夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

複式洋房

JM諗清楚!

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:C9 婚外情

個男人大你廿年,溝通到嗎?
我怕係貪你後生咋…
其實有d野未係咁worst.. 你先個心唔好諗出面個點好點好……
其實小朋友仲細,你要為他打算吓。

禁止訪問

子爵府

既然問題存在咗咁多年,離婚吧!不過妳要諗清楚唔好後悔!

大宅

引用:我估你先生做中港車?

原帖由 wo428 於 13-10-10 發表
我估你先生做中港車?
唔係啦,專業人士

ndw  0吾.....  發表於 13-10-11 13:40
ndw  好走啦,...  發表於 13-10-11 13:40
ndw  捱過左老公工作忙既日子後,搵夠錢就提早退休到時咪可以同你再拍拖LOR.  發表於 13-10-11 13:39

禁止訪問

大宅

雖則女人同男人既外遇唔同,女人係比較難至會做到呢步,不過你睇得多呢版多,男人去滾離不開都是同老婆感情轉淡同溝通唔到等因素,而你問問自己是否亦都有這些原因而有第三者出現呢?如果係,咁其實不論男定女,錯就一定係你,你呢刻只不過是太寂寞至想有他人陪伴,既然我地成日都話點解果d C6唔飲水思源唔重感情要去有小3,同樣點解你唔諗下呢刻你老公好為你地好為個家,點解你唔諒解佢仲要用上文提及的原因來美化你的外遇?有無聽過,結婚前你仲可以以自己感覺行先,唔岩咪分手嚕,但結婚後有了家有了小朋友,仲依自己感覺話心淡話無話題就令家散有外遇,咁你同果d 拋妻棄子既C6有咩分別?如果你無出現呢個男人,你根本唔會咁多呢d諗法,就算有都會想再等時間補救,但正因為呢個人明知你情況都仲同你繼續,我覺得佢同你一樣都係以自己感覺行先,不論對錯,他離過婚,原因又是什麼?又是因為沒感覺嗎?感情總有空白期,為何不好好回憶你們的快樂,偏要重新再開始另一個未知將來?

tszyin1015    發表於 14-4-25 18:23

大宅

請問你有沒有同老公傾過你同佢感情淡咗?有無諗方法修補呢段婚姻?做ftm..同老公少見面,因為咁而認識第二個,但無諗過去保護呢段婚姻,我覺得你去意已決!
如果有小朋友,也要為小朋友想想,你離開佢,邊個照顧佢?

另外,大自己20年,佢會否因為你後生呀?

樓主,真你三思!!!

禁止訪問

珍珠宮

我淨係覺得呢個版好唔公平,如果係c6 上黎講一早俾人插到飛起……

樓主,唔係一句感情淡左就可以搵第2個,安守本份也是應該的,因為一段婚姻除了感情,就是承諾和責任。你自己都識講啦,你老公條件好,又細心,只是因為你一時間嘅激情而放棄,值得嗎?

再者,你話你老公3日返黎一次,應該係好忙啦,如果離婚後小朋友跟爸爸,點分配時間照顧小朋友?唔係俾屋佢住俾飯佢食就係照顧,你諗清楚啦

禁止訪問

熱血勳章

引用:我淨係覺得呢個版好唔公平,如果係c6+上黎

男爵府

你c6呢d男人市場需求好大,汁到寶都唔知,明顯x痕。仲要搵亞伯止痕。 so funny 呢d幸運一生都未必有一次,唔好以為六合彩好易中呀。
生活無憂無慮,應該有好多野可以做,學下煮飯整甜品插花都好丫,甘多野唔做係要做賤人。

