫點撈亂法﹐點擺錯左﹐我當住佢執好其中一部份﹐要佢第二日執埋其餘部份﹐好似我執果部份咁整齊咁靚。

男爵府

甘會唔會因為我個樣似BUN呢?!  哈哈~

有次MTR個婆婆賣$20奨卷,我唔理佢,佢竟然話「我甘老妳都唔理我,無陰呀∼∼」好啦買啦   係咪我真係我有問題? ?-(

Froggy_joe 寫道:
288,
點解你成日俾人鬧既?
街市佬、印印、報紙檔阿叔……
你個樣都唔算係好”林”善o個隻啫

公爵府

228,
我真係好好奇您個樣呀,因見過太多BK媽咪,記到亂晒.

複式洋房

des1971 寫道:
封信有寫FROM : XXXXX, 係隔離座大廈
我比封信佢時順便話佢除家鄉寄來既信唔該叫你D朋友唔好寄任何信來, 你地比唔比工人收朋友由香港寄來既信??

聽聞D工人係用黎做住址証明,佢可能打算去財務公司借錢,你最好小心D。
囡囡最愛作弄我,叫我"貓貓 哈!哈!哈!"

首頁

尾頁

跳至