跳至

首頁

尾頁

大宅

阿女食餅CHOKE親。。。

時隔已經一星期,阿女食牙仔餅,成大粒梗左係喉嚨,都未聽過會咁,我諗住阿女識"霉"爛先吞,睇書都話三個月識用

大宅

醒目開學勳章

Re: 阿女食餅CHOKE親。。。

buibui,

我都有俾餅仔及牙仔餅亞女食呀!!!
不過佢無試過choke親呀!!!
妳俾邊一隻牙仔餅施恩食呀!!!會唔會隻牙仔餅唔夠冧呢????
我個女恩悅食開gerber幾好喎!!!無問題發生!!
我試過俾heniz牙仔餅,佢唔係幾鐘意食,因為無噤易冧呀!!!

大宅

趴地熊,我朋友不停讚你好人呀,哈哈!我無去PARTY,睇唔到你有幾好添!

我諗唔關邊隻牌子(唔想講衰佢),我隻易脆,所以咪咁囉。。。同埋阿女心急,吞唔切! 感謝主,俾我智慧攪得掂!

大宅

醒目開學勳章

buibui,

我自己做咗d好事都唔知添!!!哈哈!!!
下次有機會見下我咪知道我好唔好人囉!!!
不過我驚你失望呀!!!

你都好好呀!!!唔講衰人呀!!!
我個女都好心急咖!!成人搶住食野咖!!!

都感謝神俾智慧你攪得掂,,,做人媽咪真係小D智慧都唔掂呀!!!

大宅

趴地熊

使乜咁謙虛者! 如果有人讚我好人,我實認唔切架!

禁止訪問

大宅

yanwong, 如果無記錯,都有人話你幾好人!

大宅

同意呀, 趴地熊同yanwong都係好好人 嫁

趴地熊,
gerber條裝隻餅唔係俾10個月bb食咩, 我一見到10months就唔敢買, 好似因為佢有蛋的成份, 不過如果恩悅食到無敏感都oko既....

之前我聽過有好多人話食亨氏牙仔餅咬斷, 然後choke親(我唔係想唱衰佢)所以bb食餅時要好小心, 當然, 我自己都有買呢個牌子俾ariel食, 但次次佢"梅"幾下咬唔到就掉 :tongue: , 所以我唔會再買呢個牌子俾佢食o羅

聽人講麵包超人的餅幾好食, 前日我都買o左森永bb餅, 阿女食得好滋味, 無計, 我阿女似足我, 勁鍾意食麵粉類的食物

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

醒目開學勳章

mowaiching,

係喎!!!你唔講我都睇唔到係俾10個月BB食tim!!!!
因為係婆婆响美國買返黎俾亞囡食,所以無睇呀!!!
好彩為食妹Jodie無事咋!!!!

我俾好多唔同種類o既餅亞女食咖!!!!
有gerber星星餅(可以訓練女女o既手指協調)
雪印米餅
龟田米餅(lee隻又平,亞女又鐘意食)

大宅

CHOKE親 ...而家豬豬妹都未識分玩具定野食, 所以就算比塊餅佢食, 佢都唔識放入口食...

呢幾日, 我叫工人將兩塊餅加少少水, 整林佢, 唔使甘乾, 喂佢食, bb勁like, 食到唔停口

大宅

趴地熊 寫道:
mowaiching,

係喎!!!你唔講我都睇唔到係俾10個月BB食tim!!!!
因為係婆婆响美國買返黎俾亞囡食,所以無睇呀!!!
好彩為食妹Jodie無事咋!!!!

我俾好多唔同種類o既餅亞女食咖!!!!
有gerber星星餅(可以訓練女女o既手指協調)
雪印米餅
龟田米餅(lee隻又平,亞女又鐘意食)

係呀, 龜田米餅最好食, 入口即溶, 我都鍾意食, 但係斷o左糧啦, 唔見有得賣啦 :-( 趴地, 你響邊度買, 依家仲有無呀? 等我都買d星星餅俾阿女食先

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

Emen 寫道:

CHOKE親 ...而家豬豬妹都未識分玩具定野食, 所以就算比塊餅佢食, 佢都唔識放入口食...

呢幾日, 我叫工人將兩塊餅加少少水, 整林佢, 唔使甘乾, 喂佢食, bb勁like, 食到唔停口

emen, 你試下俾佢拎住食啦, 我阿女初初都分唔到, 之後食食下都知啦, 佢一聽到開膠袋聲, 就周圍咁望, 見到我開就眼金金咁望實, 一俾佢就伸手去搶, 一陣就食晒啦, 要開始俾佢有自己食o野的習慣, 俾完餅佢食再俾水或果汁佢飲就ok, 唔會好乾o家, 佢仲有口水嘛

大宅

醒目開學勳章

mowaiching,

你講得啱原味斷o左貨,但係西田有士多啤梨味賣(for 7 month),一包$15.5呀!
見你噤識貨下次見到有原味,通知你啦!!!!

係呀我個女一見到d餅,就好興奮,伸手搶呀!!!
佢已經識得自己攞星星餅,放入口食呀!!!

mowaiching 寫道:

係呀, 龜田米餅最好食, 入口即溶, 我都鍾意食, 但係斷o左糧啦, 唔見有得賣啦 :-( 趴地, 你響邊度買, 依家仲有無呀? 等我都買d星星餅俾阿女食先

大宅

醒目開學勳章

Emen,

你俾豬豬妹試下自己食啦!初頭係食得"論盡d!!
但係一俾豬豬妹知道係好野,佢就會問你攞黎食咖!!!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

想問大家,gerber星星餅係唔係有士多啤梨味同香蕉味嗰隻?
我畀bb食,佢都choke親o,其實岩bb食未ka?幾個月可以食ka?

複式洋房

我就係怕bb choke親先整林佢, 喂佢先...遲d先train佢自己食啦...最好我地起樹睇住

大宅

自己拎,唔好掛,我驚未放落口先落左地!

無人提過我隻餅既。。。我阿女食HEALTHY TIMES呀,CHOKE到要扣喉拎返出黎阿陰功!

我今日食左塊牙仔餅做TEA! 又幾好味喎!

首頁

尾頁

跳至