Atkse  Agree  發表於 14-4-26 22:44

禁止訪問

男爵府

樓主, 我個人都應為結婚有小朋友後,唔能夠因為自己既個人情感而去搞外遇, 咁樣對你先生同小朋友係極唔公平, 佢地係頭家都各自無條件地付出, 但你自以個人感情出發, 其實你如果要照顧好一頭家,教育好一個小朋友都應該夠花你時同心思,唔太明為何你仲有時間去搞外遇?! 如果你真係照顧到頭家好好, 咁點解你要拆散佢? 真係其實好多JM都講得好啱, 但如果你一意孤行, 為左自己感情上有更好既伴侶, 咁你係完全係一個不負責任既媽媽, 始終一個唔完整既家庭係會好影響小朋友既成長性格同價值觀, 唔好以為就算同老公係和平分開都唔會影響小朋友, 咁樣係好影響佢地長大後同另一半既相處,以為發生什麼問題,分開係最佳既解決方法... 作為一個女人,我明白你點解去搞外遇,但作為一個媽媽, 我完全唔能夠去贊同你既想法同做法!! 只能講你個小朋友係最無辜, 成為左你段婚姻既犧牲品, 另外,如果樓主如果真係選擇去跟第三者一齊, 為左下一代著想我希望你唔好再生小朋友,因為你只愛自己(唔好誤會,愛自己係無錯,但應該以唔影響身邊人為準) 因為你上面說以為生小朋友後可以改善同老公關係, 咁明顯你只係想藉小朋友嚟維繫你段婚姻, 明顯你此舉既如意算盤打唔响, 所以你就用離婚去解決。因為你根本唔係一個好媽媽, 你要知道,衣食無憂唔係小朋友需要既基本, 小朋友最需要係生活係一個充滿愛既環境長大, 你說希望家裡開開心心,但你根本冇盡力, 老公因為要提供一個好環境比你同小朋友, 雖然時間提供到好少比家人,但其實佢都係愛既一種,佢咁辛苦打拼為頭家, 但結果話佢知原來佢咁係錯既。你老公都好無奈, 樓主, 希望你你老公既個人品格,唔會因為你個人既感受而受影響, 因為比佢知道實情後,可能會改變佢以為對伴侶既觀感, 以為做咁多都係徒然!

大宅

引用:Quote:原帖由+wo428+於+13-10-09+發表楼主

原帖由 wmtcherry 於 13-10-09 發表
其實我無話我無錯,我係有錯,我係ftm,c6 番好長時間,每3日到先會番黎一次,衝衝食個飯,訓覺又出去番工, ...
任何決定也好,唔好後悔就得

我上當年都好似你咁,我選擇走!不過唔係因為第三者,身邊出現的當前呢一刻只係個藉口,一個依靠俾自己有理由去走。。同埋想有人在身邊支持。。結果係有d用,不過唔長久!

反正有時間諗,不如諗下如何自力更生。。
唯一後悔就係對小孩的時間,錯過左冇得返轉頭!擁有一個幾好的男人都彌補唔到自己小孩相處既光陰!

子爵府

對你想離婚跟第2個男人,我無評語,但對你將來只係打算一星期見一次你小朋友,我就覺得好反感,甚至令我覺得你其實想快d擺脫你小朋友同c6呢兩個包伏,然後同你個第二春開展新嘅天地。

roselai  agree!   發表於 13-10-10 09:59

大宅

引用:其實有冇jm自己有婚外情而分開?……因為自

原帖由 wmtcherry 於 13-10-06 發表
其實有冇jm自己有婚外情而分開?……因為自己都有呢個問題,煩緊分唔分開好

...
唔好因為一些感覺而急於一時做一個返唔到轉頭既決定,人係自私既動物……比我會再用多些時間去等待,始終影響到小朋友的事,樓主要三思而行,唔可以後悔啊!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

五十歲男人,各方面都開始走下坡,
好快變阿伯,
佢七十,你先五十,
到時慢慢服侍佢啦,
你C6依家才四十丶專業人士,
唔驚冇女人,你想走咪走囉,
唔好一腳踏兩船咁dirty。

你同呢版其他拋妻棄子賤男有乜分別,
jm唔插你仲苦口婆心勸你係俾面你,
你個仔有你呢個咁自私嘅阿媽真係慘!

MC媽  你說出了重點同事實!  發表於 14-4-27 00:03
Atkse  Good say!  發表於 14-4-26 22:45

大宅

我係男人,你地班女人總係覺得,男人有小三,就係賤格,女人有外遇,就值得體諒鼓勵,都唔知咩世界。
無論男定女,有婚外情,係無藉口。

我知道好多女人老公未必好,對老婆可能好差;又或者性格好唔夾,又或者感情真係淡左;但係婚姻係兩個人去建立,有問題係由兩個人去解決,而唔係引入第三者,美化婚外情;

我結左婚好多年,我老婆以外,我見過好多好條件的女人,有錢又有,性格好好又有,大波又有;但係有一樣野,我知道婚姻係要珍惜,可能有一日去旅行,又或者某地方,會遇到一個你覺得好正,同你簡直天生一對既異性,但係你的老公,老婆只有一個。

我唔否認好多人婚姻係有問題,但我重申,有問題唔需要由第三者介入去解決(第三者根本就唔係解決方法),而且婚姻有問題亦唔係一個理由去搵第三者

rose1984  好男人  發表於 13-10-10 18:32
HH@  我唔否認好多人婚姻係有問題,但我重申,有問題唔需要由第三者介入去解決(第三者根本就唔係解決方法),而且婚姻有問題亦唔係一個理由去搵第三者

首頁
23456...10

尾頁

跳至